Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 20 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants mogen TVL-aanvraag doen voor klanten
Accountants en andere intermediairs kunnen vanaf 1 september 2020 een TVL-aanvraag (Tegemoetkoming Vaste Lasten) indienen namens een getroffen ondernemer. Diverse accountantsorganisaties hebben hiervoor met succes gelobbyd bij het ministerie van Financiën.
Lees verder »
Kritiek op De Jong & Laan bij faillissement Megahome
Accountant De Jong & Laan had kritischer moeten kijken naar de boekhouding van ondernemer Willy W. uit Zenderen. Dat stelt een rapport van de Belastingdienst Grote Ondernemingen. W. wordt verdacht van faillissements- en belastingfraude en witwassen. In 2016 bezweek zijn bedrijf Megahome onder een schuldenlast van 268 miljoen euro. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar!
• Alles over fiscale en andere stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie.
• Proefnummer 27,50 euro.
• Bij abonnement dit bedrag als korting terug.
Proefnummer =>

Lees verder »
Transportsector moet mogelijk noodsteun terugbetalen
De sector transport en logistiek ging uit van een omzetderving van 4 miljard euro door de coronacrisis. Maar het blijkt mee te vallen. Economen van ABN Amro denken zelfs dat de sector te veel financiële compensatie heeft aangevraagd.
Lees verder »
Interessant fenomeen: zowel aantal werklozen als werkenden stijgt
In juli waren 419 duizend mensen werkloos, dat is 4,5 procent van de beroepsbevolking. In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 35 duizend werklozen per maand bij. Het aantal werkenden nam de afgelopen drie maanden ook toe, met gemiddeld 8 duizend per maand. Dat meldt het CBS.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 30 september bij.

Lees verder »
Na toeslagenaffaire: Menno Snel in dienst bij ABP
Oud-staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) wordt bestuurslid bij pensioenfonds ABP. Eind 2019 trad Snel af als staatssecretaris vanwege de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst.
Lees verder »
ING houdt bankrekeningen van factuurfraude verdachte bedrijven terecht geblokkeerd
ING hoeft de blokkades van tussenrekeningen van de twee Soester BV’s Ornix Invest en Firmeza I niet op te heffen, heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld. Sterker nog: als de bank de saldi uitbetaalt is niet uitgesloten dat zij zich daarmee schuldig maakt aan overtreding van de Wwft of (medeplichtigheid aan) schuldwitwassen of ander strafbaar handelen.
Lees verder »
Faillissements- en uitkeringsfraude vennoot accountantskantoor: 9 maanden cel
Een vennoot van een accountantskantoor* is door de Rechtbank Rotterdam veroordeeld tot 9 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor faillissementsfraude en uitkeringsfraude. De man sluisde geld en goederen weg in het zicht van het faillissement van een postkoerierbedrijf en een transportbedrijf in Dordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel waar hij ook bestuurder van was.
Lees verder »
Hof: Google Maps mag worden gebruikt bij geschil over aanslag erfbelasting
Bij een geschil over de WOZ-waarde van een woning voor de aanslag erfbelasting mag de rechtbank zelf ingewonnen informatie van Google Maps gebruiken als bewijsmateriaal. Dat heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch uitgesproken.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
14 september 2020
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN