ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-08-2024
Arouna Koné: "Nadat ik bij Roda kwam, richtte ik me op een transfer naar PSV of Ajax"

Als jonge jongen droomde Arouna Koné (40) ervan om ooit op Old Trafford te schitteren. Mede dankzij vier seizoenen in de Eredivisie bereikte hij The Theatre of Dreams, alleen niet in het shirt van Manchester United. De nu gepensioneerde Ivoriaan blikt gelukkig terug op zijn carrière, die hem naar Roda JC en PSV bracht en hem tussendoor bijna naar Ajax leidde. "Ik zag mezelf al in het Ajax-shirt spelen."


lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2024

Nog ruim een week. Dan gaat de transfermarkt weer op slot in Nederland. In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn al vele spelers van club gewisseld. We zetten ze allemaal voor je op een rij.

lees verder
Nando Rafael is op niemand boos in Nederland: "Bij Ajax was tweede worden geen optie"

Volle stadions, veel goals en prijzen: de dromen van Nando Rafael waren als die van ieder andere jonge voetballiefhebber. De reis ernaartoe niet. Nadat zijn ouders, broer en zus zijn vermoord en hij naar Nederland vlucht, hoopt Nando Rafael zijn droom waar te maken in de shirts van Ajax en Oranje. De nu veertigjarige oud-spits schittert echter in de Bundesliga en draagt de nationale tenues van Duitsland en later Angola. "Op niemand in Nederland ben ik boos. Alles in het leven gebeurt met een reden."

lees verder
Win het boek Bellen met Baggio, 45 ontmoetingen met voetbalhelden

Romario,  Diego Maradona, Junior, Zico, Hansi Müller en natuurlijk Roberto Baggio. Het is slechts een greep uit de namen van de wereldsterren die Roberto Pennino heeft geïnterviewd. De gesprekken zijn allemaal terug te lezen in zijn nieuwste boek: Bellen met Baggio, ontmoetingen met voetbalhelden van weleer. Het boek is vanaf vandaag te winnen via onze website.

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
Deze clubs gaven tot nu toe het meeste geld uit tijdens de transferperiode

In Nederland hebben de topclubs deze zomer nog niet echt diep in de buidel getast. In het buitenland is dat wel het geval. Welke clubs gaven tot nu toe het meeste geld uit? ELF Voetbal zet ze voor je op een rij.

lees verder
Deze Ajax-spelers maakten deze eeuw een hattrick in een Europees duel

Ajax won afgelopen donderdag met 1-4 van Jagiellonia Bialystok. Hierdoor hebben de Amsterdammers een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week. Chuba Akpom was met drie goals de grote man. De Brit mag zich in een uniek rijtje scharen met Ajax-spelers die deze eeuw een hattrick maakten in een Europees duel.

lees verder
Ferdi Kadioglu maakt miljoenentransfer naar de Premier League

Ferdi Kadioglu gaat Fenerbahçe verlaten voor Brighton & Hove Albion. De Turken krijgen maar liefst dertig miljoen euro voor de 24-jarige Arnhemmer, die in Engeland een vijfjarig contract zal tekenen. Hoe ziet de carrière van Kadioglu er tot nu toe uit?

lees verder
Waar eindigt de kooplust van Chelsea FC?

39 is een terugkerend getal als het gaat om transfers bij Chelsea. Het is namelijk het aantal spelers die de selectie van Chelsea telt. Ook is 39 het aantal spelers dat de Londense club richting Engeland haalde de afgelopen drie seizoenen. In mei 2022 volgde Todd Boehly Roman Abramovitsj op als eigenaar van de club. In zijn tijdperk werden er bijna veertig spelers richting Londen gehaald. En toch weten The Blues de regels omtrent Financial Fair Play te omzeilen. Hoe kan dat?

lees verder