Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants KPMG presteren beter dan adviseurs
De accountants van KPMG hebben hun omzet en winst licht zien stijgen. Ze hebben het beter gedaan dan de adviseurs, die veel last hadden van de corona-uitbraak. De winst van KPMG daalde met 3,7%.
Lees verder »
Zorgaccountant kost gemiddeld 129.000 euro per jaar
Voor het eerst in vijf jaar heeft de zorg minder uitgegeven aan accountantskosten. De sector betaalde in 2019 97,9 miljoen euro aan accountants, een daling van bijna een procent.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: in 2021 efficiënter inkomende facturen verwerken

Ook het nieuwe jaar goed beginnen en je cliënten vanuit huis maximaal ondersteunen? Verwerk inkomende facturen efficiënter! In deze whitepaper lees je hoe je dat in 3 stappen slimmer kunt doen. Je krijgt tips en tricks om het proces te versnellen. En we bieden je handvatten om slimme software voor je te laten werken.

Ontdek meer »
Banken balen van stijgende toezichtskosten
De toezichtkosten van De Nederlandsche Bank blijven maar stijgen. De rekening voor financiële instellingen is in tien jaar gestegen met 52 procent. Is het een voorbode wat accountants te wachten staat?
Lees verder »
2020 | MAART | Nieuwe afko’s burgeren snel in
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Vandaag: maart. Corona sloeg toe in Nederland, accountantskantoren namen maatregelen, het land ging in ‘intelligente lock-down’ en we maakten kennis met nieuwe afkortingen TOGS en NOW.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je 6 keer per jaar in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Meld nu aan voor 6 interactieve bijeenkomsten en ontvang 1 sessie gratis. Met 12 PE punten.

Lees verder »
HET JAAR VAN (4) Heleen Elbert: ‘Het ontmoeten van echte mensen is toch een stuk leuker’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Heleen Elbert is fiscaal-jurist en mediator. 
Lees verder »
Banken balen van stijgende toezichtskosten
De toezichtkosten van De Nederlandsche Bank blijven maar stijgen. De rekening voor financiële instellingen is in tien jaar gestegen met 52 procent. Is het een voorbode wat accountants te wachten staat?
Lees verder »
Innovatiespecial
Innovatie in de accountancy – kansen te over

Innovatie is meer dan een digitale transformatie. In het kielzog van de digitalisering veranderen de organisatie, de arbeidsverhoudingen, de klantrelatie en het vakmanschap van de accountancy. De kansen liggen voor accountants voor het grijpen.

Lees verder »
Handelwijze Obvion bij ontslag auditmanager ‘schoolvoorbeeld van hoe het niet moet’
De rechtbank Limburg heeft vernietigend geoordeeld over hypotheekverstrekker Obvion, dat van een IT auditor/auditmanager af wilde. De kantonrechter stelt vast dat Obvion de werknemer tijdens een gesprek ‘onverhoeds, met ruimschoots onvoldoende basis en daarmee volkomen prematuur een ontslag in het vooruitzicht stelde.’
Lees verder »
Pensioen? Wegkijken is voor de accountant geen optie!
Als accountant ben je snel geneigd om bij pensioenvraagstukken te zeggen: ‘dat is mijn pakkie-an niet’. De rechter heeft echter al een aantal keer geoordeeld dat een accountant wel degelijk een zorgplicht heeft als het gaat om pensioenvragen van zijn klanten, zegt pensioenjurist Edwald de Voogd van der Straten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuw SRFA-register voor Administratie Adviseurs

De Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) heeft er een nieuw register bij: het Register Administratie Adviseur (RAA). Met dit register en de bijbehorende RAA-titel, kunnen Administratie Adviseurs aantonen dat zij een goede opleiding hebben genoten en hun vak bijhouden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bijna kwart van het kleinbedrijf denkt minder te investeren in 2021
Nieuwe regels belastingrente bij erfbelasting vanaf 2021
Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst
De belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2021
OPLEIDINGEN
Online cursus Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds | NIEUW
Fiscaal Vanmorgen
13 januari 2021
Vermogensstructurering in de IB
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Workshop PE-plan schrijven
NBA Opleidingen
18 januari 2021
VACATURES
Senior adviseur MKB- Dronten
de Jong & Laan
Dronten
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN