De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) wil met geld uit de gemeentekas nu zelf woningen gaan opkopen en verhuren. Deze wanhoopsactie laat zien dat een oplossing voor de woningnood in de hoofdstad ver weg is. Die oplossing zit namelijk in minder, niet in nog meer bemoeienis, schrijft Vastgoedmar>>
Vastgoedmarkt
Online versie
Arm Amsterdam, het ‘Politbureau’ gaat nu ook woningen verhuren
De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) wil met geld uit de gemeentekas nu zelf woningen gaan opkopen en verhuren. Deze wanhoopsactie laat zien dat een oplossing voor de woningnood in de hoofdstad ver weg is, schrijft Vastgoedmarkts hoofdredacteur Servaas van der Laan.
Lees verder >
Corona-uitspraak huurrecht: gederfd huurgenot niet hetzelfde als hypotheeklast
Door een recente uitspraak van de rechter in een huurconflict met corona als oorzaak, lijken eindgebruikers huurkorting te kunnen bedingen bij hun verhuurders. Vastgoedbeleggers kunnen op hun beurt volgens advocaat Monica van Ruitenbeek-Kossen alleen hopen op coulance van hun kredietleveranciers.
Lees verder >
‘Rechterlijke uitspraak huurkorting coronatijd kan evenwichtiger’
In de media wordt een recent gepubliceerde uitspraak volop aangehaald en lijkt te worden gezien als 'de rode draad' voor huurkortingen. Is dat terecht?
Lees verder >
Waarom de winst blijft groeien bij WDP
Logistiek vastgoedonderneming WDP behaalde ook in 2020 prachtige jaarcijfers mede dankzij corona. Zes vragen aan ceo Joost Uwents naar aanleiding van de aangekondigde extra investeringen.
Lees verder >
‘Twee derde winkeliers houdt het geen twee maanden vol’
Door de coronalockdown staan veel winkels op omvallen. Ruim twee derde van de winkeliers zegt het minder dan twee maanden te kunnen volhouden wegens gebrek aan voldoende geld.
Lees verder >
Amsterdam wil sociale huurwoningen opkopen
De gemeente Amsterdam overweegt sociale huurwoningen van corporaties te kopen om te voorkomen dat ze voor veel geld op de vrije markt belanden.
Lees verder >
Negatieve start voor Europese beursgenoteerde vastgoedsector
De Europese beursgenoteerde vastgoedsector eindigde 3,3 procent lager in de eerste maand van het kalenderjaar 2021.
Lees verder >
Woningtekort loopt de komende jaren verder op
De woningnood wordt de komende jaren alleen maar groter. Dit jaar wordt een tekort voorzien van zo'n 285.000 woningen, meldt vastgoedadviseur Capital Value op basis van onderzoek in samenwerking met ABF Research.
Lees verder >
Verhuur Prologis in Europa met 11 procent omhoog
Logistiek vastgoedonderneming Prologis heeft vorig jaar in Europa 3,36 miljoen vierkante meter verhuurd, een stijging van 11,1 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.
Lees verder >
Martine Verhoeven naar Local
Martine Verhoeven treedt per 1 februari toe tot het Local-team als senior project ontwikkelaar.
Lees verder >
Ondermijning in vastgoed
Voorkomen en aanpakken
In 8 verschillende colleges gaan experts en hoogleraren in op de herkenning, aanpak en preventie van ondermijning in de vastgoedketen. Met o.a. colleges over witwassen via vastgoed, fraude, poortwachtersfunctie en WWFT.
toekomstgericht leiderschap
Voor futureproof leaders
Experts en hoogleraren nemen u mee in de competenties die nodig zijn voor futureproof leaders. Daarnaast krijgt u inzicht in real estate trends & future challenges. In zes colleges klaargestoomd voor de uitdagingen van de toekomst.
Winkels mogelijk volgende week open voor afhalen bestellingen
Winkels kunnen mogelijk volgende week weer open voor het afhalen van bestellingen. Het kabinet kijkt serieus naar die mogelijkheid, bevestigen Haagse bronnen na een bericht van De Telegraaf.
Lees verder >
Welke panden heeft Crossbay gekocht?
Het vorig jaar mei gelanceerde pan-Europese fonds Crossbay voor last mile logistiek vastgoed heeft inmiddels een portefeuille opgebouwd van circa 600 miljoen euro, waarvan 130 miljoen euro in de Benelux. Welke panden zijn in Nederland verworven?
Lees verder >
Tessa Caine versterkt Van ’t Hof Rijnland
Van ’t Hof Rijnland heeft één van haar property teams van de afdeling Exploitatie versterkt met Tessa Caine in de functie van property manager.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright