Het leven raast voorbij
Online versie
KRO - NCRV
Word lid   
Column Annemiek Schrijver
Fietspad des levens
Fietsend naar kantoor passeert Annemiek een verpleeghuis én een plein vol schoolkinderen. Dat doet haar beseffen dat steeds meer dagen achter haar komen te liggen. ‘Is dit een fietspad of een achtbaan? Ben ik razendsnel onderweg van schoolkind naar grijsaard?’
Lees verder   
Zin in morgen
In je uppie
Helemaal alleen zijn, zonder enige afleiding. Krijg je het benauwd bij die gedachte? Je bent niet de enige. En dat terwijl tijd in je eentje doorbrengen juist zo waardevol is. Zin in morgen zet 4 redenen op een rijtje waarom ook jij wat vaker alleen wil zijn.
Lees hier   
Ik kan goed alleen zijn
Ja
 
Nee
Uitslag vorige stelling
Ja

‘‘De natuur geeft meer wijsheid dan je ooit op een universiteit kunt leren’


Van de kruipende boterbloem die in mijn stadstuintje woekert leer ik nooit op te geven, altijd opnieuw te beginnen’


‘De natuur leert mij dat alles met elkaar verbonden is en leert mij het wonder zien in alles’’

Pausbezoek België
Paus naar zuiderburen
Waarom bezoekt de paus wel België en niet Nederland? Via televisie, online en podcast besteedt KRO-NCRV aandacht aan het pauselijke bezoek aan België. 
Volg hier   
Petrus in het land
De kerk als jazzband
Door goed op elkaar te letten bij het spelen van je eigen instrument, ontstaat er muziek. In de Koepelkerk in Arkel vormen verschillende mensen samen de gemeente.
Lees meer   
Kruispunt
Dilemma’s in het onderwijs
Examenresultaten en doorstroomadviezen zorgen voor enorme druk op onze jonge generatie. Hoe gaan zij, hun familie en docenten om met deze druk? Wordt het erop of eronder voor hen?
Lees meer   
De verwondering
Koppig én hoopvol
De Vlaamse priester Rik Devillé was een luisterend oor voor honderden misbruikslachtoffers in de kerk, en laat zich al decennia kritisch uit over het Vaticaan. Desondanks is deze ‘koppige Vlaming’ nog altijd priester. Én een hoopvol mens, vertelt hij in De verwondering.
Lees meer   
Zin in morgen
Wilde stilte
Lieke is net terug van het avontuur van haar leven. Deze zomer werkte ze vier maanden op de noordelijkste camping ter wereld, op Spitsbergen. 'De stilte die ik daar heb ervaren is het mooiste dat ik ooit heb gehoord.'
Haar verhaal   
Kruispunt
De missie van de paus
Belgische katholieken kijken uit naar de komst van paus Franciscus, tegelijk werpt het seksueel misbruik ook een schaduw over het bezoek. 
Lees meer   
Meer van KRO-NCRV
Keuringsdienst van waarde
Wondermiddel of weggegooid geld: werkt shampoo met cafeïne tegen haaruitval?
Shampoos die haaruitval tegen zouden gaan bevatten een bijzonder bekend ingrediënt: cafeïne. Maar is cafeïne echt een wondermiddel? De Keuringsdienst legt het haarfijn uit.
Lees het hier   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
 
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebook Instagram
Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven staat voor de Levensbeschouwing-nieuwsbrief van KRO-NCRV