Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 2 januari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
38 nieuwe meldingen topinkomens
Bij de Wet Normering Topinkomens blijkt de accountant effectief als eerstelijns toezichthouder. Dit schrijft minister Knops aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Onafhankelijkheid accountant: strengere regels
Per 1 januari 2020 gelden voor accountants strengere regels voor het aannemen of aanbieden van geschenken. Ook de verordening die de onafhankelijkheid van de accountant moet waarborgen, is aangescherpt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 11 februari in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Flex-kracht flink duurder
Werkgevers betalen in 2020 flink meer óf juist minder voor hun personeel in vergelijking met 2019. De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) is daarvan de oorzaak, stelt HR- en salarisdienstverlener ADP.
Lees verder »
Budget MIA/Vamil naar € 149 miljoen
Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers, zo blijkt uit de Milieulijst 2020, die maandag is gepubliceerd in de Staatscourant. Daarnaast trekt het kabinet komend jaar € 10 miljoen extra uit voor initiatieven op het gebied van de circulaire economie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Wwft voor accountants

• In 3 uur bij over de Wwft
• E-learning + gratis full colour naslagwerk
• Nascholen wanneer het u uitkomt
NU bestellen =>

Lees verder »
Erop of eronder voor pensioenfondsen in 2020
Met de hakken over de sloot. Dat is de situatie van veel pensioenfondsen. Door de iets hogere rente en goede rendementen waren de dekkingsgraden op 31 december net voldoende om niet te hoeven korten. 2020 wordt het jaar van de waarheid.
Lees verder »
HET JAAR VAN (10). Leja Gouwens: ‘De Young Profs verdienen een grotere stem’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Leja Gouwens is docent/adviseur bij advies- en trainingsbureau Kriton.
Lees verder »
Jaar uit, jaar in, van 2019 naar 2020: Goede voornemens voor het komend jaar?
Toch even een terugblik op 2019. Het gedoe rond bij Imtech en KPMG of Deloitte en het Zuid-Afrikaanse Steinhof is nog niet voorbij. In de VS trekt EY de aandacht met interne seminars waarin gesteld wordt dat vrouwen zich toch wel een beetje stereotyp moeten gedragen. En PwC vond Volkswagen AG ooit een lichtend voorbeeld […]
Lees verder »
Deze berichten werden in 2019 het meest gelezen
Welke berichten werden in 2019 het vaakst aangeklikt? De redactie van Accountancy Vanmorgen zette de tien meest gelezen berichten van dit jaar op een rij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Financieel vlogster Marjan Heemskerk: ‘Accountancy betaalt niet zo goed als iedereen denkt’
Lijst landen met te laag belastingtarief krimpt
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN