Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 2 nummers voor 12,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting.

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 7,95 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie via 'all you can read' abonnementen Readly of MagZine

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar, in de winkel in Nederland en Belgi
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ookvanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten

  • Bridge Guitar Convention: gitaarbeurs en workshops za 13 mei
  • Brian May blikt terug op 50 jaar Queen
  • Afscheidsconcert voor de Golden Earring in Ahoy
  • Jan Hendriks in videoserie StageCoach Sessions Snarenplukkers
  • Taylor introduceert sunburst modellen in de 400-serie
  • Veel nieuws op Gitarist.nl
  • Veel online extra’s bij de artikel in de nieuwe Gitarist
  • Nieuwe serie travel gitaren van Lg - de Sauvage serie

 

 

Gitarist 383, februari2023, ligt nu in de winkel!  

   Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 7,95, geen verzendkosten!). Klik hier.
Abonnee worden mag ook natuurlijk!  
   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 

  Je kan Gitarist ook downloaden voor alle tablets en smartphones via Magzine.nu, of Readly. Readly is ook op je laptop of desktop te bekijken.

Highlights in deze editie: 
50 jaar Queen vieren we met een groot Brian May interview! Aan de hand van zes Queen-albums blikt hij terug op de carrire van de onverminderd populaire Britse band.

In de testsectie deze maand o.a. de SE-versie van David Grissom’s signature PRS, de met effecten uitgebreide opvolger van Blackstar’s Amped 1, een betaalbare droomgitaar van Taylor, een effect-alleskunner van Zoom, Steve Lukather’s Gurus signature-delay en een Soldano amp in een pedaal. 

Interviews: Bart Govers en Tim Toegaert  van Fleddy Melculy en de nieuwe oogst van Eurosonic Noorderslag, ofwel de gitaristen van  Elephant, ParHasard, Solomon en Kids With Buns.

 

 

 

Programma bekendgemaakt van de Bridge Guitar Convention: gitaarbeurs en workshops, zaterdag 13 mei
Onderdeel van het Bridge Guitar Festival Eindhoven: 10-14 mei

Van 10 tot 14 mei staat Brainport Regio Eindhoven in het teken van de gitaar: meer dan 50 concerten, van klassiek tot metal, van Stochelo Rosenberg tot Steve Vai, talkshow Guitar Inside, een Jeugd Gitaarspektakel en nog veel meer. Vandaag maken we het programma bekend van de Bridge Guitar Convention: een grote, dynamische gitaarbeurs met parallel daaraan een tiental workshops van topgitaristen en een concert van Sjako!, zaterdag 13 mei in Muziekgebouw Eindhoven, van 11.00-17.30 uur.

 

Programma Bridge Guitar Convention:

 

za 13 mei 11.00-17.30 uur gitaarworkshops en concert Sjako!
Met workshops vanLeif de Leeuw & Sem Jansen, Reinier Baas, Vedran Mircetic, Richard Hallebeek, Jasmine van der Waals, Marcel Singor, Remi Lauw, Kevin Storm en het panel Metal & Rock gitaarproductie met Joost van den Broek en moderator Jack Pisters.
Alles over het programma vind je op Gitarist.nl.

 

za 13 mei 11.30-16.30 uur gitaarbeurs met meer dan 60 merken
Op de gitaarbeurs in Muziekgebouw Eindhoven presenteren veel van 's werelds grootste gitaarmerken en een flink aantal gitaarbouwers hun gitaren, amps, effecten en accessoires. Kom ze bekijken, voelen en uitproberen, en als het bevalt kan je zelfs aanschaffen deze dag! Inmiddels hebben zo’n 60 merken hun stand gereserveerd, zoals Ibanez, Martin, Cort, Marshall, Aristides, MXR, Vox, Crafter, Blackstar, Walrus, Lg, Korg en Hagstrom.


De volledige merkenlijst, zoals die tot nu toe bekend is, vind je op Gitarist.nl.

Tickets Gitaarbeurs + workshops + concert 12,50* Studenten 7,50*
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.
Als je al een ticket voor het Steve Vai concert hebt, zaterdagvond 13 mei, ook in Muziekgebouw Eindhoven (inmiddels uitverkocht), dan kun je daarmee ook de gitaarbeurs en workshops overdag bezoeken.

Tickets voor Gitaarbeurs + Workshops + Concert kun je nu bestellen, klik hier!  

 

 

Afbeelding met tekst, persoon, person, vasthouden Automatisch gegenereerde beschrijvingBridge Eindhoven Guitar Festival 10 t/m 14 mei - telt inmiddels meer dan 50 gitaar-acts more to come!
Van Laurence Jones (foto) tot Steve Vai, met een gitaarbeurs en workshops, en tal van andere activiteiten

Hoofdact vanhet Bridge Guitar Festival 2023, in en om Eindhoven, is Steve Vai, in een inmiddels uitverkocht concert met het Metropole Orkest, maar ook met tientallen andere gitaristen, gitaarbands, gitaarworkshops en een gitaarbeurs.

 

  • Afbeelding met persoon Automatisch gegenereerde beschrijvingWo 10-5: Heroes Night Effenaar, met Leendert Haaksma, Menno Gootjes en Vedran Mircetic.
  • Do 11-5: Heroes Night Muziekgebouw Eindhoven, met Reinier Baas, Richard Hallebeek en Martijn van Iterson
  • Vr 12-5: Dawn Brothers op gratis stadsfestival, naast nog een 12-tal bands
  • Za 13-5: Bridge Guitar Convention gitaarbeurs en workshops
  • Za 13-5: Steve Vai + Metropole Orkest (uitverkocht)
  • Zo 14-5: Five Great Guitars e.v.a. op gratis stadsfestival
  • Zo 14-5: Jett Rebel concert, Muziekgebouw Eindhoven
  • Zo 14-5: Q&A met Steve Vai (uitverkocht)

Gitarist is partner van Bridge Guitar Festival en organiseert samen met Guitar Matrix de BRIDGE GUITAR CONVENTION op zaterdag 13 mei, overdag, met gitaarbeurs en gitaarworkshops.
Alle informatie over het Bridge Guitar Festival vind je op Gitarist.nl.

 

 

 

Interview met Brian May: hij blikt terug op 50 jaar Queen
De Queen-gitarist praat open over alle albums, zijn gitaarspel en natuurlijk Freddie Mercury

Op 13 juli is het precies 50 jaar geleden dat het debuutalbum van Queen uitkwam, eenvoudig ‘Queen’ geheten. In een bijzonder, 7 pagina's lang interview in Gitarist 385, april 2023 spreekt Brian May heel open over de albums die ze met Queen sindsdien maakten en zijn rol als gitarist daarbij. Hier op Gitarist.nl vind je een aantal video's uit verschillende momenten uit Queens carrire en een playlist met de nummers die May in het interview bespreekt. Ook doken we in het archief van Gitarist en vonden een interview uit 2005 en een uitgebreide feature over May's gear, voorzien van zijn commentaar, uit 2011, die je als pdf kunt downloaden. Downloads en video’s hier.

 

 

Taylor introduceert sunburst modellen in de 400-serie
Vintage uiterlijk voor klassieke combinatie van toonhout

Taylors 400-serie gitaren hebben een palissander body met sitka sparren top, een van de de klassieke combinaties van toonhoutsoorten. Taylor introduceertdrie nieuwe modellen in deze serie met een vintage uiterlijk: de 412ce, 414ce en de 417e.

 

De 400 serie bevindt zich in het midden van de Taylor modellen. Deze volledig massieve modellen hebben een body van Indiaas palissander in combinatie met een sitka sparren top - een klassieke combinatie van kwalitatief toonhout. Tegelijk hebben ze nog niet de luxueuze afwerking van de duurdere series en dat maakt ze ideaal als kwalitatieve gitaar voor alle dag, of het nu in de studio is, thuis op de bank of op het podium.

 

Lees verder op Gitarist.nl en bekijk de demovideo.

 

 

 

Jan Hendriks in videoserie StageCoach Sessions Snarenplukkers
BJ Baartmans presenteert Snarenplukkers in Wild Verband, serie 1, aflevering 2

‘Snarenplukkers in Wild Verband’ is een theaterserie waarin BJ Baartmans in een talkshow met de gitaar in de hoofdrol tal van Nederlandse topgitaristen voorbij laat komen. Met onze videoserie StageCoach Sessions publiceren we reportages en interviews vanuit de theaters. In deze nieuweaflevering Jan Hendriks, die grote populariteit verwierf met Doe Maar. Bekijk de videoserie op Gitarist.nl!

 

Heel veel meer nieuws en extra’s bij de nieuwe editie Gitarist op Gitarist.nl!

 

 

Afbeelding met boom, gitaar, hout Automatisch gegenereerde beschrijvingNieuwe serie travel gitaren van Lg - de Sauvage serie
In drie modellen: red cedar, spruce en pale brankowood

Het Franse Lg Guitars heeft zijn nieuwste gitaar onthuld: de Sauvage Travel, 'Ontworpen voor de avonturier die een gitaar wil hebben voor alle seizoenen', aldus het persbericht.

 

Er zullen drie nieuwe modellen beschikbaar zijn in de Sauvage Series.De Sauvage Travel Guitars zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout dat is afgewerkt met een nieuw ontwikkeld milieuvriendelijk lakproces om de impact op het milieu te minimaliseren. De Sauvage serie heeft het Lg French Headstock ontwerp en een ruw gezaagde look op de zij- en achterkant die het karakter van de gitaar weerspiegelt: 'een stoere reiziger klaar voor avontuur'. Het gebogen achterblad van de Sauvage Travel gitaar produceert een volle toon. Bij de gitaar wordt een robuuste, road-ready koffer geleverd.
Lees verder en bekijk de drie modellen op Gitarist.nl.

 

 

Afbeelding met persoon, staan, mensen, poseren Automatisch gegenereerde beschrijvingDoe mee aan het afscheidsconcert voor de Golden Earring in Ahoy: 'De Earring en ik'
En steun Stichting ALS Nederland

Nederlands grootste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dus geven de fans een afscheidsconcert voor de band! En jij kan meedoen!

 

Circa 1000 muzikanten spelen live een viertal Earring-songs in Ahoy, in aanwezigheid van duizenden muziekliefhebbers. Het idee is losjes gebaseerd op de documentaire We are the thousand. Doel is een bijzonder optreden te realiseren, voor de Earring en voor de muzikanten, n een zo hoog mogelijk opbrengst voor de Stichting ALS.
Daarom zoekt Team ‘De Earring en ik’ jou! En jou. En jou en jou.
Want er zijn honderden zangers en gitaristen nodig, en tientallen bassisten en drummers.


Binnenkort kun je je aanmelden met een video waarop je (een deel van) Radar Love speelt en/of zingt. Houd onze site en socials in de gaten!

Lees verder op Gitarist.nl

 

 

Digitale Editie van Gitarist via Readly en Magzine.

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly, of Magzine.nu (zonder video en audio). Voor slechts 3,99 per editie of tegen aantrekkelijke 'all you can read' abonnementsprijzen.
Als je een Readly abonnement neemt kan je ook de eerder verschenen edities lezen, zie hieronder!

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl