ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-10-2024
AS Monaco: Dé uitdager van Paris Saint-Germain

Met de interlandbreak voor de deur is het een mooi moment om te kijken hoe het ervoor staat in de grote competities. In Frankrijk staat een verrassende club bovenaan de ranglijst. Niet Paris Saint-Germain maar AS Monaco is de koploper. Een overzicht van dé uitdager van Paris Saint-Germain dit seizoen.


lees verder
Hoe doen de promovendi het in de grote competities?

Voor veel promovendi is de belangrijkste doelstelling om zich zo snel mogelijk veilig te spelen. In Nederland zijn Willem II, FC Groningen en NAC Breda sterk begonnen aan de Eredivisie. Alle drie staan momenteel in de middenmoot. Elders verloopt de start van het seizoen echter minder succesvol. Daarom kijken we naar hoe de nieuwkomers het doen in enkele van de grootste competities.

lees verder
Devyne Rensch gaat voor ongeslagen kwalificatie met Jong Oranje: ‘Mijn taak om iedereen scherp te houden’

Jong Oranje is bezig aan een indrukwekkende reeks. Het elftal van Michael Reiziger is tot nu toe ongeslagen in de EK-kwalificatie. Komende week staat de laatste kwalificatiewedstrijd op het programma en kan er iets historisch worden neergezet. Devyne Rensch blikt vooruit: “We kunnen de eerste worden die zich ongeslagen kwalificeren voor een EK.”

lees verder
De beste supersub van de Premier League: Jhon Durán

Er is slechts één speler in de Premier League die gemiddeld per 90 minuten vaker scoort dan Erling Haaland. Dat is de 20-jarige Colombiaan Jhon Durán, die onder contract staat bij het Aston Villa van Unai Emery. Achter eerste spits Ollie Watkins was de Colombiaan als invaller al goed voor vier doelpunten in de competitie en één in de Champions League. Wie is deze jonge Colombiaan precies?

lees verder
Ryan Flamingo: "Ik wilde als jong jongetje al voor PSV spelen"

Geen enkele Eredivisie-club legde afgelopen zomer meer geld op tafel voor een nieuwe verdediger dan PSV. De regerend landskampioen betaalde naar verluidt negen miljoen euro voor Ryan Flamingo. De 21-jarige centrale verdediger is na een Italiaans avontuur en huurperiodes bij Vitesse en FC Utrecht blij met de stap naar Brabant. "Als jong jongetje wilde ik al voor PSV spelen. Ik ben blij dat dit nu is gelukt."

lees verder
Deze jeugdspelers van Manchester City zijn nu succesvol bij andere clubs

Sinds de financiële overname in 2008 staat Manchester City met name bekend als een koopclub. En niet onterecht, want Pep Guardiola mocht de afgelopen jaren een aantal megatransfers aan zijn selectie toevoegen. Toch zijn nieuwe spelers niet het enige waar geld in wordt gestopt. Ook de jeugdopleiding van City kreeg een flinke boost. De resultaten lieten enkele jaren op zich wachten, maar inmiddels is City in Engeland ook in de jeugd vaak oppermachtig. City leidde al enkele topspelers op, waarvan het grootste deel inmiddels bij andere Europese clubs furore maakt. 

lees verder
De tegenstanders van het Nederlands elftal in de Nations League onder de loep

Een nieuwe interlandperiode staat voor de deur en dat betekent weer veel internationaal topvoetbal. In Europa staat voor de tweede interlandperiode op rij de UEFA Nations League op het programma. Ook het Nederlands elftal komt natuurlijk weer in actie. Voor de mannen van Ronald Koeman staan er twee zware wedstrijden op het programma. Daarom kijken we hoe onze tegenstanders ervoor staan en wat van ze verwacht kan worden.

lees verder
Deze spelers kwamen terug uit hun voetbalpensioen

Wojciech Szczesney was waarschijnlijk aan het kijken naar mooie strandvakanties, nadat hij begin dit seizoen besloot te stoppen met voetballen omdat de Poolse keeper niet in de plannen van Juventus voorkwam. Twee weken geleden raakte FC Barcelona doelman Marc-André Ter Stegen zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor het seizoen voor hem over leek. Barcelona was niet tevreden met haar tweede doelman en besloot Szczesney uit zijn voetbalpensioen te halen. Hiermee komt hij in een mooi lijstje met andere bekende voetballers die hun pensioen hadden aangekondigd maar later toch weer op het veld stonden. 

lees verder
Slechtste seizoenstart ooit? RKC Waalwijk in de problemen

Acht wedstrijden, acht nederlagen en een doelsaldo van -17. RKC Waalwijk kent een slechte start van het Eredivisie-seizoen. Sterker nog, de slechtste ooit in de geschiedenis van de club, en als er nog één nederlaag bijkomt, de slechtste in de historie van het Nederlandse voetbal. Wat gaat er mis in Waalwijk?

lees verder
Straf dreigt voor Peter Bosz, deze speler en trainers gingen hem voor

  De aanklager van de KNVB heeft een onderzoek gestart naar de uitspraken van Peter Bosz over scheidsrechter Danny Makkelie. De trainer van PSV was na de 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Sparta van zaterdag niet te spreken over Makkelie en vond dat PSV een penalty had moeten krijgen: "Ik ben altijd boos op Makkelie. Dat ligt misschien meer aan mij.” De KNVB kijkt nu of Bosz het scheidsrechterskorps in diskrediet heeft gebracht met zijn uitspraken. Als dat zo is kan Bosz een schorsing, voorwaardelijke schorsing of berisping verwachten. Bosz zou niet de eerste speler/trainer zijn die wordt gestraft na opmerkingen over de arbitrage.

lees verder
Nations League selectie bekend: De lastige keuzes voor Ronald Koeman

Ronald Koeman maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de komende Nations League duels tegen Hongarije en Duitsland. Door een behoorlijke lijst afwezigen zal Koeman moeten afwijken van de basiselftallen van de vorige interlandperiode. ELFvoetbal zet de keuzes van Koeman op een rij.

lees verder