Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Aparte melding betalingsonmacht niet meer nodig
Bij het aanvragen van uitstel van betaling wegens de coronacrisis bij de Belastingdienst is een aparte melding betalingsonmacht niet meer nodig. Dat heeft het ministerie van Financiën besloten, meldt het Forum Fiscaal Dienstverleners.
Lees verder »
Corona | Wiebes: ondernemers aan huis hebben aanvullende verklaring nodig voor TOGS
Sommige ondernemers vallen buiten de boot bij de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) omdat ze een onderneming aan huis hebben of een afwijkende SBI-code hebben. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gaat in zijn Kamerbrief over uitbreiding van de noodsteun in op de situatie van die ondernemers:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aansluiten bij Fiscount: doen!

Een cliënt stelt je een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Je hebt daarvoor onvoldoende kennis in huis. Toch ben je slechts een telefoontje, mailtje of muisklik verwijderd van het antwoord. Hoe? Sluit je aan bij Fiscount, dan wordt dat realiteit. We hebben veel specialismen en vaardigheden in huis, waarvan jij gebruik kunt maken.

Lees verder »
Corona | Welke SBI-codes zijn toegevoegd aan de TOGS?
Het kabinet besloot dinsdag om onder andere het aantal bedrijven uit te breiden dat in aanmerking komt voor een eenmalige gift via de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Lees hier welke SBI-codes er aan de regeling zijn toegevoegd.
Lees verder »
Corona | Kabinet breidt noodondersteuning voor ondernemers uit
Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Zo krijgen meer bedrijven een eenmalige gift via de TOGS-regeling. Ook komen er extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) en specifieke kredietmogelijkheden voor start- en scale-ups.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
AA speelde zonder overleg met voormalige klant vertrouwelijke informatie door aan fiscus
Een AA heeft in strijd met het fundamentele beginsel van vertrouwelijkheid gehandeld door op verzoek van de Belastingdienst meteen en zonder gegevens van een voormalige klant te verstrekken in verband met een dreigende belastingprocedure tegen die klant, oordeelt de Accountantskamer. De AA krijgt daarom een waarschuwing opgelegd door de tuchtrechter.
Lees verder »
Corona | Steunmaatregelen populair, maar tijd dringt voor veel ondernemers
Er wordt volop gebruik gemaakt van noodsteunmaatregelen in verband met de coronacrisis, maar voor veel ondernemers begint de tijd wel behoorlijk te dringen.
Lees verder »
Corona | KHN: aanpassing NOW en WAB dringend noodzakelijk
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet en stelt daarom een aantal aanpassingen voor. Vooral de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020 zijn de brancheorganisatie een doorn in het oog. Daarnaast pakt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in deze […]
Lees verder »
Corona | Aantal NOW-aanvragen nog steeds flink in de lift
Het UWV heeft woensdagmiddag een update gegeven over het aantal aanvragen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).
Lees verder »
Hof: Geen automatische aansprakelijkheid accountant na tuchtrechtelijke veroordeling
Klagers die een veroordeling van de Accountantskamer gebruiken voor een civiele zaak tegen een accountant of accountantskantoor, het gebeurt regelmatig. De klagers moeten dan echter wel met meer komen dan alleen verwijzing naar de tuchtrechtelijke veroordeling, blijkt weer eens uit een recente uitspraak van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.
Lees verder »
Accountantskosten ziekenhuizen bijna verdubbeld, verdere stijging door coronacrisis verwacht
De accountantskosten van Nederlandse ziekenhuizen zijn in tien jaar tijd met 76,9 procent gestegen. Op jaarbasis liepen de controlekosten van de jaarrekeningen van alle ziekenhuizen op van 9,3 miljoen in 2008 naar 16,4 miljoen euro in 2017.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
#socialdistancing voor accountants: 3 tips

Accountants hebben het nu drukker dan ooit. De piekdrukte is dit kwartaal al vroeg begonnen en in deze bijzondere tijden hebben ondernemers veel vragen. Hoe kan je in deze periode efficiënt en productief thuiswerken, en tegelijkertijd de ondernemer de aandacht en steun geven die hij verwacht?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Accountants en CFO’s zien vertrouwen in Europese economie fors dalen
Corona | ING: Een vijfde van de economie ligt stil in april en mei
Corona | ‘Laat alle dga’s onder NOW-regeling vallen’
Corona | Garantieregeling leverancierskrediet bekendgemaakt
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
21 april 2020
Coronacrisis in de jaarrekening, een praktische aanpak
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 april 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
30 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN