ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-11-2023
Atletico Madrid met ontketende Antoine Griezmann en fitte Memphis Depay tegen Feyenoord

Dinsdagavond speelt Feyenoord een cruciaal thuisduel in de Champions League. Na een knotsgek duel in Madrid, dat toch wel een beetje onterecht in het voordeel van Atletico Madrid eindigde, krijgt Feyenoord nu in eigen stadion de kans om revanche te nemen. Één ding zal Arne Slot in ieder geval strak in de oren knopen van zijn spelers. Let op Antoine Griezmann!


lees verder
Op deze zender kijk je naar Feyenoord - Atlético Madrid

Feyenoord neemt het dinsdagavond op tegen Atlético Madrid in de Champions League. Het gaat alweer om de vijfde wedstrijd in de groepsfase. Een resultaat tegen de Spanjaarden lijkt van levensbelang voor Feyenoord. De Rotterdammers staan na vier wedstrijden op zes punten. Check hier op welke zender je kijkt naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Atlético Madrid.

lees verder
Johan Bakayoko tot dusver dribbelkoning van de Eredivisie

Vandaag de dag worden honderden statistieken bijgehouden tijdens een voetbalwedstrijd. Van het aantal balaanrakingen tot aan de afgelegde kilometers per speler. Ook de dribbelaars worden op de voet gevolgd. Deze zes spelers zijn dit seizoen, volgens de statistieken van de Eredivisie, de beste dribbelaars in Nederland.

lees verder
Thom Haye: spelmaker van sc Heerenveen blijkt ook penaltyspecialist

De weg omhoog is ingezet bij sc Heerenveen. Waar de baan van Kees van Wonderen een tijdje terug nog flink onder druk stond, is sc Heerenveen inmiddels de nummer zeven van de Eredivisie na overwinningen op Heracles, Vitesse en Fortuna Sittard. De aanjager van het succes bij sc Heerenveen, middenvelder Thom Haye, was afgelopen weekeinde twee keer trefzeker voor het team van Van Wonderen. Zodoende ontdekten de supporters van de thuisclub een nieuwe kwaliteit van de spelmaker.

lees verder
Het PANNA! Dribbel Doeboek is uit:tips, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels!

Dribbelen. Trainers raden het vaak af. Maar voetbal draait om plezier. Om genieten. De allerbeste manier? Dribbelen! Pingelen tot je verdwaald raakt, om jezelf vervolgens weer terug te dribbelen. In het nieuwe Doeboek van PANNA! draait hier alles om. Het Dribbel Doeboek staat vol tips, spelletjes, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Opnieuw honderd pagina's dik!

lees verder
Maak je op voor een geweldige voetbalzondag: 3 december kent véél toppers

Het wordt een geweldige zondag voor alle voetballiefhebbers in Nederland en Europa. Er staan namelijk vijf krakers op het programma in de nationale competities. In de Eredivisie staat Feyenoord - PSV op het programma en in vier van de vijf topcompetities staat er net zo'n topper te wachten. Check hier welke wedstrijden je allemaal moet volgen. Klein probleempje: je zal twee keer moeten kiezen tussen twee toppers, omdat die op (ongeveer) hetzelfde tijdstip beginnen.

lees verder
Interview | Urby Emanuelson: "Marco van Basten kwam binnen en het hele feest verplaatste zich naar hem"

In het land waar het eren van helden tot kunst verheven is, past Nederlandse nuchterheid als een pyromaan bij de brandweer. Italianen behandelen voetballers die grootse prestaties hebben geleverd op een compleet andere manier dan Nederlanders doen. Urby Emanuelson maakte het bij AC Milan van dichtbij mee.

lees verder
Op deze zender kijk je naar Sevilla - PSV

PSV is één zege verwijderd van overwintering in de Champions League. De Eindhovenaren hebben 'pas' vijf punten, maar door een gelukje in de stand heeft PSV aan een zege op Sevilla mogelijk genoeg om te overwinteren. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Lees hieronder meer over de scenario's in de Champions League én natuurlijk op welke zender je naar Sevilla - PSV kijkt.

lees verder
Henrik Larsen, Oranje-kwelgeest op EK 1992: "Jullie hadden misschien de beste spelers"

Oranje reisde in 1992 als grote favoriet naar het EK in Zweden. Als titelverdediger struikelde het Nederlands elftal in de halve finale over Denemarken. Het land dat vijf dagen voor de start in allerijl werd opgeroepen en zonder enige vorm van voorbereiding afreisde. Henrik Larsen ontpopte zich met drie goals tot onze kwelgeest. "Jullie hadden misschien de beste spelers, wij de beste ploeg."

lees verder
Hoe gaat het nu met de verhuurde Ajax-spelers?

Ajax verkocht niet alleen tijdens de drukke transferzomer. Sven Mislintat stalde ook nog eens zes spelers op tijdelijke basis bij andere clubs. Hoe gaat het nu met deze verhuurde Ajacieden?

lees verder
Interview | Peter Hoekstra: 'Ronaldo was een combinatie van Messi en Cristiano Ronaldo'

Als het Estadio Santiago Bernabéu voor Ronaldo is wat het Shea Stadium voor The Beatles in hun topjaren was, dan was het Philips stadion voor de Braziliaan als de Cavern Club voor de popband uit Liverpool. In deze rubriek gaan we terug naar de Eredivisiejaren van een voetballer die later zou uitgroeien tot wereldtopper. In deel 3: Ronaldo.

lees verder