Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 21 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY sluit in Nederland goed jaar af
EY Nederland heeft ‘ondanks uitdagende marktomstandigheden’ een goed boekjaar 2021/2022 achter de rug, meldt het Big Four-kantoor. De omzet steeg met negen procent, van €900 miljoen naar €983 miljoen. De winst nam, mede als gevolg van incidentele baten, toe met 30 procent, van €170 miljoen tot €221 miljoen.
Lees verder »
A&L Adviseurs & Accountants sluit zich aan bij Eshuis Accountants en Adviseurs
A&L Adviseurs & Accountants uit Hengelo sluit zich per 1 januari 2023 aan bij Eshuis Accountants en Adviseurs – dit jaar nummer 34 in de AV-Top 50 Accountantskantoren. A&L heeft een groeiende klantenportefeuille en sterke specialisatie in de sector Transport en Logistiek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de recente wijzigingen op het vakgebied Loonheffingen?

Denk bijvoorbeeld aan het ophogen van de km vergoeding, hoe wordt thuiswerken fiscaal ondersteund, hoe werkt de herziening van lage naar hoge premies bij veel flexuren, wat gaat veranderen in de inkomstenverhoudingen, hybride werken en grensarbeiders. Laat je op 9 februari in 2 uur online bijpraten door Casper Mons.

Lees verder »
HET JAAR VAN (10) Marfred de Leeuw: ‘Voor het MKB geloof ik niet in audit only’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Marfred de Leeuw is eigenaar van Vallei Accountants & Adviseurs.
Lees verder »
Aanpassingen aangenomen, brede steun pensioenwet vrijwel zeker
De Wet Toekomst Pensioenen kan inmiddels vrijwel zeker op genoeg steun rekenen in zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer. Voor een meerderheid in de senaat heeft het kabinet ook steun van de PvdA en GroenLinks nodig.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht weten?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 13 februari ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het nieuwe fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
Ook oud-topman ABN AMRO Van Dijkhuizen verdachte in witwaszaak
Ook Kees van Dijkhuizen, voormalig topman van ABN AMRO, is volgens het Openbaar Ministerie een verdachte in het onderzoek naar overtredingen van de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) bij de bank.
Lees verder »
AV-Top 50 | De Grote Krimpende Vier
Op ontastbare hoogte, ver boven de MKB-kantoren, prijken steevast de Grote Vier accountskantoren. Opgeteld verloren de Big4 in een jaar tijd 649 fte’s. Is hun rol als aantrekkelijke werkgever uitgespeeld?
Lees verder »
Eerste Kamer neemt Belastingplan 2023 aan: de belangrijkste belastingwijzigingen op een rij
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het pakket Belastingplan 2023. De belangrijke wijzigingen zijn het verhogen van de arbeidskorting, het verlagen van het tarief in de eerste schijf in de inkomstenbelasting, de verhoging van het opstaptarief van de vennootschapsbelasting en de verhoging van de vliegbelasting. Ook wordt er een aantal regelingen afgeschaft. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Uitbreiding NT Middelgroot faciliteert aanleveren van één dataset aan KvK en bank voor middelgrote ondernemingen

Om aan de jaarlijkse informatiebehoefte van banken te voldoen, is de SBR Jaarrekening in het leven geroepen voor ondernemingen die een financiering bij de bank hebben. Dit is de dataset die banken nodig hebben voor de kredietbeoordeling of -aanvraag. De data die bij de Kamer van Koophandel wordt gedeponeerd is namelijk ontoereikend voor de banken. […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voorkom dat uw klant loonkostenvoordeel misloopt

Neemt uw klant een ouder persoon in dienst vanuit een uitkering? Of een arbeidsgehandicapte? Maak uw klant er dan bewust van dat hij of zij een loonkostenvoordeel (LKV) kan krijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in 80% van de gevallen géén LKV wordt aangevraagd. Dat is jammer, want uw klant kan daardoor € 6000,- mislopen.  

Lees verder »
Deloitte ontkent alle beschuldigingen equity partner, flinke clash bij Accountantskamer
Het juridische gevecht dat al enige tijd gaande is tussen een voormalige equity partner en Deloitte zette zich afgelopen vrijdag voort bij de Accountantskamer. De tuchtrechter was er bijna de hele dag druk mee, want ’s ochtends werden twee (voormalige) bestuursleden ter verantwoording geroepen, omdat ze niets gedaan zouden hebben met meldingen van misstanden. ’s middags lag […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Blog | De oude dag van de dga: doorrekeningen in box I, II en III
Hof laat arbitragebeding EY en voormalig partner in stand
Grootschalige mestfraude bij  agrarisch adviesbureau: cel, taakstraffen en geldboetes
Personalia | Drie nieuwe partners en vijf nieuwe directeuren bij Moore DRV
OPLEIDINGEN
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
10 februari 2023
Cursus Vastgoed en BTW
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2023
Maximaal presteren met jouw team
Extendum
28 februari 2023
VACATURES
Vacature gevorderd assistent accountant
WEA Deltaland
Kesteren
Controleleider Audit
Flynth
(senior) Medewerker aangiftepraktijk
Scab
Tilburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN