Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 18 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘CO2-reductie moet hoger op agenda accountants’
Accountants zijn in de dagelijkse praktijk nog onvoldoende bezig met klimaatvraagstukken. Dat concluderen de NBA en de Rijksuniversiteit Groningen in het gezamenlijke onderzoek ‘CO2 onder controle?’
Lees verder »
Doe mee aan AV-enquête: Impact corona accountancy
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Workshop NLP

Gedurende deze online sessies krijgt u een inleiding in NLP en gaat u met een aantal elementen aan de slag die u direct kunt toepassen. Met behulp van NLP krijgt u inzicht in de processen waarmee u uw gedrag en communicatie gericht kunt sturen en ook online kunt versterken tijdens bv video meetings.
2 en 9 juni 2020 | online 9.00-11.45 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 395 / 475

Lees verder »
Corona | Wiebes en Keijzer over steunpakket 2.0: ‘We kunnen niet iedereen redden’
Het nieuwe steunpakket voor bedrijven dat het kabinet vanaf 1 juni biedt, zal minder ruimhartig zijn en meer inspelen op de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer. Dat valt op te maken uit een interview dat het AD had met minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken.
Lees verder »
Corona | NOB wil langer lage belastingrentes
De NOB wil dat het kabinet ook na het beëindigen van de corona-steunmaatregelen de belasting- en invorderingsrente op 0,01% houdt. De normale rentes van 4% en 8% stonden al ver af van de realiteit, aldus de orde van belastingadviseurs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Bedrijfsopvolgingsregeling

Hoe kunt u de fiscaal gunstige faciliteiten in bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten? Almer de Beer, specialist op dit gebied geeft u op 26 mei een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor uw dagelijkse praktijk. Vanzelfsprekend is er ook voldoende tijd om uw eigen vragen te stellen.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Fintech knabbelt aan verdienmodel accountantskantoren

Kapers op de kust. Fintech is dichter bij dan veel accountants denken. Softwaremakers en financiële instellingen brengen tools op de markt waarmee – zeker kleine – ondernemers zonder tussenkomst van een accountant aan hun administratieve verplichtingen kunnen voldoen. Blijven kantoren passief afwachten? Niet nodig!

Lees verder »
Frauderende belastingadviseur hoeft controlekosten fiscus niet te betalen
Een belastingadviseur die op grote schaal onjuiste aangiften heeft ingediend, hoeft niet op te draaien voor de extra arbeidskosten die de fiscus heeft gemaakt op de aangiften te controleren. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
Dekkingsgraad grote pensioenfondsen iets verbeterd
De drie grootste pensioenfondsen van ons land hebben hun dekkingsgraad in april zien verbeteren, al zitten die nog onder de kritische grens van 90%. Door de sterke daling in maart blijft de beleidsdekkingsgraad wel dalen.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Tijdelijke versoepeling urencriterium
Ondernemers hoeven in de periode maart 2020 t/m mei 2020 niet aan het urencriterium te voldoen om de zelfstandigenaftrek te benutten. In die periode wordt…
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Continuous Auditing: een sneak preview van de werkprogramma’s van de toekomst

Steeds vaker gaan mijn gesprekken met vennoten en partners van accountantskantoren over het belang van het analyseren van data om je klanten proactief te kunnen adviseren. Tijd is echter een schaars goed, net als extra capaciteit in de vorm van gekwalificeerd personeel. Zorg er dus voor dat je de tijd die je hebt zo goed […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | ‘Partnertoets bij nieuwe steun voor ZZP’er’
Corona | AFM waarschuwt accountants voor beveiligingsrisico’s
Schikking met Vestia kost KPMG en Deloitte 25 miljoen
Bureau Financieel Toezicht wijst op rol accountant in naleven Wwft
OPLEIDINGEN
Webinar: Update Werkkostenregeling
Fiscount
20 mei 2020
PinkWeb Webinar Festival – Client Online demo
Pinkweb
8 juni 2020
POST-HBO-MODULE BUSINESS CONTROLLING_
HAN
3 september 2020
VACATURES
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN