Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 12 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe app geeft particulier inzicht in belastingaangifte en pensioen
Een app van start-up Ockto geeft consumenten razendsnel inzicht in zaken als pensioen en belastingaangifte. Ockto verzamelt financiële gegevens bij sites waar deze gegevens al bekend zijn en sluist die– met toestemming van de klant – door naar een andere partij.
Lees meer
 
 
Tuinbouwsector floreert heel goed
De tuinbouwsector doet het uitstekend. Vooral de teelt onder glas ging het voor de wind. Direct gevolgd door kwekers van pot- en perkplanten. Ook snijbloementelers kenden een goed jaar, blijkt uit voorlopige jaarcijfers over 2017 die de universiteit van Wageningen publiceert samen met agrarische partijen.
Lees meer
 
Actualiteiten seminar 2018 voor de mkb accountants praktijk Advertorial

Een goed begin van het nieuwe jaar met dit seminar, in één dag bespreken we met u de highlights op het gebied van accountancy, fiscaliteit en overige zaken die voor uw mkb-praktijk relevant zijn. Onderwerpen: externe verslaggeving, privacywetgeving, wwft, belastingen 2018, etc
23 januari 2018 | Houten | 13.30-20.00 uur | Pe uren 6 | Prijs € 420/ 485 (leden/ niet-leden)
Meld u nu aan voor het Actualiteiten seminar 2018

 
‘Ook Belgische gedupeerden bitcoinfabriek’
De vermeende oplichtingszaak van bitcoinhandelaar Koinz Trading uit Lelystad strekt zich uit tot over de grenzen. Bij de redactie van AV heeft zich een Belg gemeld die zegt gedupeerde te zijn. Zijn advocaat, mr. Evelyne Verbruggen, zegt dat ‘sterke vermoedens zijn dat er sprake is van piramidespel, oplichting en fraude.’ 
Lees meer
 
 
Overzicht proceskosten per 2018
Incassopraktijk E-Legal heeft een overzicht samengesteld van alle proceskosten in civiele zaken in eerste aanleg en hoger beroep per 01-01-2018.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
NBA legt handreiking controle vastgoed voor
De NBA heeft de herziene handreiking 1117 Accountantscontrole vastgoed gepubliceerd. De consultatieperiode loopt tot 21 februari 2018.
Lees meer
 
 
Woningmarkt draait door
De woningmarkt raakt steeds meer oververhit. Prijzen blijven stijgen, terwijl er door schaarste minder woningen worden verkocht.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

 
Corporaties mogen via Belastingdienst inkomensverklaring vragen
Het afgeven van inkomensverklaringen voor het bepalen van inkomensafhankelijke huurverhogingen is niet onrechtmatig. Dat heeft de rechtbank in Den Haag geoordeeld in een bodemprocedure die de Woonbond had aangespannen tegen onder meer de Belastingdienst en een Amsterdamse woningstichting.
Lees meer
 
 
Verdacht Finles ligt al langer in de clinch met Belastingdienst
De fondsbeheerder van het Finles Global Opportunity Fund (FGOF), een van de veertien beleggingsfondsen van de Utrechtse vermogensbeheerder Finles, verzet zich samen met zijn belastingadviseur (Deloitte) tegen de aanslagen en wil een rechtszaak beginnen tegen de Belastingdienst. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Laagste aantal faillissementen sinds eeuwwisseling
Vorig jaar zijn 3290 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard in Nederland. Dat is het laagste aantal sinds 2000, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
Lees meer
 
 
Eurocommissaris: milieubelastingen om extra kosten te compenseren
Eurocommissaris Günther Oettinger (begroting) wil dat nieuwe Europese milieubelastingen direct naar de kas van de EU-vloeien. Daarbij denkt hij aan heffingen op plastic en emissies. 
Lees meer
 
 
Ook Deloitte UK gaat pad van ‘legal’ op
De Big Four begeven zich steeds meer op het gebied van juridische dienstverlening. In navolging van de rest van de Britse Big Four start ook Deloitte UK een eigen juridisch kantoor. Dat bericht Economia.
Lees meer
 
 
WOZ-waarde omlaag als bedrijfsactiviteit op z’n eind loopt door verbod
Het verbieden of een wettelijke verplichting tot afbouw van bepaalde bedrijfsactiviteiten, kan ertoe leiden dat de waarde van bepaalde bedrijfsgebouwen daalt. Gemeenten moet daar rekening mee houden bij de vaststelling van de WOZ-waarde, heeft de rechtbank Oost-Brabant bepaald.
Lees meer
 
Onze zoektocht naar efficiëntie en blije klanten Contentpartner
‘Omdat wij als jong en modern boekhoudkantoor de visie hebben zoveel mogelijk te automatiseren zijn wij in onze zoektocht tegen aanzienlijke efficiëntieslagen aangelopen. Het werken met Visionplanner is daar één van’, aldus Rick van der Burg, Directeur Bookd Delft.
 
Vaktechnische Actualiteiten (1) Opleiding
Wilt u snel inzicht in de belangrijkste fiscale actualiteiten voor uw praktijk? Laat u in 4 uur volledig bijpraten door de specialisten van Fiscount tijdens één van de 23 Vaktechnische Actualiteiten (1). Onze fiscalisten behandelen thema’s die in uw praktijk uw aandacht vragen. Zesmaal per jaar presenteren zij de voor uw praktijk relevante fiscale ontwikkelingen in […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
(Junior) Assistent-Accountant AA Vacature
Voor onze vestiging in Wijchen zijn wij op zoek naar een (junior) assistent accountant AA. Als (junior) assistent-accountant AA werk je direct voor onze cliënten aan administraties, jaarrekeningen en fiscale werkzaamheden. Daarnaast monitor je tussentijdse cijfers van ondernemers en word je hierbij begeleid door ervaren assistent accountants. Team Je werkt in het ambitieuze en groeiende […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn