en jij doet dat ook
Online versie
KRO - NCRV
Word lid   
Column Annemiek Schrijver
Naar het licht
Het mysterie achter de alledaagsheid neemt Annemiek volledig in beslag. Want wat voor de één bijvoorbeeld niet meer is dan een stuk onkruid, is voor Annemiek de sleutel tot een inspirerend inzicht. ‘Werkelijk alles wat leeft reikhalst naar het licht.’
Lees verder   
Zin in morgen
De langste dag
Met al die regen zou je het bijna vergeten, maar deze week doet de zomer haar intrede en beleven we de langste dag van het jaar. Met de tips van Zin in morgen kun je deze extra lange dag optimaal benutten.
Bekijk 4 tips   
Kloostercast
Zo vind je rust
Wat kun je doen als je leven vol stress zit? Daar kun je heel veel antwoorden op vinden. In de Regel voor Monniken, het boek dat de heilige Benedictus schreef voor zijn leerlingen, komt het woord stress niet voor.
Luisteren   
Persoonlijke groei
Handige plant
De kamerplant heeft meer functies dan het opvrolijken van jouw huis. Zo blijkt een groene omgeving je stresslevel te verlagen. Slechts een paar plantjes kunnen al helpen! Benieuwd naar andere goede effecten van jouw kamerplant?
Je leest het hier   
Ik kan goed rust vinden
Ja
 
Nee
Uitslag vorige stelling

Ja
‘Al jaren bedenk ik voor het slapen gaan drie dingen waar ik die dag dankbaar voor ben. Ze zijn er bijna altijd!’


‘Wat je aandacht geeft groeit! Bewustzijn van waarvoor je dankbaar bent, schept ruimte voor nog meer om dankbaar voor te zijn.’
 

Heilige van de week
Thomas More
Engels staatsman, huisvader, humanist en heilige. Als kanselier verzette More zich tegen Koning Hendrik VIII’s breuk met de Rooms-Katholieke Kerk, werd gevangengezet, beschuldigd van hoogverraad en onthoofd.
Lees meer   
De verwondering podcast
Spirituele crisis
De westerse wereld zit in een spirituele crisis, vertelt auteur Susan Smit in De verwondering podcast. Daarom ziet ze het als haar taak om de samenleving weer in contact te brengen met oude natuurreligies.
Beluister hier   
Persoonlijke groei
Groente in overvloed
Verfrissende komkommers en knapperige radijsjes: juni is een hartstikke vruchtbare maand. Daarom hebben wij de lekkerste seizoensgroenten én daarbij passende recepten voor je op een rijtje gezet.
Bekijk hier   
Meer van KRO-NCRV
Morgen kan groener
12x de populairste kruidenmixen om zelf te maken - download ze hier!
Een smaakvolle bami, nasi of pasta? Dan mag een karaktervolle kruidenmix niet ontbreken. Gelukkig kan dat heel eenvoudig zonder kant-en-klare zakjes. In onze gids delen we 12 essentiële kruidenmixen voor heerlijke maaltijden.
Download de gids   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
 
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebook Instagram
Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven staat voor de Levensbeschouwing-nieuwsbrief van KRO-NCRV