Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 25 januari 2024Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine! 

Het eerste nummer van 2024 verschijnt volgende week! Met in dit nummer: 

•    Artificial Intelligence en dans: Wat als robots dansers overbodig maken?
•    Keep Moving me: een serie online danslessen speciaal voor vrouwen met borstkanker
•    De jeugddans special 2024
•    De voorstellingen ZIEL en NEXT van Conny Janssen Danst

 

Nooit een editie missen? Abonneer je op Dans Magazine!


Dansnieuws

Niet alleen viert artistiek leider Ernst Meisner dit jaar het 10-jarige jubileum van zijn Junior Company, ook is hij afgelopen week verrast met een promotie. Per 1 februari is hij adjunct-directeur Talentontwikkeling bij Het Nationale Ballet. Ernst Meisner kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “Talent ontwikkelen is een breed begrip en betekent niet alleen jonge dansers ontwikkelen, maar juist ook talent binnen alle rangen en op alle momenten van hun carrière ondersteunen. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen zijn volledige potentieel kan waarmaken.

Het laatste dansnieuws lezen? Ga dan naar onze website.


Dans en AI: hoe experimenteren dansmakers met kunstmatige intelligentie en wat is er nog meer mogelijk?

Volgens ChatGPT zijn er talloze manieren waarop kunstmatige intelligentie nuttig kan zijn voor dansers en choreografen. Heb je een brainstormpartner nodig? Hulp bij het plannen van repetities? Een tool voor het genereren van nieuwe beweging? Een manier om je werk te documenteren? Dan is er een wereld van mogelijkheden met AI.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Nova College Performing Arts Open dag 7 februari

Wil jij van Dans je beroep maken? Dat kan bij Nova College Performing Arts in Haarlem. Je krijgt in onze mbo dansopleiding een klassiek/moderne scholing, daarmee kun je elke richting op. Je leert niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk.
Meer weten? Kom 7 februari naar de Open dag!

Plan je bezoek


Artistiek leider Ernst Meisner blikt terug op 10 jaar Junior Company: ‘‘Het is mooi om te zien hoe jong talent zich ontwikkelt’’

De overgang van de dansacademie naar een groot balletgezelschap is voor veel jonge dansers best pittig. De dagelijkse lessen met veel aandacht en aanwijzingen van docenten maken ineens plaats voor intensieve repetities waar ze zich opnieuw moeten bewijzen. Om net afgestudeerde dansers te helpen in dat proces werd in 2013 de Junior Company van Het Nationale Ballet opgericht. Wij spraken artistiek leider Ernst Meisner over de hoogtepunten en lessen van de afgelopen tien jaar.

Verder lezen


Nieuw dansprogramma van NPO1 onderwerpt danstalent aan intensieve training: ''Dansen als professie is behoorlijk ondergewaardeerd''

In het gloednieuwe NPO 1 programma Project Dans worden, vanaf donderdag 1 februari, 30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals, uitgedaagd om zich te bewijzen als de beste allround danser van Nederland. De dansers ondergaan een intensieve training waarin zij diverse dansstijlen, van ballet tot hiphop en van African dance tot jazz dance, moeten beheersen totdat er in de finale één winnaar overblijft. Project Dans wordt gepresenteerd door professioneel breakdancer Redo, die als geen ander begrijpt wat de deelnemers doormaken en hoe zwaar deze topsport zowel fysiek als mentaal is.

Verder lezen


Uit onze agenda: 

26 januari 2024
OFFICIËLE AUDITIES voor RMB intensieve zomercursussen 2024 met kans op een studiebeurs.

3 februari 2024
Open Dag Docent Dans/Euritmie-opleiding Hogeschool Leiden

30 juni 2024 – 21 juli 2024
Russian Masters ballet summer

Ga naar onze agenda.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.