Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 13 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Verblijfkosten binnenlandse dienstreizen: welke bedragen zijn juist?
In de cao Rijk staan de vergoedingen voor ambtenaren op dienstreis. De bedragen in het Handboek Loonheffingen 2020 wijken echter af (zijn lager) dan de bedragen die in de cao staan. Welke bedragen zijn nu juist? Wat is leidend?
Lees verder »
Rode cijfers voor ondernemers in horeca en sector cultuur, sport en recreatie
Ruim driekwart van de bedrijven in de horeca en de sector cultuur, sport en recreatie hebben over het eerste half jaar van 2020 verlies gedraaid. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tool: ontdek de grip op het autorisatieproces

Je klanten hebben veel terugkerend, handmatig werk aan goedkeuring van facturen. Zonde! Verbreed je dienstverlening als accountant en help je klanten bij grip op hun autorisatieproces. Neem een klant in gedachten en check met onze scan waar kansen voor het proces liggen. In 2 minuten ontvang je inzichten specifiek voor jouw klant. Start de scan >

Lees verder »
KPMG: ‘Coronacrisis heeft grote invloed op fusie- en overnamemarkt’
Het aantal fusies en overnames op de Nederlandse markt daalde in de eerste zes maanden van 2020 flink vergeleken met de eerste helft van 2019. Dit blijkt uit halfjaarlijks onderzoek van KPMG naar de bewegingen op de internationale fusie- en overnamemarkt.
Lees verder »
Nederland in 2100 rond 3% van bbp kwijt aan productiviteitsverlies door hitte
In 2100 is Nederland rond de drie procent van het bbp kwijt aan productiviteitsverlies door hitte ten opzichte van het huidige klimaat. Dat meldt ABN Amro in haar Insights.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar!

Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Proefnummer aanvragen?

Lees verder »
Wat zijn de hoofdregels voor de aftrekbaarheid van eten en drinken in OB en IB?
De Belastingdienst heeft de handreiking hoofdregels aftrekbaarheid eten en drinken in de omzetbelasting (OB) en inkomstenbelasting (IB) geactualiseerd. Lees hier wat de hoofdregels zijn:
Lees verder »
Accountantskantoor schoot tekort bij fiscaal advies bedrijfsoverdracht agrariërs
Een via een stichting gedreven accountantskantoor is toerekenbaar tekortgeschoten bij een fiscaal advies in 2003 rond de bedrijfsoverdracht van een melkvee- en varkensbedrijf van vader op zoon, heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch geoordeeld. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je nalatenschappen afwikkelen?

De afwikkeling van nalatenschappen wordt vaak overgelaten aan de notaris, maar is dat wel terecht? Als accountant ken jij je cliënt als geen ander. Erik Tops van Fiscount neemt je in deze gratis sessie (1 PE) van de online AV-week mee in een aantal aspecten van de afwikkeling zoals wettelijke verdeling, quasiwettelijke verdeling, invloed huwelijksvermogensrecht en renteventieltechniek.

Lees verder »
Nieuwe PE-regelgeving zit nog niet echt tussen de oren
NBA-leden zijn nog maar weinig bekend met de nieuwe PE-regelgeving, blijkt uit een enquête van de beroepsorganisatie onder bijna 200 leden. Meer dan de helft is nog niet goed bekend met de nieuwe regels die voor de meeste deelnemers ingaan op 1 januari 2021. 80% werkt nog niet met een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP).
Lees verder »
De zomer van ….. Jorn Lok. ‘Na de vakantie ga ik vooral verder met het afronden van mijn afstudeerscriptie’
Accountancy Vanmorgen stelt lezers tien nieuwsgierige zomerse vragen, waar ze er zeven van mogen beantwoorden. In deze aflevering Jorn Lok, accountancystudent en actief in de lokale politiek in de gemeente Zutphen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun footprint achterlaten’

Footprint is geen standaard boekhoudkantoor. Karlijn Verhagen en Jos van den Bersselaar willen samen met hun team van financiële professionals en interimmers de volledige financiële administratie uit handen nemen van ondernemers. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun voetafdruk achterlaten bij klanten.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Btw-nummer controleren met één druk op de knop

Bij het verleggen van de btw moet het btw-nummer van de afnemer gecontroleerd worden via het Vat Information Exchange System (VIES). SnelStart heeft dit proces vereenvoudigd door de toevoeging van de VIES check in SnelStart Web.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABN AMRO krimpt zakenbank in, veel banen verdwijnen
Lage WW-premie – ingangsdatum na ondertekening contract?
ICT’ers werken vaakst vanuit huis tijdens coronacrisis
OPLEIDINGEN
Data-analyse in de praktijk | Interactieve hands-on webinar serie
NBA Opleidingen
17 september 2020
Webinar: Box 2 in de dagelijkse praktijk
Fiscount
9 oktober 2020
POST-HBO AA MKB THEORIE EN PRAKTIJK_
HAN
4 september 2020
VACATURES
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN