Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 3 nummers voor 15,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting..

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 6,90 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie in App Store incl video en audio voor 4,49, of zonder video & Audio via 'all you can read' abonnementen Readly, LeesLounge of MagZine

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

  • Verslag Amsterdam Guitar Heaven festival in Amsterdam. Met video’s van workshops Randy Hansen, David Hollestelle, Leif de Leeuw, Ren van Barneveld, en anderen!
  • Speeltips in ‘Elf 5-sterren lessen’ van James Hetfield, Brian May, Slash, Steve Vai, John Mayer, Tosin Abasi, Molly Tuttle, Kim Thayil, Cory Wong, Nita Strauss en Billy F Gibbons!
  • Gitarist november al in huis? Zo niet, bestel bij ons!
  • Jett Rebel bij ons in Aquarium Sessions
  • Blackstar Silverline serie gelanceerd
  • Video-interview met Jan Akkerman
  • Actueel productnieuws op Gitarist.nl
  • Emily Wolfe in Aquarium Sessions
  • BIJNA 500 REVIEWS ONLINE OP GITARIST.NL 

 

Live verslag Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam
Bekijk hier de videostreams en verslagen vanaf het event
Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix, De Bassist en Gitarist presenteerden afgelopen zaterdag Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam. Thema's dit jaar: de gitaristen en bassisten van Woodstock in workshops door Randy Hansen, Leif de Leeuw, Jay-Tee Teterissa-Malawau, Ren van Barneveld, Chris Latul, Michiel Roelse en Ivo Severijns, Videotips door Matthieu Brandt en Michel Penterman. EGTA workshops. David Hollestelle clinic. Gitaarbeurs. En meer!
Bekijk de live verslaggeving op Gitarist.nl, met veel video, foto’s en besprekingen.

Heb je Gitarist 344, november 2019 al in huis?  

   Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 6,90, geen verzendkosten!). Klik hier.  
   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 
  Je kan Gitarist ook downloaden in de App Store (voor iOS, incl video en audio) of voor alle tablets en smartphones via Readly of Magzine.nu zonder video en audio).

Highlights in deze editie: 
De Woodstock feature rondom Amsterdam Guitar Heaven
Nog een feature: ‘elf 5-sterren lessen’: speeladviezen van de gitaargroten, van James Hetfield en Cory Wong tot John Mayer en Tosin Abasi.

In de testsectie deze editie:
* Fender’s Vintera Modified
*Spider V amp van Line 6
*Homestead’s eerste 12-string
*een Grand Concert met V-Class bracing van Taylor
*Seymour Duncan reverb/delay
*En een retro-overdrive van Danelectro.

Interview met Jan Akkerman over zijn nieuwe album
Interview Steve Morse over het nieuwe Flying Colors album
Interview met de bluesman van nu, Laurence Jones (nieuwe plaat, tour in november!)
Last but not least spraken we met jazzgitarist Gilad Hekselman

Klik hier voor een overzicht van de volledige inhoud van deze editie.

Digitale boetiekversterkers in Blackstars Silverline serie
Vijf stijlvolle modellen
Blackstars nieuwe Silverline serie levert dankzij de sterkste processor die Blackstar tot nu toe heeft gebruikt, boetiekklanken in eenvoudig te bedienen versterkers.

In totaal zijn er vijf modellen, van een 20 watt combo tot een 100 watt top.
Lees er alles over op Gitarist.nl en bekijk de demovideo’s.

 

Elf 5-sterren lessen
Audio bij de feature-workshop in Gitarist 344
In Gitarist 344, november 2019 vind je de noten en tabs bij de workshop ‘Elf 5-sterren lessen’. In de loop der jaren hebben we in Gitarist vele honderden gitaargroten genterviewd. De meesten gaven zeer bruikbare adviezen en inzichten waar elke gitarist zijn voordeel mee kan doen. Met dit in gedachte hebben we elf van de interessantste tips van de laatste tijd hier bijeengebracht zodat je rechtstreeks van de sterren kunt leren, in hun eigen woorden. Tips van James Hetfield, Brian May, Slash, Steve Vai, John Mayer, Tosin Abasi, Molly Tuttle, Kim Thayil, Cory Wong, Nita Strauss en Billy F Gibbons! Audio bij de tips vind je in het artikel op Gitarist.nl!

Aquarium Sessions met Jett Rebel
Vier songs in akoestische versie en een interview
Jett Rebel was bij ons op de redactie voor een akoestisch optreden in Aquarium Sessions, voorafgaand aan zijn optreden in de Grote Zaal van Q-Factory. Hij was enorm op dreef en speelde solo vier nummers: Dancing Through The Room, Lucky Boy/Stick Together en een gloedvolle versie van zijn nieuwe single Waiting For The Weekend van zijn nieuwe ep ‘Yeah Yeah Yeah No’. Bekijk 3 video’s van de sessie plus een interview op Gitarist.nl.

Fender vernieuwt met de American Ultra serie
Nieuwe halsprofielen, compoundradius toetsen, noiseless pickups: veel ging er op de schop
Fender lanceerde gisteren de American Ultra Series, een in de VS gebouwde premium lijn die de 2016 American Elite serie vervangt en een grote hoeveelheid eigentijdse features biedt. De nieuwe reeks bestaat uit een Stratocaster, Stratocaster HSS, Telecaster, Jazzmaster, Precision Bass, Jazz Bass en Jazz Bass V.Fender beschrijft de American Ultra serie als "de meest geavanceerde moderne" elektrische gitaren in zijn catalogus. Er zijn en aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd om de speelbaarheid en prestaties te verbeteren.
Lees verder.

Jan Akkerman over zijn nieuwe album 'Close Beauty'
Video-interview bij het artikel in Gitarist 344, november 2019
Met ‘Close Beauty’, zijn eerste studioalbum sinds 2011, heeft Jan Akkerman een ijzersterk album afgeleverd, afwisselend maar direct herkenbaar, vol ideen en ingespeeld zoals alleen hij dat kan. Wij spraken hem over zijn nieuwe album (release 25 oktober 2019) in de Gibson Room van de A’DAM Toren in Amsterdam. Lees het interview door Michiel Roelse in Gitarist 344, november 2019. We hebben het interview ook gefilmd, en de video kun je in het artikel op Gitarist.nl bekijken!

Synthsounds uit een minipedaal
Mooer Audio lanceert het compacte E7 Synthpedaal voor gitaar
De naam verwijst er al naar: dit pedaal heeft zeven verschillende analoge syntheffecten en biedt de mogelijkheid om zeven instellingen op te slaan. Lees verder en bekijk de demovideo.

BIJNA 500 REVIEWS ONLINE OP GITARIST.NL  
We hebben weer een mooie serie eerder in Gitarist verschenen tests online geplaatst. Je kan ze als pdf downloaden klik ze hieronder aan.

Aquarium Sessions met Emily Wolfe
Drie songs en een interview
De 29-jarige Emily Wolfe uit Austin, Texas is zangeres, gitariste en songwriter. Ze heeft sinds 2012 een solocarrire en is fervent Epiphone Sheraton-bespeelster. Op 25 september kwam ze bij ons op de redactie langs voor een Aquarium Sessions video-opname. Ze speelde drie songs en deed een interview met Patrick Lamberts. Bekijk de video’s hier.

Productnieuws op Gitarist.nl:

Digitale Editie in App Store en Google Play
Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly, of Magzine.nu (zonder video en audio). Voor slechts 3,99 per editie of tegen aantrekkelijke 'all you can read' abonnementsprijzen.
Je kan Gitarist ook via onze eigen app in de App Store lezen, voor iOs. Voor 4,49! Inclusief video's bij de tests en interviews en audio bij de workshops.
Ook onze andere titels kun je op die manier downloaden!

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl