Kun je deze mail niet goed bekijken? Klik dan hier voor een weergave in je internetbrowser.
 
 
 
 
 
 
19 november 2020
 
 
 
     
 
 
 
Conny blogt: ‘arm om je schouder of ‘stel je niet zo aan’?’
 
Letten we goed genoeg op onszelf? En zijn we lief genoeg voor elkaar? Bestuurder Conny van Velden vraagt het haar af nu we de tiende coronamaand in gaan. "Werkdruk en personeelstekorten? Daar zijn we al jaren aan gewend. Het gevoel tekort te schieten en niet de zorg te kunnen bieden die je wil? Ook dat gevoel kennen we helaas te goed. Maar corona verergert dat."
 
Lees de blog van Conny
 
 
 
 
 
 
 
 
Zo herken je werkstress en zo kom je ervan af
 
Last van een gespannen gevoel, weinig energie of hoofdpijn? Ben je angstig, snel afgeleid of prikkelbaar? Stress kan daarvan de oorzaak zijn. Tijdens de Week van de Werkstress (16-20 november) is er extra aandacht voor deze meest voorkomende beroepsziekte. Tessa Meijerink is GZ-psycholoog bij het ETZ in Tilburg en ontdekte dat verpleegkundigen er weinig over praten.
 
  Lees meer    
 
 
   
 
V&VN ondertekent verklaring; Maak de zorg Rookvrij!
 
Een rookvrije zorg voor alle patiënten, cliënten én zorgmedewerkers in Nederland in 2030. De intentieverklaring Maak de zorg Rookvrij! zet een stap in de goede richting om dat doel, een ambitie uit het Nationaal Preventieakkoord, te realiseren. Namens V&VN heeft verpleegkundig specialist Janette Tazmi de verklaring ondertekend.
 
  Lees meer    
 
 
https://mailing.venvn.nl/mailings/31/2578/anp-80683656_(1).jpg
 
 
 
 
 
Initiatiefwetsvoorstel invloed van zorgverleners
 
Binnen zorginstellingen moet niks over de vakinhoud en beroepsontwikkeling worden besloten zonder verpleegkundigen en verzorgenden daarbij te betrekken. V&VN vindt professioneel zeggenschap van groot belang; in het eigen team, in de organisatie en landelijk wanneer het over de beroepsinhoud gaat. Of zoals Bianca Buurman het in haar advies aan de minister beschrijft: "Niets over ons, zonder ons!”. In het kort is dat de visie van V&VN over professioneel zeggenschap. Lees ook de uitgebreide reactie van V&VN op het initiatiefwetsvoorstel invloed van zorgverleners, een initiatief van VVD en GroenLinks. Heb jij al gereageerd? Je kunt vandaag nog jouw mening geven via deze link.
 
Naar de reactie van V&VN
 
 
 
 
 
 
 
 
Welke rol speelt eiwit bij spierbehoud?
 
Op de website van FrieslandCampina Institute vind je praktische informatiematerialen over de rol van eiwit bij spierbehoud. Wist je dat dit een belangrijke rol speelt bij gezond ouder worden? 
 
  Bestel de materialen gratis    
 
 
 
 
 V&VN Magazine
 
 
         
 
 
 
         
 
Gezichten van de acute keten: ambulance-verpleegkundige
 
'Het is niet erg als ik moet huilen'
 
         
 
In V&VN Magazine vertelt ambulanceverpleegkundige Malou Nawijn hoe zij patiënten met (zwaar) letsel opvangt. "We dragen standaard een mondkapje en spatbril, wat de melding ook is. We weten immers niet of iemand besmet is."
 
Verzorgende Wilma Poortman vertelt in V&VN Magazine over haar werk in het koninklijk tehuis voor oud-militairen in Arnhem waar oude veteranen wonen die in oorlogsgebieden zijn ingezet. Ze leerde veel over omgaan met bewoners met trauma’s. “Ik ben een keer goed op mijn snufferd gegaan.”
 
         
 
Lees dit interview
 
Lees dit interview
 
         
 
 
 AGENDA
 
 
 
1
DEC
 
V&VN VZI: Dialoogsessie ‘Leren in een lab’
 
Online bijeenkomst
Meer informatie
 
 
 
 
 
15
DEC
 
Inspiratiesessie motiverende gespreksvoering
 
Online bijeenkomst
Meer informatie
 
 
 
 
 
16
DEC
 
Training ambassadeur eOverdracht
 
Online bijeenkomst
Meer informatie
 
 
 
 
 
fb   tw   yt   insta   in
 
contact Contact
 
Tel: (030) 291 90 50
info@venvn.nl
 
 
LID WORDEN
 
 
 
MIJN V&VN
 
 
Afmelden | Deel deze nieuwsbrief | Wijzig je gegevens
 
© Copyright V&VN 2020