Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant bracht ‘misbruik’ donorgeld aan het licht bij Nederlandse stichting achter Witte Helmen
Bij de Amsterdamse stichting Mayday Rescue, die ruim 100 miljoen euro donorgeld ontving voor de reddingswerkers van de Witte Helmen in Syrië, is volgens de oprichter fraude ­gepleegd. De problemen bij de stichting kwamen in november vorig jaar aan het licht tijdens een bezoek van een Nederlandse accountant van SMK Audit aan het Mayday-kantoor in Istanbul, meldt […]
Lees verder »
Bedrijven doen veel vaker beroep op fiscale steun via MIA en Vamil
In 2019 heeft het Nederlandse bedrijfsleven voor € 3,7 miljard aan milieuvriendelijke investeringen gemeld via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het aantal meldingen ten opzichte van 2018 steeg met maar liefst 64%, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (18): Functiescheiding en vertrouwen
‘Zullen we de belangrijkste bevindingen van onze werkzaamheden doornemen?’ zei Susan tegen Dimitri. Ze was blij dat ze van Els het vertrouwen kreeg om dit soort gesprekken te voeren met de klanten. Dat dit niet een normale gang van zaken was, begreep ze wel van haar mede trainees. Veel trainees werden toch ingezet om vooral […]
Lees verder »
Belastingdienst waarschuwt voor valse betaalverzoeken
Criminelen proberen mensen te bedriegen met betaalverzoeken via mails, sms-berichten, brieven en telefoontjes die zogenaamd van de Belastingdienst zijn. De Belastingdienst waarschuwt om je niet laten misleiden door de valse betaalverzoeken en zet op een rij wat je kunt doen:
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Meeste bedrijven verwachten binnen een jaar financieel herstel
De meeste Nederlandse bedrijven verwachten binnen een jaar financieel herstel van de coronacrisis. Dat meldt de Universiteit van Amsterdam in een tussenrapportage van de Nederlandse Innovatie Monitor 2020. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen.
Lees verder »
‘Werkgever: wees niet laks met coronaregels’

Een op de vijf werknemers geeft aan dat hun werkgever steeds lakser omgaat met de coronaregels. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV onder 2.500 werkenden.

Lees verder »
Accountantskantoor Visser & Visser blijft groeien
De omzet van Visser & Visser is in 2019 met 13,9 procent gestegen naar 30,7 miljoen euro. De audit-poot werd ondergebracht in een aparte BV en groeide het hardst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De voordelen van efficiënt documentmanagement

Mijn vorige blog ging over het met zo min mogelijk moeite beheren en beveiligen van documenten die in je organisatie worden gedeeld, bewerkt en opgeslagen zodat je voldoet aan geldende wet- en regelgeving. Een ander belangrijk aspect van goed documentmanagement is de efficiency die je hiermee kunt realiseren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona | Voorkom phishing en herken hackers

Het coronavirus beheerst nu al maanden ons leven. Maar hoe zit het eigenlijk met die andere virussen die onopgemerkt onze vitale systemen binnensluipen en waarbij nauwelijks tot geen terugvalopties of analoge alternatieven zijn?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Markus Braun (Wirecard) verder in het nauw
NBA-publicatie over fraude’s waar accountants rol speelden
CPB: ‘Toets bij Tozo op eigen vermogen ZZP’er’
PwC keurt jaarstukken Provincie Utrecht goed
OPLEIDINGEN
Webinar Maak scenario’s in Excel modellen
NBA Opleidingen
21 juli 2020
Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
16 september 2020
Duurzaam ondernemen met subsidies
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN