Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor geeft met opzet te weinig btw aan, geen vergrijpboetes door blunder fiscus
Een accountants- en belastingadvieskantoor in geldnood heeft in 2014, 2015 en 2016 met opzet ruim €40.000 te weinig btw afgedragen, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland. De vergrijpboetes die de Belastingdienst oplegde worden echter geschrapt vanwege een handelwijze van de fiscus die moeilijk anders dan als geblunder kan worden gezien.
Lees verder »
Koolmees versoepelt dekkingsgraad, wetsvoorstel toekomst pensioenen in consultatie
Pensioenfondsen hoeven komend jaar hun pensioenen niet te korten bij een dekkingsgraad van 90% of hoger, in plaats van de wettelijke 104%. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij in één dag je kennis op het gebied van btw jurisprudentie vergroten?

Meld je dan aan voor de hybride masterclass btw jurisprudentie HvJ EU op 2 februari. Je krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie EU.
Alle deelnemers ontvangen gratis een jaarabonnement op de online database btw jurisprudentie van het hof van justitie EU.

Lees verder »
HET JAAR VAN (5) Fou-Khan Tsang: ‘Het besluit om niet meer al het nieuws te volgen gaf rust’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Fou-Khan Tsang RA is voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa Accountants en Adviseurs.
Lees verder »
Hoe zien de loonstrookjes er in 2021 uit?
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zoals elk jaar een brief aan de Tweede Kamer gestuurd om een indruk te geven van de veranderingen op de loonstrookjes van Nederlandse huishoudens in januari 2021.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: in 2021 efficiënter inkomende facturen verwerken

Ook het nieuwe jaar goed beginnen en je cliënten vanuit huis maximaal ondersteunen? Verwerk inkomende facturen efficiënter! In deze whitepaper lees je hoe je dat in 3 stappen slimmer kunt doen. Je krijgt tips en tricks om het proces te versnellen. En we bieden je handvatten om slimme software voor je te laten werken.

Ontdek meer »
Personalia | Theo Ostermann treedt toe tot de raad van bestuur van Grant Thornton
Vanaf 1 januari 2021 maakt Theo Ostermann deel uit van de raad van bestuur van Grant Thornton. Hij volgt hiermee Sebo Havinga op en krijgt onder andere Human Resources in zijn portefeuille. 
Lees verder »
Inkomen land- en tuinbouw in 2020 lager door Corona
In 2020 wordt het gemiddelde inkomen uit land- en tuinbouwbedrijven geraamd op 54.000 euro per onbetaalde arbeidsjaareenheid. Dat is bijna 20.000 euro lager dan het gemiddelde in het goede landbouwjaar 2019, ondanks de ondersteunende coronamaatregelen van de overheid zoals bij de akkerbouw en sierteelt.
Lees verder »
Innovatiespecial
‘Digitaliseren en automatiseren leidt tot betere advisering’

Voor KroeseWevers betekent innovatie ‘in het jaar aan het jaar werken’. Met de juiste tools kunnen klanten niet alleen flink besparen op administratiekosten, het levert bovendien veel betere managementrapportages op. Partner Rob Mulder en IT-coördinator Wouter Smidt lichten toe hoe KroeseWevers die winst verzilvert.

Lees verder »
‘Accon avm keurt eigen vlees’
In een slepend conflict tussen een tuincentrum en omwonenden liet de gemeente Doetinchem onderzoek doen door Accon avm. Maar dit is, toeval of niet, óók de accountant van het bewuste tuincentrum. Volgens de omwonenden keurt de slager hier zijn eigen vlees.
Lees verder »
Restaurant loopt NOW-geld mis door foutje administratiekantoor
1 april in plaats van 1 maart. Die verkeerd ingevulde datum maakt dat Chinees Indisch Restaurant Wing Wah uit Den Haag NOW-geld is misgelopen. Maar de verantwoordelijkheid ligt niet bij het administratiekantoor, oordeelt de rechter.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
FinTech-startup Finturi verruimt haar dienstverlening

Finturi, een Nederlandse FinTech-startup die via haar platform MKB-bedrijven aan financiers koppelt, ten behoeve van korte termijn werkkapitaal, verruimt haar dienstverlening.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Veilig digitaal thuiswerken doe je zo

Technologie biedt ons eindeloze mogelijkheden om in onverwachte situaties toch nog de business draaiende te houden. Waar je je ook bevindt, cloud software en internet go a long way. Nu we voorlopig nog aan onze thuiskantoren gebonden zijn, kun je je afvragen of de hoogte van je bureau, ergonomisch afgestelde bureaustoel en werkende WiFi de enige zaken […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
ZZP’er hoeft TOZO pas over 6 maanden af te lossen
‘Bestuurders Erasmus Universiteit controleerden elkaars declaraties’
HET JAAR VAN (4) Heleen Elbert: ‘Het ontmoeten van echte mensen is toch een stuk leuker’
Banken balen van stijgende toezichtskosten
OPLEIDINGEN
Webinar De NOW Verantwoord – Assurance *nieuw*
NBA Opleidingen
23 december 2020
Afschrijving op vastgoed
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Cursus Inkomstenbelasting voor de salarisadministrateur
Fiscaal Vanmorgen
16 maart 2021
VACATURES
Adviseur MKB-Lochem
de Jong & Laan
Lochem
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN