Nieuwsbrief
   

Balansventilatie in opmars dankzij warmtepomp

De toename van warmtepompen in nieuwbouwwoningen zorgt ook voor een groei van het marktaandeel van balansventilatiesystemen. Dat blijkt uit een analyse van energieprestatieberekeningen van meer dan 85.000 nieuwbouwwoningen uit 2017 en 2018.

Lees verder

Aansluitplicht voor aardgas vervalt

De kogel is door de kerk. De Eerste Kamer heeft de Wet Voortgang Energietransitie (VET) aangenomen. Daarmee vervalt de plicht om nieuwbouw aan te sluiten op aardgas.

Lees verder

Meer vakmensen opleiden voor de energietransitie

Voldoende en goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de duurzame technieken die daarvoor nodig zijn. Dat willen ROC’s en AOC’s samen bereiken met het landelijke mbo-programma “De Uitdaging”.

Lees verder

Volop werk in installatiebranche

Werknemers die hun baan verliezen als gevolg van de energietransitie hoeven niet werkloos te worden. De technische installatiebranche ziet de werknemers uit de fossiele economie graag komen.

Lees verder

Legionellaveilig installeren in de praktijk

De meeste installatiebedrijven kennen de richtlijnen voor legionellapreventie in drinkwaterinstallaties. Toch blijkt het in de praktijk soms heel lastig om ze toe te passen. Waar lopen installateurs dan zoal tegenaan?

Lees verder

Meer nieuws

Slimmer en sneller bimmen met BIM Bots >>
Slim werken doe je zo >>
Win een gouden persfitting >>
Warmtepompen installeren in gestapelde bouw: uitdagingen en oplossingen >>
Legionella voorkomen: waar gaat het fout? >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

BIM-trend: combineer Revit met Excel

Revit en Excel: twee programma’s die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Helaas werken de programma’s niet altijd fijn samen, waardoor u vaak handmatig allerlei data moet overtypen. Dat is vanaf nu niet meer nodig.

Lees verder

Starten met crowdfunding: vier tips voor succes

Starten met crowdfunding? Mensen steken echt hun geld niet zomaar in een bedrijf. Ze willen een goed beeld hebben van de eigenaren en van wat het bedrijf precies doet. Bij crowdfunding geldt misschien nog wel meer dan bij de bank: zorg dat je beslagen ten ijs komt. Vier praktische tips.

Lees verder

Blog

Is de installatiebranche klaar voor een energieneutraal Nederland?

In 2050 moet Nederland volledig energieneutraal zijn, zo pleit de overheid. Het verminderen van aardgasverbruik is hierbij een belangrijke maatregel. Cv-installaties worden op grote schaal vervangen door warmtepompen. Een goede ontwikkeling, maar is de installatiebranche hier al klaar voor?

Lees verder

Whitepaper

Duurzame warmte opslaan in zomer en winter

Als je het hele jaar door over duurzame warmte wilt beschikken, moet je ervoor zorgen dat je een voorraadje achter de hand hebt. Hoe doe je dat op de meest efficiënte en duurzame manier?

Lees verder

Vacatures

Je bent een ervaren onderhoudsmonteur die van... >>
Als Junior Accountmanager word jij onderdeel ... >>
Ben jij die vakbekwame monteur die onze jacht... >>
Een uitdagende baan, met veel verantwoordelij... >>
Als rechterhand van onze projectmanagers ontw... >>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement