Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 14 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Aon: ‘Bedrijven kunnen premie Werkhervattingskas terugvragen’
Volgens Aon kunnen veel werkgevers bij de Belastingdienst een claim indienen omdat zij jarenlang een te hoge premie hebben betaald voor de zogeheten Werkhervattingskas. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een werkgever die daarover klaagde in het gelijk gesteld.
Lees meer
 
 
Nederland loopt nipt label belastingparadijs mis
Nederland is geen belastingparadijs. Dat heeft het Europese parlement vandaag op de plenaire vergadering in Straatsburg besloten. Ons land krijgt daarmee geen plek op de zogeheten zwarte lijst van landen die belastingontwijking en -ontduiking faciliteren. Maar de verdeeldheid onder de Europarlementariërs was maximaal.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer =>

 
‘Nederland ligt niet dwars bij aanpak belastingontwijking’
Nederland ligt niet dwars bij de Europese aanpak van belastingontwijking. Dat schrijft minister Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. Op diverse fronten wordt juist actief meegewerkt aan initiatieven op dat vlak. Wel neemt Nederland op bepaalde punten kritisch deel aan onderhandelingen, aldus de minister.
Lees meer
 
 
Deloitte ziet doorbraak machine learning in 2018
Volgens Deloitte wordt 2018 een historisch jaar voor de technologie-, media- en telecomsector. Vooral machine learning zal “in een fenomenaal tempo” oprukken, voorspelt het bedrijf in het TMT Predictions-rapport.
Lees meer
 
Bespaar 10% op je financiële opleiding Advertorial

Wil jij voordelig een financiële opleiding volgen? Profiteer van onze aantrekkelijke actie: laat jezelf introduceren door een (oud-)student van ons en ontvang 10% korting op je cursusgeld. Degene die jou introduceert profiteert mee en krijgt een Bol.com-bon van € 50,-.

 
Advies accountant valt niet automatisch onder doorlopende opdracht
Een accountantskantoor uit Heerenveen heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden vergeefs geprobeerd een factuur voor advieswerkzaamheden voor een stichting betaald te krijgen. Het kantoor beriep zich op een doorlopende opdracht tot advisering. Maar het hof vindt dat het gefactureerde advies buiten dat kader valt. Omdat er geen opdrachtbevestiging is ontvangen, hoeft de nota niet te […]
Lees meer
 
 
ZZP Nederland: ‘Stop met zeuren over pensioenplicht’
De stichting ZZP Nederland is het beu dat gepensioneerden en vakbonden pleiten voor een pensioenplicht voor ZZP’ers. Volgens voorzitter Maarten Post is die wens ingegeven voor puur eigenbelang. De stichting heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een brief gestuurd.
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod.

 
Snel richt zich op betere vooringevulde aangifte, ook voor ZZP’ers
Staatssecretaris Snel (Financiën) legt de komende jaren bij de Belastingdienst de focus op het verbeteren van de vooringevulde aangifte voor particulieren. Ook staat een vooringevulde aangifte voor ZZP’ers op de planning. Hij schrijft dat in de Handhavingsbrief die uitleg geeft over de strategie van de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Accountant geeft handtastelijke directeur niet direct lik op stuk
Accountants reageren verschillend op seksuele intimidatie, concludeert de NBA uit het dilemma ‘Vieren of versieren’, waarover leden zich via de DilemmApp konden uitspreken. Driekwart zou er in elk geval niet voor kiezen een ongewenst intieme directeur direct op zijn gedrag aan te spreken.
Lees meer
 
 
Mark Vaessen in bestuur Accountancy Europe
Mark Vaessen (KPMG) is dinsdag op de ledenvergadering van Accountancy Europe gekozen tot lid van het bestuur. Hij vervulde al enkele jaren functies bij de Europese federatie van accountantsorganisaties.
Lees meer
 
 
Accountancy groeit in tien jaar met tienduizend eenpitters
Het aantal bedrijven in de accountancy en administratieve dienstverlening dat één medewerker telt, is sinds 2007 met een kleine 10.000 toegenomen. Dat meldt het CBS in zijn rapport ‘De regionale economie 2016’. Daarmee is het aantal eenpitters met 60% gegroeid.
Lees meer
 
 
Moet een accountant een ondernemer die zijn jaarrekening niet bij de KvK wil deponeren de deur wijzen?
Accountants moeten zich niet alleen zelf aan de wet- en regelgeving (W&R) houden. Zij moeten ook hun cliënten bij de les houden. Dit vindt Marianne van der Zijde. Haar opinie verscheen op 22 november jl. op accountant.nl verscheen onder de titel  ‘Niet deponeren‘. Haar conclusie is dat de accountant een cliënt die weigert zijn jaarrekening […]
Lees meer
 
Financiering voor ondernemers: 5 lessen van Carlo van der Weg (Directeur Credion) Contentpartner
5 Ondernemerslessen in 20 minuten. Dat is de opzet van het programma van 7 Ditches TV, waarin iedere aflevering één prangende ondernemersvraag centraal staat. Specialisten en ondernemers delen hun praktische en toepasbare lessen. Tijdens de aflevering op 23 november 2017 stond het onderwerp ‘Financiering voor ondernemers’ centraal. Ronnie Overgoor (oprichter van 7 Ditches TV) gaat hierover […]
 
Fiscale kring 2018 Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 […]
 
Tax Manager – International Tax Service – Rotterdam Vacature
Jouw uitdaging BDO International Tax Services houdt zich bezig met de fiscale advisering aan internationaal werkzame bedrijven. De werkzaamheden bestaan onder meer uit advisering over en implementatie van vennootschapsstructuren en internationale vermogensstructurering. Je treedt op als allround adviseur en volwaardig gesprekspartner voor onze internationale klanten. Met jouw commerciële kwaliteiten draag je actief bij aan de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn