Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 2 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant Inge Gerrits in Elseviers ‘Jong Talent’ Top 30
Jonge uitblinkers in politiek, wetenschap, cultuur, sport en bedrijfsleven. Elsevier kiest er elk jaar dertig. In de editie van dit jaar opvallend veel namen uit de medische wereld. Maar ook een vrouwelijke accountant. 
Lees verder »
Wiebes kijkt naar zorgen mkb over kosten verduurzaming
Het kabinet wil met Nederland in 2030 naar 49 procent CO2-reductie. Ook het midden- en kleinbedrijf moet dan mee, maar ondernemers maken zich zorgen om de kosten die dat met zich meebrengt. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat belooft te kijken naar financiering van die beoogde verduurzaming. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zicht hebben op fiscale dilemma’s waar medewerkers van gemeenten mee worden geconfronteerd?

Volg dan het vaktechnisch overleg onder leiding van Joep Swinkels op 23 september. Hij bespreekt actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor gemeenten. Het VTO is een goede mix van theorie en praktijkcasussen in combinatie met heldere werkinstructies. En u kunt uw eigen casussen inbrengen.

Lees verder »
Gemiddelde AVG-boete bedraagt ruim zes ton
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft vorig jaar voor ruim 2,5 miljoen euro aan AVG-boetes opgelegd. Het gaat in totaal om vier boetes. Het aantal onderzoeken naar overtreding van overtreding van de privacyregels vervijfvoudigde naar 110.
Lees verder »
Britse fiscus claimt 141 miljoen van Unilever
Een onopgemerkte passage in het jaarverslag van Unilever meldt dat de Britse belastingdienst 141 miljoen euro claimt voor belasting die het bedrijf (in de ogen van de Britten) onterecht in Nederland heeft betaald. De claim gaat over 2015, maar kan zich over meerdere jaren uitstrekken en oplopen tot 600 miljoen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Rem op excessief lenen bij eigen vennootschap

De Wet excessief lenen bij eigen vennootschap wordt in 2023 ingevoerd. Het wetsvoorstel is op 17 juni jl. ingediend bij de Tweede Kamer. Bij aanmerkelijkbelanghouders (ab-houders) die lenen bij hun vennootschap, gaat hierdoor het meerdere boven € 500.000 belast worden als inkomen uit aanmerkelijk belang. Eigenwoningschulden zijn uitgezonderd. De ab-houder die inderdaad meer dan € […]

Lees verder »
Elke maand 20 financieel-advieskantoren overgenomen
Elke maand vinden er twintig overnames plaats van kantoren die zijn gespecialiseerd in financieel advies. In 2019 was met dergelijke overnames en participaties bijna € 665 miljoen gemoeid. Private-equityfondsen én verzekeraars spelen hierin een hoofdrol. Dat blijkt uit de Overnamemonitor.
Lees verder »
Hof: accountant was niet de koper van administratiekantoor, vordering voormalige eigenaren afgewezen
Een accountants- en belastingadvieskantoor dat via enkele gelieerde BV’s indirect een administratiekantoor overnam kan zelf niet als koper worden aangemerkt, heeft het Gerechtshof Amsterdam geoordeeld. De vorderingen van de voormalige eigenaren van het administratiekantoor aan het adres van de accountantsorganisatie wegens het niet nakomen van de koopovereenkomst en het onbetaald laten van facturen worden daarom […]
Lees verder »
‘Weeffouten in tweede steunronde, wijzig NOW en TVL’
Er komen steeds meer weeffouten boven water in het tweede economische noodpakket die dringend reparatie vergen. Dat schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer. Ze roepen de Kamer op zich hard te maken voor alle ondernemers die nu ten onrechte nog buiten de boot van de steunmaatregelen vallen.
Lees verder »
WAB: de transitievergoeding – informatie voor werkgevers en werknemers
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de factsheet WAB: de transitievergoeding – informatie voor werkgevers en werknemers gepubliceerd. Daarin staat op hoofdlijnen beschreven waar werkgevers en werknemers met ingang van 1 januari 2020 rekening mee moeten houden met betrekking tot de transitievergoeding.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Visma lanceert business-changing cloudplatform voor accountants

Visma lanceert een state-of-the-art cloudplatform voor middelgrote en grote accountantskantoren, Visma.net Accountancy. Deze innovatieve cloudoplossing biedt de meest uitgebreide set aan financiële functionaliteit en zorgt voor een compleet nieuwe manier van samenwerken met cliënten, zo meldt de softwareleverancier. De software is specifiek ontwikkeld voor kantoren die zich willen onderscheiden en services op maat willen aanbieden […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fraude bij ANBI onvoldoende bewijs voor opzet of grove schuld
Renseigneringsverplichting gaat IB47-formulier vervangen
Re-integratie makkelijker maken: hoe dan precies?
Wetsvoorstel excessief lenen opnieuw onder vuur
OPLEIDINGEN
Webinar met HR & Payroll platform Nmbrs
Pinkweb
14 juli 2020
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
30 juli 2020
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN