Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Arbeidsverhouding tussen fiscalist en Deloitte geen arbeidsovereenkomst
De arbeidsverhouding tussen fiscalist Guido Lubbers en Deloitte is geen arbeidsovereenkomst, heeft het Gerechtshof Den Haag geoordeeld. Van een arbeidsovereenkomst is sprake als voldaan is aan de elementen persoonlijke arbeid, loon en gezagsverhouding. Volgens het hof had de Equity Partner ten opzichte van Deloitte geen recht op loon en was evenmin sprake van een gezagsverhouding.
Lees verder »
FIU-melding was terecht, maar RA moest nader onderzoek doen naar Oekraïense fraude
De Accountantskamer heeft een RA een berisping opgelegd. Het kantoor van de accountant meldde aan de FIU ongebruikelijke transacties bij een klant, een internationale houthandel met dochterbedrijven en deelnemingen in onder meer Nederland, België en Oekraïne. Dat was terecht, oordeelt de tuchtrechter, maar daarnaast heeft de RA wel steken laten vallen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je bij op 4 april.

Lees verder »
Meerderheid bedrijven en instellingen mist deadline UBO-register
Nog geen 45% van de bedrijven en instellingen die zich uiterlijk 27 maart moesten inschrijven in het UBO-register heeft dat op tijd gedaan.
Lees verder »
Verbod op nevenwerkzaamheden mag vanaf 1 augustus 2022 niet meer
Een werkgever mag vanaf 1 augustus 2022 de werknemer niet meer verbieden om buiten het werkrooster te gaan werken voor een ander, tenzij er een rechtvaardigingsgrond is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn risico’s bij arbeidsongeschiktheid of overlijden bij meerdere compagnons?

Sluiten deze verzekeringen wel aan bij de wensen en bepalingen van verschillende overeenkomsten (o.a. aandeelhouders/managementovereenkomst). In de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd het geval is, met alle financiële gevolgen van dien. Ron Mulder vertelt op 10 mei hoe je afspraken kunt analyseren en beoordelen.

Lees verder »
Lifestyle en carrière | Kunst leert accountants anders kijken
Raymon Keijzers werkt al vanaf zijn achttiende in de accountancy. Hij heeft de opleiding voltooid naast een baan bij KPMG. Na vijftien jaar als partner te hebben gewerkt, heeft hij in februari 2022 de overstap gemaakt naar Crowe Peak.
Lees verder »
Geen feitenrelaas over mondkapjesdeal, onderzoek Deloitte duurt langer
Het kabinet gaat nog geen feitenrelaas aan de Tweede Kamer sturen over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden en zijn zakenpartners. Minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport vraagt de Kamer nog tot de zomer geduld te hebben.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De kracht van één systeem, van boekhouden tot fiscaal en jaarwerk

Ondernemers houden van controle hebben op hun business. Het hebben van zicht op de cijfers is daarin belangrijk om tijdig de juiste beslissingen te maken. Daar ligt natuurlijk jouw waarde als accountants- of administratiekantoor, door dat inzicht te bieden. Maar hoe doe je dat zonder vele uren bezig te zijn met data verzamelen, rapporten handmatig […]

Lees verder »
PODCAST | Nut en noodzaak van een familiestatuut
Familiebedrijven: bijna elke accountant komt ze in de dagelijkse praktijk tegen. Deze ondernemingen met een lange adem kunnen geconfronteerd worden beslissingen. Een familiestatuut geeft richting en schept duidelijkheid. Daarover gaat de eerste aflevering van onze podcastserie: Een kijkje in de keuken van het familiebedrijf.
Lees verder »
Plannen coronaherstelfonds: investeren in aanpak witwassen en belastingontduiking
Minister Kaag van Financiën heeft een eerste concept van het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin zijn bijna veertig plannen voor hervormingen en investeringen opgenomen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Russisch vastgoed blijft in Nederland onder de radar
Nieuw rapport GBNED over portaalsoftware voor de accountancy
Nyenrode en KPMG tuigen het ESG Innovation Institute op
OPLEIDINGEN
Legal lunchsessie: Hoe moeten accountants zich juridisch voorbereiden op en omgaan met grensoverschrijdend gedrag
The Legal Company
14 april 2022
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
20 april 2022
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
21 april 2022
VACATURES
Controleleider
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Fiscaal jurist
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Assistent accountant
Rikst
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN