Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 31 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
HET JAAR VAN (22) John Weerdenburg: ‘De huisarts die de MKB-accountant nog steeds is voor het MKB, hoeft niet alles te kunnen’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. John Weerdenburg is mede-oprichter van de Auxilium Adviesgroep.
Lees verder »
HET JAAR VAN (17) Diana Clement: ‘Er is meer verbinding noodzakelijk tussen bijvoorbeeld jonge en oudere collega’s’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Dit keer Diana Clement, voorzitter van SRA en partner bij Borrie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 9 maart tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
HET JAAR VAN (24) Jan Wietsma: ‘In 2022 veel beter communiceren over besluitvormingsprocessen binnen de NBA’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Jan Wietsma is financierings- en WHOA-deskundige en eigenaar van MKB-kredietcoach.
Lees verder »
HET JAAR VAN (19) Richard Scheper: ‘Te vaak is het IT-landschap een lappendeken geworden’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Richard Scheper, Managing Director bij Visma Software.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat moet je als salarisadministrateur van de inkomstenbelasting weten?

Wetgeving, zoals de Wkr en de Wet arbeidsmarkt in balans werkt door in de arbeidsvoorwaarden en salarisstrook, maar vaak ook in de inkomstenbelasting van de medewerker. Zorg dat je op hoofdlijnen de werking van de inkomstenbelasting kent, zodat je vooraf de gevolgen voor de werkgever kunt inschatten. Casper Mons praat je bij op 8 maart.

Lees verder »
HET JAAR VAN (20) Arjan Brouwer: ‘Duurzaamheidsverslaggeving en de assurance daarbij gaan echt een nieuw tijdperk in’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Arjan Brouwer is partner bij PwC en hoogleraar externe verslaggeving aan de VU Amsterdam.
Lees verder »
HET JAAR VAN (16) Michael Bick: ‘De AFM lijkt meer richting positieve coaching te gaan in plaats van het klassieke bestraffen’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Dit keer Michael Bick, bestuursvoorzitter bij DRV Accountants & Adviseurs.
Lees verder »
HET JAAR VAN (27) Frans Heitling: ‘Echt goed nieuws vind ik de komst van Kris Douma’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Als laatste is Frans Heitling aan de beurt, gepensioneerd hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
HET JAAR VAN (26) Marco Moling: ‘We moeten de accountants niet allemaal over één kam scheren’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Marco Moling is voorzitter van de Novaa en eigenaar van Accountax Bedrijfsadviseurs.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (23) Yvette Taminiau: ‘Ik wens de sector meer aanpassingen aan de behoeften van jonge accountants toe’
HET JAAR VAN (18) Machiel Gosschalk: ‘Ik vind de ondernemersdrift van Nederland echt inspirerend’
HET JAAR VAN (25) Esther Schagen-van Luit: ‘De druk is enorm hoog soms, zeker als je meerdere kwetsbaarheden en incidenten tegelijk verwerkt’
HET JAAR VAN (21) Jelle Steenhuis: ‘Zoek elkaar, weliswaar digitaal, op!’
CONTENTPARTNER
Geld besparen met BTW over privégebruik auto

Heeft een ondernemer een auto van de zaak en gebruikt hij deze ook privé? Dan moet hij een BTW-correctie voor privégebruik toepassen voor de BTW die in eerdere aangiften is afgetrokken. Meestal past men hiervoor een forfaitair percentage toe, tenzij het werkelijke privégebruik inzichtelijk is. Maakt de ondernemer in verhouding weinig privékilometers? Dan kan het […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De jaaraansluiting in KING Finance: starten met een nieuw boekjaar

Wist je dat de eindbalans van het afgelopen jaar, automatisch de beginbalans wordt van het nieuwe jaar met KING Finance? In deze blog vertellen je hoe je met behulp van deze oplossing in no-time klaar bent voor het nieuwe jaar.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 januari 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
26 januari 2022
Online cursus De terugkeer uit de BV naar de IB-onderneming
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 maart 2022
VACATURES
Gevorderd assistent accountant in Sliedrecht
DRV
Sliedrecht
Professional – Medewerker accountancy
Van Oers
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN