Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 27 augustus 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Autoriteit Persoonsgegevens wil adres ZZP’er niet openbaar in handelsregister
De woon- en privéadressen van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zouden niet voor iedereen vindbaar moeten zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt dat deze adressen afgeschermd moeten worden.
Lees verder »
Concurrentiebeding mag ex-werknemer niet onevenredig zwaar treffen
Een concurrentiebeding is niet altijd heilig. Als een ex-werknemer te hard getroffen wordt, kan de rechter besluiten het beding te schorsen, ook al heeft de ex-werknemer het contract met zijn volle verstand ondertekend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Wanneer krijg jij of je cliënt te maken met buitenlandse btw verplichtingen? Op 15 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. De verschillen tussen de diverse EU-landen worden behandeld én je hoort hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen.

Lees verder »
Van Oers eert 50 jaar klantentrouw
Een bijzonder jubileum bij Van Oers Accountancy & Advies. Lodders Boomkwekerijen uit Wernhout is precies vijftig jaar klant.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten: de onderhandelingsfase

Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten is – en dat verbaast u vast niet – de onderhandelingsfase. Mediationtrajecten lopen veelal langs drie lijnen: inhoud, relatie en ego’s. Deze drie lijnen zijn sterk met elkaar verweven en beïnvloeden elkaar voortdurend. In veel gevallen speelt het ego de grootste rol, met name in de onderhandelingsfase (zonder de andere twee […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je op 11 oktober bij. De cursus is eerder beoordeeld met een 9,2!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Tijd dringt voor aanvraag toeslagen en/of kindgebonden budget 2020
Cliënten die in 2020 in aanmerking kwamen voor toeslagen (zorgtoeslag en huurtoeslag) en/of het kindgebonden budget, maar die deze nog niet hebben aangevraagd, hebben daarvoor…
Lees verder »
Softwarebouwer Exxellence verder als xxllnc
Softwarebedrijf Exxellence neemt Tog Nederland over. Hiermee kan de bedrijvengroep uit Hengelo een totaaloplossing bieden voor alles wat met (lokale) belastingen, heffingen en registraties te maken heeft. Exxellence lanceert een nieuwe merknaam: xxllnc.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant en de Wwft in de praktijk

Recent kwamen diverse grote advocatenkantoren in het nieuws vanwege de Wwft-naleving. De Europese Commissie wil een Europese toezichthouder witwassen. Ook uw kantoor heeft te maken met de Wwft. Wat moet u ermee?

Lees verder »
Feuilleton-professional-in-de-knel-(18): Zoektocht
Darja las de app die ze zojuist van Beau kreeg. Het is wel wat onrustig. Maar dat komt wel vaker voor. Ik denk dat het komt doordat het in Coronatijd lastig is om met elkaar af te spreken. Ik hoop dat de lockdown inderdaad snel is afgelopen. De app werd afgesloten met een smiley. Het […]
Lees verder »
Akkoord protocollen TVL Q3
De NBA-werkgroep COPRO heeft met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) overeenstemming bereikt over de tekst van de accountantsprotocollen Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) 2021 Q3.
Lees verder »
Belgische accountantssector in greep van overnames
Het regent fusies en overnames in de markt van accountancy- en boekhoudkantoren in België. Miljardair Filip Balcaen wil de thuismarkt consolideren en Europees uitbreiden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Beruchtste boekhouder van Nederland nu ook in bioscoop
Fors meer psychische klachten door thuiswerken
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Omgaan met bewind en levenstestament
Fiscount
8 november 2021
Cursus Familiebankieren: de voordelen en valkuilen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 november 2021
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN