Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 18 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Arbeidsmarktkrapte in accountancy bijna tweemaal zo hoog als gemiddeld in Nederland
De arbeidsmarktkrapte is in Nederland nog altijd zeer hoog, meldt het UWV op basis van de periodieke spanningsindicator over het eerste kwartaal van dit jaar. Voor accountants en boekhouders geldt dat in sterkere mate: daar is de krapte grofweg nog twee keer zo groot.
Lees verder »
Minister: UvA en EY maakten geen afspraken over voordelen
Tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en EY zijn in ruil voor een sponsorschap geen afspraken gemaakt over commerciële voordelen voor het big four-bedrijf, zo laat minister Dijkgraaf (OCW) weten aan de Tweede Kamer. Er was wel een memo waarin voordelen werden benoemd; die wekte volgens de minister wel ‘de schijn van afhankelijkheid en belangenverstrengeling’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Netwerken, bijleren, inspiratie opdoen en nieuwe software ontdekken

Ontmoet topsprekers zoals mediamaker Sander Schimmelpenninck, cybercrime expert Gina Doekhie en AI director Jacob Nyman. Door de verschillende podia, workshops, (software)partners en natuurlijk alle andere accountants, is er altijd een moment om nieuwe kennis en inspiratie op te doen.

Scoor direct jouw ticket »
Belastingvoordeel voor fossiele bedrijven nog hoger dan milieuorganisaties berekenden
Bedrijven die leunen op het gebruik van olie, gas en kolen krijgen nog meer belastingvoordeel van de overheid dan eerder door klimaatorganisaties is berekend. Fossiele bedrijven kunnen jaarlijks rekenen op fiscale voordelen van tussen de 39,7 en de 46,4 miljard euro. Dat blijkt uit gelekte Prinsjesdagstukken van klimaatminister Jetten.
Lees verder »
Vlaamse campagne werpt vruchten af: meer studenten kiezen accountancy
Een initiatief van acht Vlaamse accountantskantoren en hogescholen om jongeren meer te interesseren voor een baan in de accountancy lijkt succes te hebben: dit studiejaar is het aantal nieuwe postacademische studenten verdrievoudigd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer kun je personeel detacheren zonder btw?

Gemeenten, provincies, onderwijs- en zorginstellingen en andere organisaties gaan steeds meer (onderling) personeel detacheren. Detacheren van personeel is belast met btw maar er zijn talloze uitzonderingen. Joep Swinkels heeft voor jou een compleet overzicht gemaakt en bespreekt deze op 4 oktober tijdens een korte online cursus.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Toezicht op nieuwe leest moet stresslevel kantoren verlagen
Wanneer je je als kantoor voorbereidt op een toetsing, ontstaat er meestal onrust. Zijn onze dossiers wel geheel juist, zien we niets over het hoofd bij ons kwaliteitssysteem? Hebben we de Wwft-actualiteiten wel correct geïmplementeerd in onze organisatie? Om dit stresslevel bij kantoren te verlagen, heeft de NBA ‘Toezicht op nieuwe leest’ geïntroduceerd.
Lees verder »
Kwart bedrijven voorziet meevaller door uitstel BOR-maatregelen
Het uitstel van de door het gevallen kabinet geplande maatregelen om de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) te versoberen, gaat 28 procent van de bedrijven de komende drie jaar een fiscale meevaller opleveren. Dat is een van de conclusies die softwareaanbieder Nextens trekt uit een onderzoek onder 850 financieel verantwoordelijken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Medewerkers met schulden; wat betekent dit voor uw klant?
Medewerkers met schulden kunnen een groot financieel risico zijn voor een bedrijf. Mensen met schulden kunnen veel stress ervaren en uiteindelijk kan het zelfs leiden tot verzuim. Weten uw klanten wat de invloed van schulden is op verzuim en welke financiële risico’s dit heeft? Sazas vertelt u hier meer over.
Lees verder »
Toch geen revisierente verschuldigd bij afkoop lijfrentepolis
De afkoop van een lijfrenteverzekering die in strijd is met het lijfrenteregime leidt ertoe dat in beginsel revisierente van 20% is verschuldigd. Hierop zijn twee uitzonderingen en een ervan ziet toe op het moment dat het verzoek tot afkoop is gedaan dat leidend is en niet het moment van betaling van de aanspraak van de verzekeraar.
Lees verder »
Verhoogd MIA-budget voortgezet
Het verhoogde budget voor de fiscale MIA-regeling voor milieu-investeringen wordt de komende twee jaar voortgezet. Dat meldt staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Het demissionaire kabinet gaat nog wel kijken of de MIA een fiscale regeling moet blijven, of moet worden omgezet naar een directe subsidie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Life science-accountant breidt directie uit
Zeven op tien bedrijven werken aan digitalisering
Flynth in 2022: groeiende omzet, hoge uitstroom en dubbele materialiteit
Kaag antwoordt nietszeggend op vragen over toetsfraude KPMG
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
27 september 2023
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
27 september 2023
Online cursus Polislezen is een kunst apart (kapitaalverzekeringen en lijfrenten)
Accountancy Vanmorgen
10 oktober 2023
VACATURES
Werkstudent accountancy audit
Moore MTH
Zwolle
Ervaren Audit assistent
Jobs in Finance
Junior manager audit- Utrecht
Flynth
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN