Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Accountant moet alert zijn op fraude met NOW’
Hoogleraar ondernemingsrecht Gerard van Solinge vindt dat bij de tweede ronde van de NOW-regeling misbruik op de loer ligt. Accountants moeten daar scherp op zijn, schrijft hij in het FD.
Lees verder »
CPB verwacht herstel, ‘maar de klap zal nadreunen’
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht vanaf het derde kwartaal weer economische groei, die de krimp over heel 2020 beperkt tot 5%. Dat neemt niet weg dat er nog een toename in werkloosheid en faillissementen zal volgen: ‘Die reageren met vertraging op de crisis, die klap moet eigenlijk nog komen.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse Audit & Assurance 2020

Fysieke bijeenkomst: 2 t/m 4 september 2020 • Ermelo • PE 20

Marcel Pheijffer, Pieter Mansvelder, Angelique Koopman en anderen zorgen dat u weer up to date aan het nieuwe controleseizoen begint. Vanzelfsprekend staat de Controle praktijksessie op het programma, maar bijvoorbeeld ook: Oorzakenanalyse en Data analyse in de praktijk.

Meld u nu aan voor de Summercourse Audit & Assurance

Lees verder »
Ondernemers en FNV eensgezind: derde steunpakket moet er komen
Zowel ondernemersverenigingen als vakbond FNV vinden – mede in het licht van de CPB-ramingen – dat de overheid vanaf oktober een derde keer met financiële steun voor bedrijven over de brug moet komen. FNV vindt dat zo’n pakket moet reiken tot in 2021.
Lees verder »
Overheid laat informatie over cyberrisico’s links liggen
Een aantal Nederlandse bedrijven is recentelijk gehackt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wist van de risico’s, maar heeft de betrokken organisaties bewust niet geïnformeerd, bericht het FD: het waren ‘geen vitale bedrijven’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Kennis delen, ambitie tonen, veranderen

Uit de AV-enquête blijkt dat 57% van de geënquêteerden serieus overweegt naar een ander softwarepakket over te stappen. Welk pakket past bij welke stap voorwaarts? Welke vragen stel je jezelf, collega’s en klanten om de volgende stap te bereiken? Samen met jou onderzoeken we dit tijdens het ICT&Kantoorcongres. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Online congres | 8 september 2020

Lees verder »
Corona stimuleert starten webshop
Het aantal bedrijven in Nederland is in het eerste halfjaar met een kleine 81.000 toegenomen. De groei is minder groot dat in de eerste helft van 2019, blijkt uit cijfers van Graydon. Webshops waren goed voor 90% van alle startende bedrijven in de groot- en detailhandel. 
Lees verder »
Grove schuld belastingadviseur niet per se grove schuld klant: vergrijpboetes geschrapt
Een projectontwikkelaar hoeft de Belastingdienst geen vergrijpboetes te betalen die werden opgelegd vanwege het ten onrechte in aftrek brengen van BTW. Dat een belastingplichtige een derde heeft ingeschakeld (in dit geval een administratiekantoor) wiens opzet of grove schuld wordt vastgesteld, rechtvaardigt niet het vermoeden dat ook bij de belastingplichtige zelf opzet of grove schuld aanwezig […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nog ‘even’ het pensioenakkoord uitwerken…

Het sluiten van een akkoord gaat vaak gepaard met uitbundige feestvreugde. Bij de partijen die het pensioenakkoord sloten, was die feestvreugde wat meer ingetogen van aard. De reden waarom blijft giswerk, maar kan te maken hebben met het feit dat er nog geen duidelijke keuzes zijn gemaakt over een aantal belangrijke punten.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
CPB adviseert versobering NOW-regeling
De zomer van ….. Arjan Brouwer (PwC) ‘onze langere termijn ambities niet uit het oog verliezen’
AV-week | ‘Accountants houden graag de kaarten tegen de borst’
Feuilleton Professional in de knel (29): Coöperant
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN