‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 16-09-2022

Amys datter er syg af sorg efter tabet af lillebror: - Hendes sorgreaktion kom langt senere end vores

For 2,5 år siden døde Amys lille søn Malthe af leukæmi. Sorgen har fyldt enormt hos forældrene, og efter noget tid begynder Amys 13-årige datter at have voldsomme reaktioner på hele forløbet. Angst, panikanfald og OCD er del af hverdagen. Amy er i tvivl: Hvordan hjælper hun bedst sin datter? Derfor har hun nu søgt hjælp hos Kræftens Bekæmpelses eksperter.
Mød Amy og få eksperternes råd

Godt nyt: Gluten-intolerance øger ikke risikoen for at få kræft i tyktarmen

Velbehandlede personer med intolerance over for gluten, også kaldet cøliaki, har ikke øget risiko for at få tarmkræft. Lever man glutenfrit, er det dog vigtigt at sikre, at man får tilstrækkeligt fuldkorn og kostfibre, som beskytter mod kræft i tyktarmen.
Sådan får du fuldkorn uden gluten

Ny forskning i gener bag lymfekræft

Lymfekræft rammer årligt omkring 800.000 mennesker på verdensplan. Ny forskning, støttet af Kræftens Bekæmpelse, vil blandt andet undersøge generne bag sygdommen. Håbet er, at det vil lede til bedre forebyggelse og behandling.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Kvinder med modermærkekræft overlever længere tid efter immunterapi end mænd

(propatienter.dk 15-09-2022)

Et dansk registerstudie finder, at køn er en signifikant faktor for behandlingseffekt blandt danske patienter med modermærkekræft, som er i immunterapeutisk behandling. Kvinder har både længere tid, hvor sygdommen ikke forværres (øget progressionsfri overlevelse) og øget samlet overlevelse.
Læs mere her

Millionbevilling til forskning i ny behandling af senfølger efter brystkræft

(Region Midtjylland 14-09-2022)

I Danmark er brystkræft den mest almindelige kræftform for kvinder, men desværre kommer behandlingen af sygdommen ofte med en række bivirkninger. Kræftens Bekæmpelse har givet 1,15 mio. kr. til et forskningsprojekt på Regionshospitalet Randers, der skal undersøge om vaginal laserbehandling kan afhjælpe senfølger efter behandling for brystkræft.
Læs mere her

Efter skræmmende tal om kræftpakker: Frygter, at det koster menneskeliv

(B.T 13-09-2022)

26 procent af alle kræftpakkeforløb, bliver ikke gennemført til tiden. Det fremgår af nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, og det har fået Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti (DF) til at stille spørgsmål til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om, hvad man har tænkt sig at gøre, for at ændre problemet.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Derfor er Tina med til Stafet for Livet: - Jeg er reddet takket være indsamlede midler

Stafet For Livet er slut for i år. Stafetterne har spredt håb og trøst i over 68 byer landet over. Fighter og frivillig Tina Frydendal var med, fordi hun selv er blevet behandlet for brystkræft med medicin, der er skabt for indsamlede midler. - Meget af det, der har reddet mig, er de midler, som er indsamlet af Kræftens Bekæmpelse, siger hun.
Mød Tina og andre seje fightere

Pink Cup-entusiast: - Jeg spiller for Bente

I dag spilles landsfinalen i Pink Cup, som også fejrer 20 års jubilæum i år. Hanne har været med de sidste 19 år. I mange år var bedste veninde Bente den trofaste golfmakker. Desværre har Bente mistet livet til brystkræft. - Selvom det er svært, så spiller jeg stadig Pink Cup. Jeg spiller for Bente og alle de andre, der rammes af brystkræft, siger Hanne.
Mød Hanne og meld dig til Pink Cup 2023