Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 29 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Asscher maakt flexwerk op de valreep duurder
Flexibele arbeid wordt duurder. Demissionair minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op de valreep van zijn bewind geregeld dat voor nieuwe gevallen de mogelijkheid om te worden ingedeeld in een andere sector dan de uitzendsector, is afgeschaft.
Lees meer
 
 
VAR WUO, niet per se zelfstandig ondernemer
Ondanks de afgifte van een VAR WUO door de Belastingdienst zijn inkomsten uit werkzaamheden van een zelfstandig opererend thuiszorgster aangemerkt als ‘overige werkzaamheden’. Eiseres is geen ondernemer met betrekking tot de door haar verrichte thuiszorgwerkzaamheden.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Accountants melden 277 ongebruikelijke transacties
In 2016 hebben accountants 277 meldingen gedaan van verdachte transacties. Een jaar eerder waren dat er 445. Belastingadviseurs meldden 20 transacties waarvan ze vermoedden dat er een luchtje aan zat, tegen 23 een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Financial Intelligence Unit Nederland.
Lees meer
 
 
Notitie ruling-praktijk multinationals bijgewerkt
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de 2015-notitie over de APA-/ATR-praktijk bijgewerkt en met een aantal verschijningsvormen uitgebreid. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij het parlement informeert over memo’s en notities, beleidswijzigingen en de toetsing van de APA-/ATR-praktijk.
Lees meer
 
Kom naar de Accountancy Expo en win een maatwerk shirt Advertorial

Bent u nog niet aangesloten op SBR Banken en levert u wel kredietrapportages aan voor uw klanten? Kom dan op 20 juni naar de Accountancy Expo en bezoek onze stand. Regel ter plekke een afspraak om aan te sluiten en maak kans op een prachtig shirt op maat gemaakt van ShirtbyHand.

‘Maatwerk waar nodig, standaard waar mogelijk’

 
‘Betere verhouding eigen en vreemd vermogen nodig’
Volgens het Financieel Stabiliteitscomité is een meer gelijke fiscale behandeling van eigen en vreemd vermogen nodig. Dat schrijft het comité in een verslag van een recente vergadering.
Lees meer
 
 
Handelshuis All Options mag winst aan dochter Curaçao toeschrijven
Het Amsterdamse handelshuis All Options grotendeels zijn gelijk gehaald in een slepende zaak tegen de Belastingdienst. De fiscus eiste dat de volledige winst uit een zeer lucratieve transactie uit 2007 in Nederland zou vallen, maar de rechtbank gaat daar niet in mee.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

Hoe een transformatie nieuwe energie geeft Contentpartner
Drie jaar geleden werd Rob Hannôt (63) wakker en dacht: ‘Een traditionele accountant staat te ver weg van ondernemers. Daar kan ik me niet mee vereenzelvigen. Als een klant tegen me zegt dat ik zijn boekhouder ben, dan doet dat zeer. Ik ga mijn administratiekantoor transformeren tot adviesorganisatie.’
 
Nationale verslaggevingsdag Opleiding
Topsprekers op het gebied van verslaggeving op 1 dag bij elkaar! Tijdens de jaarlijkse Nationale Verslaggevingdsdag worden tal van actuele onderwerpen op het terrein van externe verslaggeving gepresenteerd. De nadruk ligt op NL GAAP, ontwikkelingen op het gebied van IFRS worden eveneens besproken voorzover zij van invloed (gaan) zijn voor de nationale regelgeving. Doelstelling Topsprekers […]
 
Communicatieve vaardigheden Opleiding
In de driedaagse cursus Communicatieve vaardigheden leer je effectief communiceren en adviseren: Hoe je je adviezen beter laat aansluiten op de vraag Op welke manieren je je invloed kunt vergroten Hoe je door beter luisteren je adviezen geaccepteerd krijgt Hoe je de leesbaarheid, stijl en structuur van zakelijke brieven, managementletters en accountantsverslagen kunt verbeteren Hoe […]
 
Ervaren Assistent Acountant – Zuid Holland Vacature
Op zoek naar een positie als Assistent Accountant bij een gerenommeerd en professioneel kantoor in Zuid Holland? Dit middelgrote kantoor beschikt over aansprekende klanten en een interessante controlepraktijk. Daarnaast wordt de sfeer gekenmerkt als open met korte lijnen. Er wordt veel aandacht besteed aan de individuele medewerker in een ontspannen omgeving. Werkzaamheden (Zelfstandig) verrichten van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn