NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

André Snippe Vastgoedman van het Jaar 2017

Projectontwikkelaar André Snippe van Snippe Projecten is tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar 2017. Hij werd genomineerd door de vijf laatste winnaars van deze eretitel.

Lees meer
(advertorial)

TIP: Abonnement Vastgoedmarkt

Alles op het gebied van commercieel vastgoed op de voet volgen? Neem een abonnement en ontvang de krant en specials per post, iedere werkdag de nieuwsbrief en krijg onbeperkte toegang tot onze site. 
Bestel direct >

Drie toptalenten door naar finale

Drie toptalenten van Cushman & Wakefield, Dynamis en ING Real Estate Finance gaan door naar de finale van de Yardi/Vastgoedmarkt Talent Award 2017 op de Provada.

Lees meer

DTZ Zadelhoff marktleider tot overname

Niet ieder jaar wordt een marktleider in de vastgoedwereld overgenomen. Voor het marktaandeelonderzoek kantoorverhuur is het gevolg een nieuwe nummer één. Aan de dominantie van DTZ Zadelhoff in 2016 doet dat weinig af.

Lees meer

3.600 woningen bij Utrecht CS

Utrecht wil een groen, autoluw en hoogstedelijk centrumgebied aan de westkant van het Centraal Station mogelijk maken.

Lees meer

AXA IM koopt nhow Amsterdam RAI hotel

Recent is het nhow Amsterdam RAI hotel door ontwikkelaars COD en Being Development verkocht aan AXA Investment Managers – Real Assets, handelend namens haar klanten, in een joint venture met het Deense pensioenfonds ATP.

Lees meer

Den Haag zet in op sociale en middeldure nieuwbouw

Den Haag stelt zich ten doel per jaar 2.000 tot 2.500 woningen bij te bouwen, waarvan 20 procent middeldure huur en 30 procent sociale huur.

Lees meer

Brits Signal koopt SEB-panden voor 93 miljoen

Signal Real Estate Opportunities heeft voor ruim 93 miljoen euro de Lynus Office Portfolio gekocht van Savills Fund Management. De portefeuille bestaat uit zeven panden van het bijna geliquideerde Duitse fonds SEB ImmoInvest met een totaal vloeroppervlak van 60.000 m2.

Lees meer

Chinese belegger koopt Holiday Inn Leiden

Het Holiday Inn Leiden is gekocht door een Chinese investeringsgroep. Holei Holding verkocht het 200 kamers tellende hotel samen met het Event & Convention Centre Leiden. Voor de Chinese investeerders is dit het eerste hotel in Nederland.

Lees meer

OVG verkoopt gehele Alexander-portefeuille

OVG-vehikel Redevelopment Property VI heeft het Rotterdamse kantoor New Tide voor 37.551.390,59 euro verkocht aan de Belgische vennootschap New Tide Rotterdam. Eerder verkocht OVG al de andere twee kantoren uit de Alexander-portefeuille.

Lees meer

Meer betaalbare woningen in Amsterdam

De betaalbaarheid van huurwoningen blijft tot 2025 een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente Amsterdam. Dat blijkt uit de Woonagenda die op 13 april is gepresenteerd.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Senior Kostenadviseur
Bouwkundig Calculator
Projectmanager Realisatie (met kennis van BIM, LEAN en ketenintegratie

HET NIEUWS VAN

Jeroen van der Weerd

 
Regelmatig komt bij mij de vraag langs hoe je een winkelcentrum een dominante marktpositie geeft. Het antwoord is altijd anders en hangt enorm af van de kenmerken in een marktgebied zoals inkomen, aandeel gezinnen, type huishoudens, leeftijd, etc. Afgelopen week won het Stadshart Amstelveen met de Lego Experience een NRW Marketing Award 2017. Meer dan terecht, zou ik willen zeggen. Zeer recent ben ik op studiereis in Kopenhagen geweest en heb daar veel bijzondere winkelconcepten gezien. De Flagshipstore van Lego maakte daar veel indruk. Naast het bijzondere assortiment met veel collector items werd volop ingezet op beleving. Voor jong én oud, want wie speelde er nou niet met de beroemde blokjes? In Nederland zijn diverse winkelcentra ontworpen door eerst een miniatuurmodel van Lego te maken. De winkel verlaten zonder aankoop is nagenoeg onmogelijk en je geeft altijd meer uit dan je van tevoren had voorgenomen. Lego is bij uitstek hét merk dat een grote doelgroep bereikt en daarmee een impuls kan geven aan de marktpositie van een winkelcentrum. Komende week ga ik met vrouw en kinderen naar Denemarken en natuurlijk ook naar Legoland. Ik weet nu al dat ik veel meer ga uitgeven dan ik denk in de Lego-store.
 
Jeroen van der Weerd, eigenaar Bureau van der Weerd

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.