Plus: Jos Collignon, REMIX Fest, en de eerste DC-8 van de KLM

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld & geluid Logo
 
Van een debat over beelden van het koloniale verleden tot een hommage aan Armin van Buuren. Van een terugblik op de carrière van cartoonist Jos Collignon tot aan jonge kunstenaars die leren hoe zij archief in hun werk kunnen gebruiken. De activiteiten van Beeld & Geluid kan je gerust veelzijdig noemen.
In deze Nieuwsbrief voor Mediaprofessionals ook informatie over de aanstaande Dutch Media Week (30 september tot en met 6 oktober).
Als afsluiter een Polygoon-filmpje uit 1960 over de nieuwe DC-8 voor de KLM.
NFF Prof Talk: Bij Nader Inzien. Beeld uit Indië Verloren
 
Beeld & Geluid op NFF
 
Zondag 22 september
 
Hoe vertel je, met behulp van archieven, een geschiedenis die wordt ontkend, verzwegen of is vergeten? Het Nederlands Film Festival organiseert in samenwerking met Beeld & Geluid, de NFF Prof Talk: Bij Nader Inzien. De filmmakers In-Soo Radstake, Amanda van Hesteren en Selwyn de Wind vertellen over het in beeld brengen van het koloniale verleden.
 
 
Armin van Buuren
 
Armin
 
Dinsdag 24 september
 
Armin van Buuren ontving vorig jaar de Ere Zilveren Reissmicrofoon voor zijn radioprogramma A State of Trance. Wie zijn zijn inspiratiebronnen als radio-dj en hoe bijzonder zijn 40 miljoen luisteraars per week?
In het speciale hommage-programma van Beeld & Geluid vraagt Timo Pisart (3voor12) hem ernaar. Je kan hierbij zijn, er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
 
Dutch Media Week
Dutch Media Week
Maandag 30 september - zondag 6 oktober
Dutch Media Week staat ook dit jaar in het teken van vernieuwingen en innovaties binnen de mediasector.
Hieronder vier onderdelen uit het programma.
Future of Content Creation
 
Maandag 30 september
 
Creatieve kansen én complexe keuzes. De media-industrie wordt geherdefinieerd door technologische ontwikkelingen zoals generatieve AI en virtual production. 
De Business Day: Future of Content Creation focust op hoe bedrijven en professionals relevant kunnen blijven in deze dynamische markt. 
Reinout Oerlemans opent de dag met zijn visie op de toekomst van de entertainmentindustrie.
Andere sprekers zijn o.a.: Ezra Eeman, Kerrie Finch, Tanya Ponomareva, Lars Bastholm, Jeroen van der Most, Nicole Yershon en Nicoletta Iacobacci.
 
 
Building a Trusted Media Landscape
 
Woensdag 2 oktober
 
Machtige techgiganten, privacyverlies en de invloed van algoritmes zijn grote uitdagingen voor de mediasector. Tijdens de Business Day: Building a Trusted Media Landscape bieden inspirerende keynotes en interactieve discussies inzicht in hoe mediabedrijven een betrouwbaar en toekomstbestendig medialandschap kunnen creëren. Maria Farrell (essay ‘Rewilding the internet’) gaat in haar keynote in op de infrastructuur van het internet. Andere sprekers zijn o.a.: Arno Otto, Ian Forrester, Martijn van Dam, Julia Janssen, Gwenda Nielen, Irene Costera Meijer en Edmund Lauf.
 
BNR Podcast Kennisfestival
 
Podcastfestival
 
Dinsdag 1 oktober
 
Succesverhalen, praktische workshops en paneldiscussies. Tijdens het BNR Podcast Kennisfestival gaat het onder meer over podcasts als verdienmodel en waarom een format wel of niet werkt.
Sprekers zijn onder meer Angela de Jong, Jonas Kooyman (Havermelkelite), Diederik Jekel & Daan Nieber en de hosts van de best beluisterde podcast van Nederland: Boekestijn & De Wijk.
 
 
Dutch Media Week: Xperience Days
 
Xperience Days
 
Zondag 6 oktober
 
Het Media Park en Beeld & Geluid ontvangen het grote publiek voor een kijkje achter de mediaschermen. BNNVARA, Viaplay en Omroep MAX openen de deuren van hun studio's, NOS organiseert workshops, er zijn optredens van Kinderen voor Kinderen NXT en Fien & Teun en in Beeld & Geluid speel je de nieuwste games in de Go!Gaming zone (met onder meer Ronnie Flex als gastspeler). Het programma is gratis!
 
Dutch Media Week wordt georganiseerd door Beeld & Geluid, Gemeente Hilversum, ROM Midden Nederland, MediaStages, Hilversum Marketing, Dutch Game Association en Media Campus NL.
REMIX Fest: Daria Kiseleva
 
REMIX Fest
 
Vrijdag 18 oktober
 
Creatief hergebruik van archiefmateriaal staat centraal op REMIX Fest, een inspirerende dag in Beeld & Geluid gericht op studenten van kunst- en filmacademies. De keynotes, artist talks en workshops worden gegeven door kunstenaars als Elena Khurtova & Anika Schwarzlose, Philipp Gufler en Daria Kiseleva (foto). Ook wordt aan de hand van Het Archief van de voormalige Amsterdamse club De School ingegaan op het belang van goed archiveren.
 
 
Twee cartoons van Jos Collignon
 
Jos Collignon
 
Zondag 24 november
 
Hij is een van de bekendste cartoonisten van ons land. Bijna een halve eeuw lang nam Jos Collignon  het nieuws op de hak.
Vanwege zijn afscheid bij de Volkskrant reist een expositie van zijn tekeningen - afkomstig uit het archief van Beeld & Geluid - naar onder meer Utrecht, Den Haag, Helmond en Rotterdam.
Op zondagmiddag 24 november vertelt Collignon in Beeld & Geluid hoe je een goede politieke spotprent maakt.
 
Polygoon: nieuwe DC-8 voor de KLM
 
Nieuw vliegtuig
Uit ons onvolprezen YouTube-kanaal: een Polygoon-filmpje over de nieuwste aanwinst in 1960 voor de KLM: de eerste DC-8.
Met een blik in de ‘bestuurderscabine’ van de ‘luchtreus’ en beelden van het Schiphol van 60 jaar geleden.




 
 
 
 
Archief voor mediaprofessionals 
Wil je meer weten over hoe je toegang krijgt tot het archief? En hoe je materiaal uit het archief van Beeld & Geluid kunt gebruiken in jouw producties? Kijk hier of mail zakelijk@beeldengeluid.nl
Audiovisueel materiaal van jouw organisatie digitaal veiligstellen? Kijk hier voor onze Tenancy-mogelijkheden. 
Meer informatie
Het Mediamuseum bezoeken? Hier vind je alle informatie over onder meer openingstijden en tickets.
De bijeenkomsten voor publiek én professionals vind je in de agenda.
Werken bij Beeld & Geluid? Vacatures vind je hier. Stageplekken staan vermeld bij Mediastages.
Over deze nieuwsbrief
Met deze nieuwsbrief voor mediaprofessionals houden we je een aantal keer per jaar op hoogte van interessante projecten, bijeenkomsten en informatie met betrekking tot Beeld & Geluid. Je bent in het bestand opgenomen omdat je je hebt aangemeld of omdat wij frequent contact met je hebben. In de footer kun je jezelf afmelden.
Reageren op deze nieuwsbrief: pwestgeest@beeldengeluid.nl
 
Beeld & Geluid Facebook icon   Beeld & Geluid Instagram icon   Beeld & Geluid youtube icon   Beeld & Geluid Twitter icon   Beeld & Geluid LinkedIn icon
 
 
 
contact privacy aanmelden afmelden
 
 
 
 
Logo Beeld & Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld & Geluid