Arboprofessional, omarm de onzekerheid!
Arbo Online
Online versie
De baas is in alle staten en u denkt: mijn schuld! Angstcultuur herkennen en aanpakken doet u zo
Angst is een gezonde emotie. Maar een angstcultuur in een organisatie is niet gezond. Dan vertonen mensen bepaald gedrag uit angst voor ontslag, demotie of subtielere consequenties.  Zo’n angstcultuur brengt grote risico’s met zich mee. Lees er hier meer over.
Lees verder >
Snel wegwijs in PBM met de nieuwe PBMwijzer
‘De keuze is reuze’ bij persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar dat grote aanbod maakt de aanschaf van PBM voor veel bedrijven lastig en ingewikkeld. Dat is vanaf nu verleden tijd! Want de nieuwe PBMwijzer helpt  de voor u geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen te kiezen en op de juiste manier te onderhouden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Volg de MVK bij PHOV!
Je leert over: wet- en regelgeving, elektrische, machineveiligheid, risico-inventarisatie en -evaluatie en ongevallenanalyse. Per les komt een docent uit de praktijk. Bij bouwveiligheid b.v. Jos Schouten (Aboma), hij audit bouwplaatsen. Hij staat dus met z’n voeten in de klei.
Strategische arbo vraagt om passend leiderschap
Zou de directie uw werkzaamheden als arboprofessional ook gemakkelijk kunnen inkopen bij een derde partij? Als ja daarop het antwoord is, bekijkt u uw vakgebied waarschijnlijk niet door een bedrijfskundige bril. Hoog tijd om dat wel te gaan doen: begin vandaag nog met strategische arbo.
Lees verder >

Landelijk arbocongres
Maak kans op gratis deelname
Het Landelijk Arbocongres is al 17 jaar dé dag voor professionals die door experts in één dag helemaal bijgepraat worden over actuele arbothema's. Ook dit jaar is er weer een programma vol inhoud, inspiratie en interactie. Wilt u kans maken op gratis deelname? Beantwoord dan deze vraag. 
Een overname voor meer duurzaamheid
Wat doe je als multinational wanneer je duurzamer wilt gaan werken? Dan neemt je een bedrijf over dat in die duurzaamheid is gespecialiseerd. Dit jaar lijfde de Zweedse Hultafors Group het Nederlandse EMMA Safety Footwear in, een onderneming die veel ervaring heeft opgedaan met circulaire veiligheidsschoenen. Het resultaat: een win-win-stuatie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Webinar: Veiligheidsbewustzijn
Meer veiligheid op de werkvloer met een HSE-app? Meld u nu aan voor het gratis webinar van Quentic op 24 september 2020 en kom om meer te weten te komen over het gebruik van mobiele technologie in veiligheidsmanagement. U kunt ook een gratis opname ontvangen.
Blog
Omarm de onzekerheid!
Arboprofessionals zijn meer nodig dan ooit. Natuurlijk, velen van u zijn aan het zoeken naar hun rol. Dilemma’s en onzekerheid genoeg. Want hoe kunt u een veilige en gezonde werkplek borgen voor de werknemers nu zij thuiswerken?
Lees verder >
Aanbevolen door de redactie
wp BK
Whitepaper Bedrijfskunde voor arboprofessionals
Als arbofunctionaris moet u niet alleen verstand hebben van werkdruk, giftige stoffen of gevaarlijke machines. U moet in deze coronatijd ook adviseren over hoe in bedrijf te blijven en tegelijkertijd werknemers gezond te houden. Daarover moet u communiceren met CEO’s, CFO’s en inkopers. Hen overtuigen dat uw plannen goed zijn voor het bedrijf. Weet voor welke argumenten zij bevattelijk zijn en spreek hen aan in hun eigen taal. Welke taal? Dat leest u in deze whitepaper.
Beeld opleiding omgaan met gevaarlijke stoffen
Omgaan met gevaarlijke stoffen
In deze cursus dag leert u op welke wijze u de gevaren van stoffen kunt herkennen aan de hand van etikettering en op welke wijze u kunt nagaan welke risico’s hieraan zijn verbonden. Vervolgens zal worden toegelicht welke stappen ondernomen moeten worden om zorg te dragen dat er veilig en gezond gewerkt kan worden met gevaarlijke stoffen.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright