Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 21 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berisping AA voor gebruiken boekhoudkoppeling na einde klantrelatie
Een AA die te laat dubbel gedeclareerde kosten heeft gecrediteerd en na het beëindigen van de klantrelatie nog bankgegevens van de klant heeft ingezien en gebruikt, heeft van de Accountantskamer een berisping gekregen.
Lees verder »
ING hielp Russen miljarden wegsluizen
Twee Nederlandse effectenhandelaren die bankierden bij een Poolse bankdochter van ING hebben Russische klanten jarenlang geholpen om miljarden ongezien naar het westen te verhuizen. Dat ging door middel van zogeheten spiegelhandel, melden Trouw en het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kantooropvolging

Je eigen kantoor verkopen? Dat doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Neem contact op met de adviseurs van Fiscount Kantooropvolging. Zij zijn gespecialiseerd in maar één branche: jouw branche! Zij hebben daardoor de kennis en ervaring die jij nodig hebt. Ook als het gaat om een kantoorwaardering bij toe- of uittreding van een maat, firmant of bij echtscheiding. Een second opinion? Ook die geven ze graag!

Lees verder »
GroenLinks: vertrekheffing dividendbelasting ook voor aandeelhouders kleinere bedrijven
GroenLinks heeft een nota van wijziging ingediend van het wetsvoorstel voor de conditionele eindafrekening in de dividendbelasting bij grensoverschrijdende reorganisaties. Die eindafrekening wordt nu van toepassing op aandeelhouders van alle vertrekkende bedrijven, ongeacht hoe groot ze zijn.
Lees verder »
Baliemedewerkster ontmaskert Poolse nepbankier
Een Pool die in Nederland actief was met onder meer een niet-bestaande bank is tegen de lamp gelopen dankzij een oplettende baliemedewerkster die zijn valse paspoort herkende. Het OM eist 5 jaar gevangenisstraf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Cursus NOW verantwoord –Samenstellen

Diverse data en locaties in oktober 2020 • PE 4

In deze cursus wordt u geïnformeerd over praktische oplossingen voor de werkzaamheden die nodig zijn om de Derdenverklaring af te geven voor afrekening bij de NOW-1 regeling. Wordt u gevraagd (ook) assurance af te geven rondom de NOW? Kijk dan bij De cursus NOW verantwoord-Assurance. Meld u nu aan voor deze cursus

Lees verder »
Huizenprijs nog eens 8% gestegen in augustus
Bestaande koopwoningen waren in augustus 8,2% duurder dan in augustus vorig jaar, meldt het CBS. Ondanks voorspellingen van een afkoelende woningmarkt is dat de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar.
Lees verder »
Accountant onder vuur om miljoenenschuld bij Friese sociale werkvoorziening
Bij een aantal Friese gemeenten klinkt flinke kritiek op de accountant die de afgelopen jaren de cijfers van sociale werkvoorziening Empatec heeft gecontroleerd. Empatec, een samenwerkingsverband met 1100 medewerkers van de gemeenten Waadhoeke, De Fryske Marren, Terschelling, Vlieland, Harlingen en Súdwest-Fryslân, kampt met een flinke schuldenlast van 8,3 miljoen euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kan jij je kantoor nog beter maken?

Hoe kan jij je onderscheiden van de rest? Tijdens deze sessie krijg je tips en concrete handvatten van Marco Muilwijk. Hij doet dit aan de hand van tips en geeft je concrete handvatten waarbij software een hulpmiddel is.
Kom naar de gratis sessie van AFAS tijdens de AV-week op donderdag 24 september van 15.00 – 15.30 uur. Meld je hier aan.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Inspiratie: de ICT-straat ontrafeld

Moderne accountantskantoren laten automatisering het werk doen. Hiermee worden en blijven zij een kantoor van de toekomst. Hun ICT-straat vormt hierbij een belangrijke spil. Laat je inspireren door de ICT-straat van Alblas Van Meurs Belastingadviseurs.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoge Raad: tijdelijke verhuur tuinhuisje hoort toch in box 1
Staat moet van grensoverschrijdende belastingfraude verdacht bedrijf betalen na seponering
Minister Hoekstra verduidelijkt positie ANBI-bestuurders in UBO-register
‘Help ondernemers die nog buiten de boot vallen met uitbreiding lijst SBI-codes’
OPLEIDINGEN
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (meerder dagen en meerdere tijden)
Accountancy Vanmorgen
22 september 2020
Productlancering nieuwe Dashboard Pages in Comandi (gratis)
Comandi
23 september 2020
* Vernieuwd * De Samenstellingsopdracht in 2020 en 2021
NBA Opleidingen
22 september 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN