Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Amateursporters dreigen buiten de boot te vallen bij NOW 3
Een deel van de amateursportverenigingen die eerder aanspraak konden maken op loonsteun via de NOW-regeling loopt die steun in de onlangs opengestelde nieuwste NOW-ronde mogelijk mis. De referentiemaand voor alledrie de tijdvakken is namelijk juni 2020. Maar omdat amateursportverenigingen in de zomermaanden vaak geen inkomsten hebben staan trainers soms in de maanden juni en juli niet […]
Lees verder »
Onjuiste voorlichting accountant geen excuus, DGA moet ZW-uitkering terugbetalen
Een DGA met een bewindvoerders- en administratiekantoor was zich er naar eigen zeggen niet van bewust dat de omzetting van zijn eenmanszaak naar een BV tot gevolg had dat hij geen recht had op een Ziektewetuitkering. Toch mag dat niet als excuus gelden, oordeelt de Centrale Raad van Beroep. Intrekking en terugvordering van de ZW-uitkering […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie: Wwft

De WWFT houdt niet op. Je moet ‘bijzondere aandacht besteden aan ongebruikelijke transactiepatronen en hoog-risico transacties.’ Je moet cliëntonderzoek doen ‘op basis van een risicogeoriënteerde benadering.’ WWFT-meldingen zijn niet vrijblijvend. In een uur legt Gert van den Brink precies uit aan welke verplichtingen je als kantoor – maar ook je klant – moet voldoen.

Lees verder »
Tegenvaller voor fiscus: informatie tipgever over zwartspaarders mag niet worden gebruikt
De Belastingdienst heeft een flinke nederlaag geleden bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. De informatie die een anonieme tipgever gaf over het verborgen vermogen van zwartspaarders bij Van Lanschot in Luxemburg mag de fiscus van het hof niet gebruiken.
Lees verder »
Snel: informatiehuishouding op ministerie van Financiën was een bende
Voormalig staatssecretaris Menno Snel van Financiën was woensdag bij zijn verhoor voor de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag bepaald niet mild over het functioneren van de informatievoorziening op zijn departement. Dat was “echt gewoon een bende”, vertelde D66’er Snel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Benieuwd wat het Belastingplan 2021 voor uw klanten betekent?

Meld u aan voor de gratis Intermediairdagen die de Belastingdienst organiseert van 7 t/m 11 december. Tijdens het online event krijgt u inzicht in de veranderingen op het gebied van BTW, Loonheffingen, Auto en meer. Kijk voor informatie op www.intermediairdagen.nl. Via Forum Fiscaal Dienstverleners schrijft u zich in.

Lees verder »
Almere sluit notariskantoor vanwege ondermijnende activiteiten
Burgemeester Weerwind van Almere heeft besloten om een notariskantoor in zijn gemeente zes maanden te sluiten, nadat hem bekend is geworden dat vanuit het notariskantoor criminele activiteiten worden gefaciliteerd. De beslissing is genomen in afstemming met politie en Openbaar Ministerie, meldt de gemeente woensdag in een verklaring.
Lees verder »
Rekenkamer: noodsteun in crisistijd niet altijd volgens de regels verstrekt
Het kabinet heeft zich de afgelopen maanden niet altijd aan de regels gehouden bij het verstrekken van noodsteun, concludeert de Algemene Rekenkamer. Het parlement kreeg bovendien soms pas volledige informatie na de stemming.
Lees verder »
PE-special
PE-portal Extendum is direct toepasbaar in de praktijk

Al meer dan 25 jaar volgen MKB-accountants opleidingen bij Extendum en voldoen op die manier onder andere aan hun PE-verplichtingen. Het belangrijkste kenmerk van de opleidingen van Extendum is de directe toepasbaarheid in de praktijk van de MKB-accountant, de primaire doelgroep. Daarnaast richt Extendum zich ook op belastingadviseurs en salarisadministrateurs.

Lees verder »
‘Dure accountantsverklaringen zitten verenigingen dwars’
De kosten die verenigingen en instellingen in de Brabantse gemeente Altena moeten maken voor controleverklaringen bij subsidieaanvragen zijn veel te hoog, vindt de lokale CDA-fractie. De partij wil daarom af van de verplichtstelling door de gemeente van de verklaring van een onafhankelijke accountant.
Lees verder »
Hoekstra over FinCEN-files: kans op nieuwe casussen, cliëntenonderzoek cruciaal
Het lijkt er volgens DNB en AFM op dat er geen financiële instellingen die onder toezicht staan van een Nederlandse toezichthouder betrokken zijn bij de transacties die naar voren komen in de FinCen-files, de reeks dit najaar gelekte documenten over verdachte transacties waarin ING prominent naar voren komt. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hilgers Accountants combineert online werken en persoonlijk contact

Een goede mix tussen online samenwerken en persoonlijk contact, dat is de ‘geheime’ kracht van Hilgers Accountants.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe koppeling Nmbrs en Bizcuit

In één flow de salarisadministratie doen en alle salarissen betalen — mobiel, met een druk op de knop, zonder aan de slag te moeten met betaalbatches en random readers. Een nieuwe koppeling tussen Nmbrs en Bizcuit maakt dat mogelijk.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AVG: commercieel belang sluit gerechtvaardigd belang bij verwerking persoonsgegevens niet uit
DNB: nog geen grote betalingsproblemen bankklanten, vroege erkenning belangrijk
Wat doet het kabinet tegen schijnconstructies?
OPLEIDINGEN
Gratis webinar: Medewerkers meenemen in het proces van automatisering
DizzyData
1 december 2020
Cursus Estate planning
Fiscaal Vanmorgen
7 december 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN