ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-05-2022
Analyse: wat zijn de meest Nederlandse teams van de Eredivisie?

De Eredivisie wordt steeds internationaler. In de Nederlandse competitie worden steeds meer minuten gespeeld door spelers uit het buitenland. Dit seizoen staat dat aantal op 44,1% volgens CIES. Daarmee is de Eredivisie een stuk meer 'verbuitenlandst' dan bijvoorbeeld de Spaanse LaLiga of de Franse Ligue 1, waar spelers uit het geboorteland een stuk vaker de kans krijgen. 


lees verder
Primeur: de teaser van Strijder, de voetbalfamiliefilm met Soufiane Touzani

Profvoetballer worden. Het is de droom van menig kind. Ook van de twaalfjarige hartsvrienden Dylan en Youssef. In de stoere en meeslepende familiefilm Strijder is te zien hoe de twee proberen hun droom waar te maken.

lees verder
Patrik Schick zet last-minute jacht op podiumplek in ESM Gouden Schoen ranking in

Plek één is allang en breed vergeven. Plekken twee en drie eveneens. Al heeft een last-minute kandidaat zich nog in de strijd gemengd. Patrik Schick scoorde zaterdag twee keer waardoor de aanvaller van Bayer Leverkusen op de vierde plaats terecht is gekomen en nog maar twee doelpunten nodig heeft om een podiumplek te grijpen.

lees verder
Dit zijn de hoogtepunten van een opvallend voetbalweekend

Het weekend zit er weer op en daarom is het tijd om terug te blikken. Er vonden dit voetbalweekend flink wat opvallende momenten plaats tijdens de voetbalwedstrijden en dat kwam onder meer doordat er grote beslissingen vielen in zowel de Nederlandse als de Engelse titelstrijd. Een overzicht van een memorabel voetbalweekend.

lees verder
PANNA! 65 met Malen, Guti, Xavi Simons, tips van Sisca, schoolvoetbal met Mattijs en veel meer!

De slotfase van het seizoen is aangebroken. Wie wordt er kampioen? Wie wint de Champions League? Wie de Europa en de Conference League? En de Premier League? De cover van PANNA! 65 vat dit allemaal samen: prijzenregen. In de nieuwe editie van het leukste kidsvoetbalmagazine van Nederland zijn interviews te lezen met Doneyll Malen, Xavi Simons en Erick Gutiérrez. Sisca Folkertsma geeft je tips om fit te blijven in de zomer, Slotta en Bassistentje kijken vooruit op de KPN eDivisie finals, NEC-doelman Mattijs Branderhorst over schoolvoetbal en nog veel meer!

lees verder
Leegloop aanstaande bij Ajax: deze spelers dreigen te vertrekken

Een bijzonder Ajax-seizoen is ten einde en dus zal snel bekend worden welke spelers de club gaan verlaten. ELF Voetbal maakte een selectie van de voetballers die Ajax waarschijnlijk de rug toe zullen keren en het gaat om een heel elftal aan voetballers. Van wissels en reserves tot de absolute sterspelers. 

lees verder
Ferdy Druijf: Oostenrijk voelt als een ontdekkingsreis

Voor een afdaling van de piste ontbrak vooralsnog de tijd, maar verder Ferdy Druijf heeft al uitgebreid kennisgemaakt met de schoonheid van Oostenrijk. De spits van Rapid Wien geniet van zijn leven tussen de bergen. 

lees verder
Van Joël Piroe tot Luton Town: Het afgelopen Championship-seizoen in 5 opmerkelijke gebeurtenissen

Het seizoen op het tweede niveau van Engeland zit erop. Fulham is kampioen en Bournemouth heeft tevens een ticket voor de Premier League bemachtigt. Het seizoen zat echter vol met nog vele andere bijzondere verhalen.

lees verder
Deabeas Owusu Sekyere, oud-Ajax aanvaller in Estland: "Komen alleen voor onze thuisduels in Paide"

In de jeugd van Ajax behoorde hij tot de toplichting van Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Noa Lang en Donyell Malen. Nu speelt Deabeas Owusu Sekyere samen met Siim Luts, Edgar Tur en good old Ragnar Klavan. De 22-jarige linksbuiten van Paide Linnameeskond is de enige Nederlandse profvoetballer in Estland. "Hier heb ik het plezier teruggevonden dat ik de voorgaande jaren in Portugal was verloren."

lees verder