‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Logo-7cc549b2a8aa1df-jhxyz6ynklkpwckl5oxk Til patienter og pårørende 01-11-2019

Kræftens Bekæmpelse: Ambitiøs kræftplan sikrer fremskridt for kræftpatienterne

Sundheds- og Ældreministeriets status for fremdriften i Kræftplan IV viser positive takter. Men der skal sættes ind med alle midler, hvis målet om en røgfri generation i 2030 skal nås.
Læs mere

Quotesection-119ec0e-kzyzjzn4ib5ch1msto54 Det skriver andre medier om kræft
 

Hvordan mindsker vi den sociale ulighed i sundhed?

(Videnskab.dk 01-11-2019)

Ulighed i sundhed er temaet i en ny bog skrevet af Signild Vallgårda, professor ved Institut for Folkesundhed, KU, og medlem af Etisk Råd. Ulighed i sundhed kan opgøres på mange forskellige måder. Og det handler ikke kun om de traditionelle, som at indkomst, uddannelsesniveau og bopæl påvirker både helbred og levetid. Der er ulighed i hele befolkningen – fx har en smed gennemsnitligt et ringere helbred end en skolærer, som har et ringere helbred end en jurist. Og det kan ikke kun forklares med usund livsstil. Også faktorer som fx socialt netværk, ensomhed, dårligt arbejdsmiljø og ringe opvækstvilkår spiller en rolle.
Link til originalartikel

Ny dansk forskning: HPV-vaccinen ER sikker

(Berlingske 01-11-2019)

Berlingske har kigget på ny dansk forskning, som slå fast, at HPV-vaccinen er sikker. Tre forskningsprojekter blev sat i gang i kølvandet en kritisk tv-udsendelse i 2015, da tilslutningen til vaccinen styrdykkede. Trods de nye resultater, er der stadig stor frustration blandt de såkaldte ’HPV-piger’. Der er stadig to års ventetid til at komme til på hovedstadens center for komplekse symptomer. I dag vaccineres stort set lige så mange, som før tilliden til vaccinen faldt i 2015, oplyser Sundhedsstyrelsen. De piger, som dengang udskød og vragede vaccinen, er også blevet vaccineret efterfølgende i store tal.
Link til originalartikel

Ny medicin gives ikke til alle patienter

(DR 31-10-2019)

Medicinrådet siger helt eller delvist nej til ny medicin i mere end fire ud af ti tilfælde, og økonomien er ofte afgørende for beslutningen. Det vækker kritik. TV-Avisen interviewede to kvinder med æggestokkræft. Kun den ene af dem kan få en ny pille, der holder sygdommen nede. Rådet har nemlig besluttet, at kun kvinder, der har æggestokkræft og en særlig genfejl, må få medicinen, som virker mest effektivt på denne gruppe og ifølge rådets beregninger også er billigere til netop gruppen med genfejl. Den anden kvinde må ikke få medicinen. Det synes hun er urimeligt. Rådets formand forklarer i indslaget, hvorfor rådet træffer sådanne valg: Det handler om omkostninger sammenlignet med, hvilken ekstra værdi en patientgruppe får af et medikament. Direktør i Danske Patienter Morten Freil var i studiet. Han kalder rådets beslutninger uigennemsigtige.
Link til originalartikel

Nu diskuterer politikerne handleplan mod tobak

(Altinget 30-10-2019)

Tirsdag aften indledte Folketingets sundhedsordførere forhandlinger om en handlingsplan mod rygning. Røgfri ungdomsuddannelser og restriktioner på snus og e-cigaretter er nogle af de tiltag, der er indbyrdes uenighed om.

Section1-f6a55ad8e2b-lzoinuxfoepiar4vctfh Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Catrine og Thomas vil give unge pårørende det fællesskab, de selv savnede

Catrine Høy Hansen og Thomas Møller er netop blevet frivillige i Ung kræft. De står i spidsen for en gruppe i Aarhus for unge pårørende og efterladte til unge kræftpatienter. I gruppen er der plads til at dele erfaringer, grine og bakke hinanden op i det svære.
Læs mere