Is de nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Lieve fans!

Hoewel de lente nog maar net is begonnen, kijk ik al uit naar de zomer, want dan kun je mij samen met mijn bandje op diverse festivals in Nederland en België zien en horen. Bij The Voice Kids is inmiddels bekend wie van Team Borsato naar de finale gaat op 21 april, zal Team Borsato met de felbegeerde titel naar huis gaan? Verder staan de allereerste Marco Meeting in België, de Borsato Bingo én de Fanclubdag met grote letters in mijn agenda, maar ook vertel ik in deze nieuwsbrief graag over mijn fotografiereis naar Aruba. Uit handen van Sjors kreeg ik het eerste exemplaar van zijn nieuwe album uitgereikt en een week later heb ik de winnaars van de photoshoot voor mijn lens gehad. Daarover en nog veel meer vind je in deze boordevolle nieuwsbrief. Lees je mee? 
 

Kom jij ook naar de Marco Meeting België en/of Fanclubdag?

Sinds die allereerste Fanclubdag, die in 1999 plaatsvond in de aula van een school, is de Fanclubdag een jaarlijks terugkomend evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot een heel weekend. De Fanclubdag zal op zondag 15 oktober gehouden worden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, deze keer met het thema Italië. Ook dit jaar kan je er weer een heel weekend van maken, want ook de Borsato Bingo op de avond ervoor mag natuurlijk niet ontbreken. Maar er is nog veel meer leuk nieuws te melden. Dit jaar zal er namelijk voor het eerst een Marco Meeting in België plaatsvinden en deze is gepland op zaterdag 17 juni! Inmiddels is de kaartverkoop hiervoor gestart. Wil jij hier graag bij zijn? Kijk dan op mijn website voor meer informatie en geef je snel op. Ik kijk er naar uit!
 

The Voice Kids!

Afgelopen weken hebben jullie weer kunnen kijken naar The Blind Auditions van The Voice Kids. Ik vind het zo'n leuk programma om aan mee te werken. De kids zijn nog zo heerlijk onbevangen en eerlijk. Ook de samenwerking met Ilse en Ali B. is ontzettend leuk, we zijn aan elkaar gewaagd! Hoewel het niet altijd lukte om een kandidaat voor me te winnen heb ik toch weer een mooi team weten samen te stellen. Vrijdagavond hebben jullie kunnen zien hoe ik met deze talenten The Battles inging. The Battles zijn werkelijk zenuwslopend voor een coach, want het is toch onmogelijk om een keuze te maken en maar twee kandidaten mee te mogen nemen naar de finale? Maar helaas hoort het er bij. Ik ben heel trots dat ik met Merle en Noa de finale op 21 april inga. Ik hoop dat jullie gaan kijken en stemmen!
 

Doe jij ook mee aan 'Jij en Ik'?

Vorig jaar presenteerde ik samen met Tooske Ragas het muzikale programma ‘Jij en Ik’ voor War Child. Een programma waarin we lieten zien dat kinderen de steun van hun ouders onvoorwaardelijk nodig hebben. Tijdens dit programma mochten ouders met hun kinderen zingen. De opening deed ik samen met mijn dochter Jada en we werden bijgestaan door de acht ouder- en kind koppels. Tijdens de uitzending lieten we indrukwekkende filmpjes van War Child zien waarin we aandacht vroegen voor de oorlogskinderen. En dat deze filmpjes binnen kwamen hebben we kunnen zien aan het aantal nieuwe Friends. Maar liefst 5.879 mensen hadden zich aangemeld, echt fantastisch! Ook dit jaar vindt 'Jij&Ik plaats en wel op woensdag 14 juni. Zou je graag mee willen doen, kijk dan hier.
 

Mijn Festivalzomer!

Deze zomer kom ik naar jullie toe en hoewel het nog even duurt, kijk ik er al enorm naar uit. Mijn Festivalzomer begint bij Onder Aan de Berg in Hellendoorn, maar ook Pop on Top, Nirwana Live, Live at Wantij en Live in Hoorn staan op het lijstje. Met Breda Live sluiten we onze Festivalzomer in Nederland af om daarna door te reizen naar ons buurland België , waar ik samen met mijn bandje te zien en te horen zal zijn bij Rock Zottegem en Werchter Boutique. Wanneer ik aan België denk voel ik zoveel liefde, want de Belgen hebben mij zo omarmd. Kom jij deze zomer ook heerlijk in de buitenlucht, met een drankje in je hand, genieten van lekkere muziek? Wil je alles nog even rustig nalezen, dan kan dat via mijn website, waar alle festivals met bijbehorende link op een rijtje staan. 
 

De Borsato Photohunt!

Inmiddels is de Photohunt alweer een aantal maanden actief in de vernieuwde Borsato App en hebben velen van jullie de smaak goed te pakken. Iedere dag komt er een nieuwe opdracht in de App online, waar je een notificatie van krijgt als je je pushberichten aan hebt staan. Wat ik ontzettend leuk vind om te zien is dat deze Photohunt steeds meer gaat leven en er zoveel plezier aan beleefd wordt. Men wordt ook steeds fanatieker om de hoogste score te behalen en de prijs in de wacht te slepen. Wil jij ook graag meedoen, maar heb jij je nog niet aangemeld dan kan je dat via de App alsnog doen. Elke nieuwe maand gaat de teller weer op nul en maak je weer even veel kans op de hoogste score. De winnaars van de maandenjanuarifebruari en maart zijn inmiddels bekend gemaakt.
 

Golden Trophy!

Onlangs werd ik blij verrast door Sharon Doorson, wiens coach ik mocht zijn bij haar The Voice of Holland avontuur. Zij heeft een prachtige nieuwe single uitgebracht 'Golden Trophy'. Bij deze single hoort ook een eigen trofee, die ze graag aan mij wilde uitreiken. De single heeft een inspirerende boodschap: 'Blijf knokken om al je dromen te verwezenlijken'. Toen Sharon me vroeg aan wie ik deze bijzondere trofee wilde doorgeven hoefde ik niet lang na te denken en wist ik eigenlijk meteen wie ik deze prachtige bokaal gunde. Lisanne Spaander! Want als er iemand is die van doorzetten weet en haar dromen najaagt is zij het wel. Inmiddels heb ik de 'Golden Trophy' persoonlijk aan haar overhandigd en haar nogmaals kunnen vertellen hoe ik haar doorzettingsvermogen bewonder. 
 

Masterclass photografie Aruba!

In de maand februari ben ik samen met fotograaf Raymond Rutting afgereisd naar Aruba om daar een masterclass photografie te volgen. Wat een geweldig avontuur was dat! Ruim een week lang verschillende facetten van het vak photografie uitoefenen op een prachtige locatie was gewoon een jongensdroom die uitkwam. Dit grote avontuur kon je volgen via mijn Facebook. Op Aruba heb ik voor een sportphotoshoot kennis gemaakt met Aruba’s beste Kitesurfster, Annabel van Westerop. Maar ook een fashionshoot kwam aan bod en ik had een inspirerende ontmoeting met de lokale kruidenman, ook wel Taki the Forager genoemd. Ben je nieuwsgierig naar de foto's van deze bijzondere reis? De expositie 'Faces of Aruba #2' is vanaf 1 juni t/m 25 augustus te zien in het Art'otel Amsterdam. 
 

Ereveld Vol Leven...

Op 4 mei om 20.00 uur zijn we twee minuten stil en herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Tijdens de Nationale Herdenkingsweek worden echter op het Nationaal Ereveld van Loenen de slachtoffers op een heel bijzondere manier herdacht. Op 1 mei krijgen oorlogsslachtoffers, jong en oud, voor één dag een gezicht doordat honderden mensen representant staan voor een slachtoffer wier leven abrupt eindigde door oorlogsgeweld. Om op deze manier voor één dag het leven terug te geven en hen te eren. Wil jij ook op deze dag stil staan bij de slachtoffers en hen op deze plek gedenken? Hiervoor kun je je aanmelden als bezoeker. Meer informatie vind je op mijn website
 

Photoshoot prijswinnaars Fanclubdag 2016!

Tijdens de Fanclubdag, vorig jaar oktober in Egmond aan Zee, maakte je zoals gebruikelijk weer kans om allerlei leuke en bijzondere prijzen te winnen. Neem het photobooth hoekje bijvoorbeeld, daar maakte Maria Elena Hos samen met haar vriendinnen een ontzettende leuke foto. Haar originaliteit heb ik dan ook bekroond met drie tickets voor mijn volgende tour. Maar ook verschenen velen van jullie voor de lens van Rebecca waar je kans maakte op een  photoschoot door mij, in mijn eigen studio. Kiezen uit die enorme hoeveelheid foto's was best lastig, maar is me toch gelukt. En zo ontving ik op 5 maart zeven modellen die met hun natuurlijke schoonheid de geschoten plaatjes in werkelijk prachtige foto’s omtoverden. Wat was het fijn om met jullie te werken!
 

Albumpresentatie Sjors van der Panne!

Tijdens mijn rol als coach bij The Voice of Holland heb ik heel wat kandidaten mogen coachen, en ik vind het dan ook prachtig om vanaf een afstand te zien hoe het mijn kandidaten vergaat. Zo is Sjors van der Panne al een aantal maanden met een theatertour bezig maar ook werkte hij hard aan een nieuw eigen album. Onlangs vroeg Sjors mij dan ook of hij het eerste exemplaar van zijn album ‘Met Elkaar’ aan mij mocht overhandigen tijdens zijn tour. En wat was het fijn om te zien dat ik een gaatje in mijn agenda had en toe kon zeggen, want ik wilde wel heel graag dat eerste exemplaar in mijn handen krijgen! Maar ook kon ik meteen zijn optreden bijwonen, want een avondje naar de heerlijke stem van Sjors luisteren is een cadeautje! Hoe ik deze avond heb ervaren kun je hier lezen.
 

De 100%NL Awards 'Zanger van het Jaar'!

Nadat er drie maanden lang weer massaal gestemd werd op de 100% NL Awards 2016, vond de uitreiking plaats in de A9Studios te Uitgeest. Deze Awards zijn een publieksprijs en mede daarom voelt winnen voor mij als een enorm blijk van waardering. Het is iets waar ik nooit vanuit ga, dus ik was ontzettend blij en ongelooflijk trots dat ik mijn zevende 100% NL Award uit handen van Rico Verhoeven mocht aannemen. Geweldig, ik ben ‘Zanger van het Jaar 2016’! Diverse fans waren erbij, harstikke leuk om hen in het publiek te zien staan. Ook ‘mijn’ meiden van O’G3NE kregen Awards voor ‘Zangeres van het Jaar' en ‘Muziekmoment van het Jaar’, fantastisch! En Maan, mijn laatste The Voice of Holland winnares, won zeer terecht de titel ‘Doorbraak van het Jaar’! Dank jullie wel voor jullie steun!

 
 

De Vrienden van Amstel LIVE!

In januari mocht ik maar liefst negen avonden lang, samen met mijn muzikale vrienden, knallen op het podium van De Vrienden van Amstel LIVE! Dit jaarlijkse evenement kenmerkt zich door de soms verrassende combinaties van muzikale samenwerkingen en wat was dat weer genieten! In de show zaten vele hoogtepunten, zoals de diverse zwevende podia, die overal in de zaal verschenen en de enorme rode trap, die zich vanuit de kroonluchter ontvouwde en waar ik van af liep tijdens een spectaculaire versie van ‘Rood’ in samenwerking met Nicky Romero. Marcel van Veenendaal bezorgde mij kippenvel met zijn versie van ‘Papa’, terwijl ik aan de rijdende pianobar biertjes uitdeelde. Maar ook heb ik achter de schermen mijn hobby fotografie uit kunnen oefenen. Meer lees je op mijn website
 

Nathalie in het zonnetje!

Al ruim 22 jaar is Nathalie Thielen zowel mijn linker- als mijn rechterhand, maar naast mijn personal assistent ook een dierbare vriendin. Nathalie is een echte duizendpoot, die alle touwtjes in handen houdt. Daarnaast is Nathalie ook nog eens ongekend grappig, tekstueel waanzinnig goed en weet ze altijd de juiste woorden in elke situatie te vinden. Wat ik heel mooi vind is de manier waarop zij dingen kan vertalen in teksten en de meest lastige gevoelens of situaties in woorden kan vangen. Naast alles wat zij voor mij doet heeft ze ook een eigen bedrijfje: Nathalie Thielen Tekst, waar ik graag even de aandacht op wil vestigen. Onlangs was zij jarig en van die gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om haar extra in het zonnetje te zetten in dit artikel op mijn website. 
 

Tot slot...

…heb ik genoeg om naar uit te kijken want in mei zal ik de aftrap geven van de Festivalzomer. En in juni de expositie 'Faces of Aruba #2' waar een deel van mijn foto's zullen hangen die ik op Aruba heb geschoten, ik kijk er dan ook naar uit om mijn foto's aan jullie te laten zien. Eveneens zal er in juni de allereerste Marco Meeting in België plaatsvinden, ik kan niet wachten om mijn Belgische Fans te omarmen in hun eigen mooie landje. Maar ook ben ik regelmatig samen met John in de studio te vinden om te werken aan het nieuwe album dat ik later dit jaar hoop uit te brengen, we zijn in een ver gevorderd stadium en het is weer heerlijk om met John samen te werken. Het belooft een mooi album te worden!
 
 

 

Groetjes,

Marco
 
 
 
 

  
 
Nieuwsbrief Marco Borsato 03 april 2017
Klik hier als je de nieuwsbrief van Marco Borsato niet meer wilt ontvangen.