Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 30 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Toezicht financiële sector moet beter inspelen op fintech’
De toezichthouders op de financiële sector zouden een actievere rol moeten spelen om de drempels voor fintech-ontwikkelingen zo laag mogelijk te maken. Zo zouden ze een mandaat moeten krijgen om concurrentie te bevorderen, naast hun rol in risicomonitoring en -beheer en bescherming van klanten. Zij moeten bovendien hun kennis van digitale technologie sterk vergroten om […]
Lees meer
 
 
RJ-uiting over beloningsbeleid gepubliceerd
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2017-6: ‘Wijzigingen in Richtlijn 615 Beleggingsentiteiten’ uitgebracht. Daarin zijn aanpassingen verwerkt in de eisen voor de informatieverstrekking over het beloningsbeleid. Er is onder meer een nieuwe alinea 507 toegevoegd.
Lees meer
 
Daywize op Nmbrs HR App Event Amsterdam donderdag 1 juni Advertorial

Ben u ook aanwezig op het Nmbrs HR App Event? Kom langs om kennis te maken met de software van Daywize. Daywize biedt geïntegreerde HR- en Talentmanagement software. Heeft uw klant behoefte aan workflows op gebied van in- en uitdiensttreding, declaraties, verlof of tooling op gebied van recruitment, beoordelingen, opleidingen? Door te koppelen met Nmbrs is uw klant verzekerd van een totaaloplossing!

5 aandachtspunten voor de samenstelpraktijk Contentpartner
Terwijl de regels rond de samenstelpraktijk continu worden aangescherpt en gewijzigd, moeten accountantskantoren telkens overwegen met welke opstelling ze gaan spelen. Gaat het accountantskantoor voor het minimum aan kwaliteit of wil het kantoor meer? Hoe dan ook, alle spelers moeten sowieso eerst voldoen aan de basale kwaliteitseisen om vervolgens keuzes te kunnen maken. Carel Verdiesen, […]
 
 
‘Niet ervaring, maar leren van ervaring verbetert oordeel auditors’
Een auditor wordt niet beter van ervaring, concludeert Terese Grohnert in een dissertatie waarmee ze onlangs promoveerde. Het is het leren van die ervaring waardoor het oordeel verbetert. Zij pleit dan ook voor het actief stimuleren van lerend vermogen door bedrijven.
Lees meer
 
Kom naar de Accountancy Expo en win een maatwerk shirt Advertorial

Bent u nog niet aangesloten op SBR Banken en levert u wel kredietrapportages aan voor uw klanten? Kom dan op 20 juni naar de Accountancy Expo en bezoek onze stand. Regel ter plekke een afspraak om aan te sluiten en maak kans op een prachtig shirt op maat gemaakt van ShirtbyHand.

‘Maatwerk waar nodig, standaard waar mogelijk’

 
KPMG sterkste merk van Nederland
KPMG is het sterkste merk van Nederland, concludeert het Britse bureau Brand Finance, dat jaarlijks de waarde van merken met elkaar vergelijkt.
Lees meer
 
 
‘Solvency II vertroebelt zicht op kapitaalpositie verzekeraars’
De nieuwe Europese solvabiliteitsrichtlijn Solvency II maakt het voor investeerders moeilijker om zicht te krijgen op de performance van verzekeraars. Dat concluderen Willis Towers Watson en onderzoeker Autonomous Research op basis van een onderzoek onder 31 Europese verzekeraars.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Topman Belastingdienst wil strakker horizontaal toezicht
Als het aan Jaap Uijlenbroek, de nieuwe directeur-generaal van de Belastingdienst, ligt, gaat het systeem van horizontaal toezicht volledig op de schop. Nederland moet meer aansluiten bij internationale ontwikkelingen, schrijft hij in een brief aan medewerkers.
Lees meer
 
 
Banken en fintechs in de clinch om betaalrichtlijn
De nieuwe Europese betalingsrichtlijn PSD2 leidt tot onenigheid tussen banken en fintech-bedrijven, zo meldt het FD. Inzet van de ruzie is de vraag wie nu eigenlijk eigenaar is van de klantdata, wie daar toegang toe mag hebben en hoe de gegeven mogen worden gebruikt. De richtlijn moet volgend jaar zijn ingevoerd in de Nederlandse wetgeving.
Lees meer
 
 
OndernemersCheck leidt vaak tot wijziging IB-aangifte
Tijdens de aangifteperiode voor de inkomstenbelasting 2016 hebben 155.000 mensen de OndernemersCheck van de Belastingdienst geraadpleegd. Daarbij bleek onder meer dat maar 28% van de ondernemers die de check deden ook daadwerkelijk als ondernemer aangifte inkomstenbelasting moet doen.
Lees meer
 
 
NBA en banken sluiten convenant over controleverklaring
De NBA heeft met ABN Amro, ING en Rabobank een convenant ondertekend waarin is vastgesteld hoe om te gaan met de controleverklaring in SBR Banken. Het convenant geldt als tijdelijke oplossing tot SBR Assurance is geïmplementeerd.
Lees meer
 
‘Steeds meer klanten willen elektronisch factureren’ Contentpartner
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.
 
Fiscale aansprakelijkheden voor een ondernemer Opleiding
Op een ondernemer komt veel af. Het begint bij een ondernemer vaak met een idee. Vervolgens wordt een plan opgesteld en wordt de beslissing genomen om een droom waarheid te maken. Waar de ondernemer is gefocust op de taak om van zijn onderneming een succes te maken, zal zijn adviseur zich vaak bekommeren om één […]
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Opleiding
De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in […]
 
Customer Service Professional Vacature
Customer service is je passie, het samenwerken binnen een customer service team past bij jou. Wil je carrière maken? Ben je toe aan een nieuwe werkomgeving? Dan is deze vacature bij Yuki vast iets voor jou! Yuki is een succesvol, innovatief en snelgroeiend bedrijf met internationale ambities. Yuki zoekt momenteel een customer service professional. Wil […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn