img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Anime Event

Op zaterdag 16 september organiseren wij hét Anime Event! Dit evenement staat in het teken van de Japanse cultuur. Geniet van verse sushi, leer de beginselen van de Japanse taal, maak kennis met Pikachu, bekijk de film Spirited Away en doe nog veel meer! Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is (behalve de film) gratis.
img
Lees verder
img

Toekomstbestendige netwerkomgeving

De nieuwe bibliotheek krijgt een toekomstbestendig computersysteem. Dit zorgt helaas van 24 t/m 27 september voor overlast. De bibliotheken in Stad, Buiten en Haven zijn deze periode volgens de reguliere tijden open, maar met een zeer beperkte dienstverlening. Bibliotheek Poort is gesloten tot en met 26 september. Onze excuses voor de overlast.
img
Lees verder
img

Film: Spirited Away

Tijdens het Anime event op 16 september vertonen wij 's middag de film Spirited Away. Deze Oscarwinnende animatiefilm neemt je mee op reis naar een fantastische wereld vol geesten en goden. Onze filmprogrammeur Levien schreef een blog over deze film.
img
Lees verder

De nieuwe kunstexpo

'De nieuwe kunstexpo' is de titel van de nieuwe expositie in bibliotheek Stad. Groots, opvallend, indrukwekkend, subtiel, poëtisch en ontroerend. Een kunstexpositie met uiteenlopende kunstvormen die tegelijkertijd allemaal dezelfde binding hebben met de stad Almere. De expositie wordt geopend op 14 september en is te zien t/m 30 oktober.
Lees verder
img

Theatervoorstelling Kluizelaar (2+)

Op zondagmiddag 10 september is in bibliotheek Stad de theatervoorstelling 'Kluizelaar' te zien. Er staat een vierkant; is het een huis? Er komt geluid uit; wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open; zit er iets in? De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel. 'Kluizelaar' is een beeldende voorstelling over alleen zijn en thuiskomen.
Lees verder
img

Dyslexie spreekuur

Speciaal voor ouders met kinderen die dyslectisch zijn organiseert de bibliotheek, met ingang van dinsdag 12 september, maandelijks een inloopspreekuur waar je met je vragen op dit gebied terecht kunt.
Lees verder
img

Film: Hampstead

De Amerikaanse weduwe Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken. Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze Donald ontmoet, een dakloze man die in Hampstead Heath woont. Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en draait in bibliotheek Stad op vrijdag 8, zaterdag 9, dinsdag 12 en woensdag 13 september.
Lees verder
img

Biblyo top 3

Onderstaande blogs zijn de afgelopen week het meest gelezen op onze Biblyo website:
1. Vijf tips voor studeren in de bibliotheek van Sven Kraaijenbrink
2. Back to school: tips voor ouders van Relinde Kristel
3. Weg met de jetlag! van Evelien Waterman
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden