In haar column lees je hoe het zit
Online versie
KRO - NCRV
Word lid   
Column Annemiek Schrijver
Bemoeien met de schilder
De huisschilder van Annemiek schiet maar niet op. Om niet ontmoedigd te raken bedenkt ze een spel. ‘Als hij m’n buitenboel doet, zal ik me eens bemoeien met zijn binnenboel. Benieuwd hoe lang hij het uithoudt hier.’
Lees verder   
Zin in morgen
Een rennende banaan
In een knalgeel bananenpak rent hij door de straten: Paul de plogger. Tijdens het hardlopen bukt hij hier en daar om rommel op te rapen. Zo hoopt hij anderen te inspireren ook hun handen uit de mouwen te steken.
Zijn verhaal   
Morgen kan groener
De bloemetjes buiten zetten
Zet de bloemetjes buiten in eigen tuin! Met dit handige stappenplan maak jij je eigen mini-pluktuin. Zo heb je altijd een bosje verse bloemen op tafel.
Handige tips   
Kloostercast
Zorgen voor de Schepping
Voor Franciscus van Assisi was de schepping heilig. Minderbroeder franciscaan Hans-Peter Bartels vertelt in de Kloostercast hoe we het beste voor die schepping kunnen zorgen.
Beluister hier   
Ik zet me actief in voor een betere wereld
Ja
 
Nee
Uitslag vorige stelling

Ja
‘Vriendschap heeft meestal een langere levensduur dan romantische relaties. Het is mooi als in een ‘romantische relatie’ vriendschap boven de romantiek uitstijgt.’
 

Nee
‘Het is allebei belangrijk en je bent rijk gezegend als je allebei hebt.’

Heilige van de week
Norbertus
Nadat in 1115 de bliksem vlak naast hem was ingeslagen, bekeerde hij zich radicaal tot een evangelische levenswijze: vol geloof, opofferingsgezindheid en armoede. De feestdag van Sint Norbertus is zijn sterfdag: 6 juni.
Lees meer   
De verwondering podcast
Van pijn naar vuur
Docent Karim Amghar wil er alles aan doen om zijn leerlingen écht te zien. Dit komt voort uit een persoonlijke pijn: na een te laag schooladvies raakte hij zijn motivatie kwijt en radicaliseerde hij. In De verwondering podcast vertelt hij hoe hij van zijn pijn, zijn vuur maakte.
Beluister hier   
Kruispunt
De laatste broeder
Terwijl veel kloosters sluiten staat in Den Haag het Stadsklooster waar het nog bruist van de activiteiten. In Kruispunt zien we hoe maatschappelijke betrokkenheid daar een plek krijgt.
Lees meer   
Meer van KRO-NCRV
100 jaar KRO-NCRV: wat zijn jouw herinneringen?
Heb jij een uniek verhaal of een dierbare herinnering aan een tv- of radioprogramma van KRO of NCRV? Voor welk programma bleef je thuis of waaraan heb jij zelf meegedaan? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal of herinnering!
Deel je verhaal   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
 
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebook Instagram
Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven staat voor de Levensbeschouwing-nieuwsbrief van KRO-NCRV