Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 28 juni 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Andere auto voor de vakantie, bijtelling en 500 km grens
Werknemers die in een auto van de zaak rijden, willen voor de vakantie wel eens aan de werkgever vragen of ze voor die periode een andere auto mogen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er gebruik wordt gemaakt van een kleinere auto, maar voor de vakantie een station of SUV wel handig is. Of […]
Lees meer
 
 
RB wil innovatiebox ook in Wet Inkomstenbelasting 2001
Na het verdwijnen van de aanvullende aftrek speur- en ontwikkelingswerk per 1 januari 2016 wordt innovatie bij IB-ondernemers alleen nog bevorderd via de WBSO. Het RB vraagt het kabinet te onderzoeken of de innovatiebox ook in de Wet inkomstenbelasting 2001 kan worden opgenomen. 
Lees meer
 
Stoomcursus Erfrecht – 12 september 2016 | Utrecht Advertorial

Erfrecht is een delicate kwestie. Als u uw cliënt verkeerd adviseert, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Tijdens de stoomcursus Erfrecht praat erfrecht goeroe Bernard Schols u in één dag bij over alles wat u moet weten over erfrecht.

Meer informatie ==>

 
€ 239 miljoen fiscaal voordeel voor bedrijven via EIA en MIA/Vamil
Het Nederlandse bedrijfsleven kreeg in 2015 € 239 miljoen aan fiscaal voordeel uit de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek\Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil).
Lees meer
 
 
Vier vragen over de beroepseed: vier keer antwoord: nee!
Is de beroepseed de panacee voor het accountantsberoep? Nee! Is de toekomst van accountants– wanneer iedere accountant de eed heeft afgelegd – schandaalvrij? Nee! Is de eed altijd relevant? Nee! Is de eed daarom overbodig? Nee.
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
Van je collega’s moet je het hebben
Een voormalig registeraccountant vindt dat een RA ten onrechte een positieve beoordelingsverklaring van een stichting heeft afgegeven, omdat door de stichting geen aangifte vennootschapsbelasting is gedaan.
Lees meer
 
 
CEO’s maken zich zorgen over toekomstige relevantie onderneming
Uit de jaarlijkse CEO Outlook van KPMG onder ruim duizend CEO’s blijkt dat bijna 80% van de bestuursvoorzitters zich zorgen maakt over de vraag of het bedrijf in staat is de technologische ontwikkelingen bij te benen.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: 28 juni tijdelijk geen aangifte loonheffingen via Digipoort WUS
Door technische werkzaamheden is het standaardberichtenkanaal van Digipoort (WUS) op dinsdag 28 juni tijdelijk gesloten voor de aangifte loonheffingen. Van 18:00 uur tot 24:00 uur kan er via dit kanaal geen aangifte loonheffingen worden gedaan.
Lees meer
 
 
Aanbieders scannen en herkennen omarmen elektronisch factureren
Steeds meer leveranciers van boekhoudsoftware leveren zelf een functionaliteit voor scannen en herkennen, al dan niet via een derde partij.
Lees meer
 
Rafik El Fathi: Erfpacht in het kader van vermogensplanning Contentpartner
Het inrichten van een beleggingsportefeuille is in deze (macro) economische tijd nogal een uitdaging, vooral wanneer de opbrengsten van het vermogen moeten zorgen voor inkomensaanvulling. Als adviseur is het dan ook belangrijk om te weten welke alternatieven er zijn om rendement te maken met vermogen. Een van de mogelijkheden is erfpacht. In deze bijdrage kijken […]
 
Jaarrekening op fiscale grondslag – Leusden Opleiding
Programma In deze cursus staan we stil bij de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag en behandelen we de volgende onderwerpen: Eerste toepassing (stelselwijziging, schattingswijziging) Groottecriteria Minimale set van gegevens Vermelden van de grondslagen Balansonderdelen (deelnemingen, herwaarderingsreserves, herinvesteringsreserves, pensioenvoorziening, belastinglatenties enz.) Onderdelen van de winst- en verliesrekening (willekeurige afschrijvingen,  verwerking vennootschapsbelasting, […]
 
Assistent jaarrekening medewerker Vacature
Ben jij de Assistent Jaarrekeningmedewerker die het verschil maakt? RS Finance is een ondernemende en innovatieve organisatie die diensten levert op het gebied van (salaris)administratie, fiscale aangiften, bedrijfseconomisch en fiscaal advies, eerste hulp bij HR-zaken, IT en ondernemersbegeleiding. Wij kijken breder en verder om onze klanten van dienst te zijn. De stap van boekhouder naar […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn