Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant bracht miljoenenfraude bij Rotterdam Short Sea Terminals aan het licht
De accountant van containeroverslagbedrijf Rotterdam Short Sea Terminals (RST) heeft een geval van miljoenenfraude door drie medewerkers ontdekt, die er dankzij de opbrengst een luxeleven op na hielden. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde veroordeling van de drie door de rechtbank Rotterdam.
Lees verder »
ABN AMRO: groei in accountancy vlakt af, volgend jaar omzetdaling
De coronacrisis zal dit jaar nog maar beperkte gevolgen hebben voor de accountancy, verwacht ABN AMRO. Waar de bank voor de zakelijke dienstverlening als geheel een omzetdaling van 6 procent voorspelt, zal de accountancysector naar verwachting op een plus van 2 procent uitkomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Ondernemers: wetsvoorstel excessief lenen alleen met overgangsperiode
Het Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap zou volgens MKB-Nederland alleen moeten gelden voor nieuwe leningen. De ondernemersorganisatie beschrijft een flink aantal zorgen over het voorstel ‘dat een decennialange staande praktijk, vaak met medeweten van de Belastingdienst, nu opeens excessief noemt’ uitgebreid in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
NOW 3.0: de wijzigingen vanaf 1 oktober
Het kabinet verlengt de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) per 1 oktober met 3 tijdvakken van 3 maanden. Wat wijzigt er?
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager
Mazars hoeft de belastingaangiftes van president Trump voorlopig nog niet te overhandigen aan openbaar aanklager Cyrus Vance. Een rechter heeft dat in hoger beroep op verzoek van Trump uitgesteld.
Lees verder »
Budget gratis ontwikkeladviezen nu al opgebruikt
De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door blijken in een grote behoefte te voorzien. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
Rechter: NOW-aanvraag na fout accountant terecht afgewezen, ondernemer zelf verantwoordelijk voor juiste loonaangifte
Een fout van de accountant bij de loonaangifte is geen uitzonderlijke situatie die rechtvaardigt dat bij een NOW-aanvraag mag worden afgeweken van de peildatum om zo een correctie door te voeren, heeft de voorzieningenrechter uitgesproken. De aanvraag van een bedrijf voor tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW is daarom naar het oordeel van de rechter terecht […]
Lees verder »
Visser & Visser opent nieuwe vestiging in Doetinchem
Per 1 september opent Visser & Visser een nieuwe vestiging in Doetinchem. Het middelgrote accountantskantoor heeft nu 13 vestigingen in Nederland en circa 350 medewerkers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Silverfin inspireert accountants op 17 september in Fast Forward Studio

Het accountantsberoep staat nooit stil; de wereld verandert, er komen nieuwe technologieën bij en klanten willen sneller, beter en ánders worden bediend. Maar waar begin je, hoe bepaal je je strategie, welke software zet je als kantoor in om snel stappen voorwaarts te kunnen zetten?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verouderde accountantsverklaringen zitten familie Berlusconi in de weg
VVD fel over teruggavetermijn BTW: Belastingdienst rigide
Na eindspurt meer dan 65.000 aanvragen voor NOW 2.0
Verlengde TVL na 1 oktober: wat zijn de voorwaarden?
OPLEIDINGEN
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
Workshop NLP | Grip op uw brein, verander gedrag van binnen
NBA Opleidingen
17 september 2020
Pensioenupdate voor accountants
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Controleleider Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN