Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY-partner die klokkenluidersmelding deed ‘klemgezet’ door EY
EY-partner Wouter van Gelderen voelt zich aan alle kanten klemgezet in het arbeidsconflict met EY, dat ontstond nadat hij een klokkenluidersmelding over een collega deed.
Lees verder »
Accountancy en administratie pluste in derde kwartaal 8,3%
In accountancy en administratie is het derde kwartaal van 2021 8,3% meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, meldt het CBS. De zakelijke dienstverlening als geheel zag een omzetstijging 19,5 procent.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Naast aangifte ook bedrijfsadvies geven

Met een optimale aangifte onderscheid je je vandaag de dag niet meer, klanten verwachten meer van je. Ze willen dat je hen bijstaat met fiscaal advies. Veel fiscalisten willen dat graag, maar het is een complex onderwerp waar geen standaardoplossing voor bestaat. Hoe pak je dat aan? We duiken in het ontstaan van de behoefte en geven concrete tips.

Adviseren? Zo verzorg je dat »
Fraude in de fruithandel: ontneming van 1,5 in plaats van 27,5 miljoen euro
Een 73-jarige man die nu in Polen woont moet ruim 1,5 miljoen euro aan de Staat betalen voor illegale winst die hij maakte met door hem gepleegde grootschalige fraude, heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld. Dat is aanzienlijk minder dan de ruim 27,5 miljoen euro die het Openbaar Ministerie als ontnemingsvordering had geëist.
Lees verder »
Hogere belastinginkomsten en steunregelingen bepalend voor overheidsfinanciën
De overheidsfinanciën staan nog volop in het teken van de coronabestrijding. Aan de ene kant hebben de uitgaven zich positiever ontwikkeld sinds Prinsjesdag, aan de andere kant zijn er miljarden beschikbaar gesteld voor een nieuw steunpakket. Verder valt op dat de belastinginkomsten hoger zijn en is het begrotingstekort lager dan vermeld in de Miljoenennota.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Moss: dé oplossing voor bedrijfsuitgaven

Met Moss heb je al je bedrijfsuitgaven overzichtelijk bij elkaar. En dat maakt het leven van bedrijven makkelijker. Met onze allesomvattende software voor financiële processen controleer je uitgaven in realtime, geef je al je werknemers makkelijk een creditcard (die jij net zo makkelijk beheert) en stroomlijn je je factuurbeheer en boekhouding.

6 maanden gratis gebruiken »
Philips wint Kristalprijs voor meest transparante MVO-verslaglegging
Philips heeft de Kristalprijs 2021 in de wacht gesleept en is hiermee de organisatie met de meest transparante MVO-verslaglegging in Nederland. Het bedrijf is met een score van maar liefst 89,5% lijstaanvoerder van de Transparantiebenchmark 2021. Ten aanzien van het rapporteren over klimaatrisico’s scoort Philips bovengemiddeld goed. Het concern loopt hiermee vooruit op veel andere […]
Lees verder »
Internet of Things: bijna drie kwart Nederlanders maakt er gebruik van
Bijna drie kwart van de Nederlanders van 12 jaar of ouder bezit inmiddels een of meer slimme apparaten die met internet zijn verbonden en onderling gegevens uitwisselen, ook wel Internet of Things genoemd. Vooral slimme meters voor water, gas of stroom worden veel gebruikt. Dat meldt het CBS.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Goede beveiliging data gereden ritten

Regelmatig verschijnen in de media berichten over cyberaanvallen. Vaak worden er dan privacygevoelige gegevens gestolen, of versleutelt een hacker de bestanden, zodat de eigenaar er niet meer mee kan werken. Een erg onveilig gevoel voor degene waarvan zijn of haar gegevens zijn opgeslagen bij het desbetreffende bedrijf.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je voorgoed een einde maakt aan de kwartaalstress?

Bij Van den Akker accountancy is er geen sprake van kwartaalstress. Sinds een aantal jaar zijn ze de btw-maand de baas. Een ingrijpend en innovatief project maakte daar voorgoed een einde aan. Leen van den Akker, eigenaar, vertelt zijn verhaal.

Lees verder »
Agrariër klaagt accountant aan over belastingnadeel door rechtsvormwijziging
Een agrariër voert al jarenlang juridische procedures tegen een accountants- en belastingadvieskantoor over de schade die hij zegt te hebben geleden als gevolg van onjuiste advisering bij de oprichting van een BV. Zijn accountant zou hem onder meer niet adequaat hebben geïnformeerd over de fiscale consequenties daarvan, met name over de aanmerkelijk belangheffing.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemer verduistert kleine twee ton die De Goudse per ongeluk op zijn rekening stortte
VISMA | yuki komt met eerste grootschalige toepassing blockchain in Europa
Nieuwe NOW-regeling: wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
Personalia | Chris Buijink en René van Schooten in raad van commissarissen PwC Nederland
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (6)
Fiscount
14 december 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
14 december 2021
De werkkostenregeling in coronatijden
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
VACATURES
Supervisor Compilation
CROP
Arnhem
Relatiebeheerder / Accountant
KRC Van Elderen
Wezep
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN