Heeft u er zin in?
Online versie
KRO-NCRV
Geen zin?
Beste meneer, mevrouw,

Heeft u ook weleens ergens absoluut geen zin in? Maar doet u het toch? U bent niet de enige. We dansen in andermans agenda en houden ons aan afspraken waar we zelf nooit opgekomen zijn. Toch kan het anders.


Annemiek Schrijver neemt het voortouw in dit themanummer, want ze heeft iets voor u: een nieuwe podcastaflevering over dit onderwerp! Laat onderaan deze nieuwsbrief vooral weten wat u van dit themanummer vond. 

‘Dan maak je maar zin’
Hoewel discipline en stoerheid haar wel ergens gebracht hebben, moet Annemiek bekennen dat ze veel tegen haar zin gedaan heeft in haar leven. Is zij de enige? En kan het ook anders? Ze gaat te rade bij een wijze vrouw: Lisette Thooft.  
Luister dit verhaal   
Ook jij kunt overal heen stromen, net zoals water - Li An Phoa
Kan het tij nog keren?

Ecoloog Li An Phoa wil de rivieren weer drinkbaar maken en liep daarom ruim duizend kilometer langs de Maas om onderzoek te doen en antwoorden te krijgen. Het resultaat: een ware stroomversnelling in de goede richting. Die tocht sluit aan bij haar leefwijze, waarin ze haar eigen plan trekt en voornamelijk als nomade rondreist. Pas sinds één jaar heeft ze een vaste woonplek.

Dit is hoe zij leeft en denkt   
Heeft u een half uurtje?

Ruud de Wild praat in zijn podcast '30 minuten RAUW' met zanger Nick Schilder, wie zichzelf een aantal keer voorbij liep omdat hij zijn leven liet beheersen door zijn drukke agenda. “Alle bordjes in de lucht houden, dat kan ook tegen je keren.”
 

Beluister het gesprek   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bent ingeschreven voor de Inspiratie nieuwsbrief