Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor hoefde niet te waarschuwen voor LKV-deadline, wel schending zorgplicht
Arbeidsbemiddelingsbureau en uitzendbureau Werkelixer BV uit Krommenie is bepaald niet te spreken over de accountant, nadat het bedrijf voor vijf oudere werknemers loonkostenvoordeel (LKV) misliep omdat de aanvragen niet tijdig bij de Belastingdienst werden ingediend. Maar aan wie is dat nu te wijten: het accountantskantoor of Werkelixer zelf?
Lees verder »
Onderzoek naar Nederlandse belastingrulings met Nike en Converse
De Europese Commissie mag een onderzoek naar tax rulings die Nederland heeft gesloten met sportkledingmerken Nike en Converse doorzetten, heeft Gerecht van de Europese Unie bepaald. Nike en dochteronderneming Converse hadden de rechtsinstantie verzocht om het onderzoek stop te zetten, omdat de Commissie daarvoor onvoldoende aanwijzingen zou hebben.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Alvast boeken in de zomer? Boek tijdwinst!

Boek tijdwinst en ga het najaar in met meer TIJD. In de nieuwste editie vind je inzichten uit de accountantspraktijk om minstens 8 uur p.w. te besparen. TIJD die je o.a. kunt besteden aan aandacht voor je klanten of groei van je kantoor. Download nu gratis!

Lees verder »
Uitspraak Accountantskamer kan niet worden vernietigd als klager klacht intrekt, waarschuwing wel geschrapt
De Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) biedt geen ruimte om over te gaan tot vernietiging van een uitspraak van de Accountantskamer als de klacht hangende een hoger beroep wordt ingetrokken, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Lees verder »
Aanzienlijk minder banen betrokken bij tweede en derde ronde NOW
Het CBS heeft nieuwe cijfers over het gebruik van loonsteun via de NOW gepubliceerd. Daaruit blijkt onder meer dat het aantal flexbanen bij bedrijven die aanspraak op de NOW maakten aanzienlijk daalde in die periode, terwijl het aantal vaste banen gelijk bleef. Bij de tweede en derde ronde van de steunregeling waren bovendien aanzienlijk minder […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vastgoed en btw lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Wat zijn de gevolgen voor de ondernemer? Laat je bijpraten op 6 oktober en hoor ook wat de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis zijn m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren in plaats van verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Lees verder »
Rapport IIA over klimaatverandering en milieurisico’s
Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) heeft het rapport ‘Climate change and environmental risk – uitdagingen en handvatten voor internal audit’ gepubliceerd.
Lees verder »
WHOA staat ook open voor onderneming zonder overlevingskansen
De nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan ook worden gebruikt voor de homologatie van een akkoord waarbij een onderneming die geen overlevingskansen meer heeft wordt afgewikkeld. Dat komt naar voren in een recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Amsterdam.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe neem ik mijn medewerkers mee bij veranderingen binnen het accountantskantoor? 5 tips

Accountants investeren massaal in ICT. En nieuwe ICT vraagt ook om een nieuwe werkwijze. Een werkwijze waar niet iedere medewerker voor openstaat. Toch zijn veranderingen pas echt succesvol als medewerkers de nieuwe werkwijze en systemen gaan gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Deze 5 tips gaan jou helpen om medewerkers mee te nemen bij veranderingen binnen […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Laat je loonadministratie jaarlijks checken op fouten

Werkt alles nog wel goed? Op sommige dingen wil je gewoon kunnen vertrouwen. Regelmatig checken dus. De rookmelder controleer je ieder jaar, de verzekeringen houd je regelmatig tegen het licht, je auto mag ieder jaar voor de APK naar de garage en twee keer per jaar kijkt de tandarts of je geen gaatjes hebt. Waarom […]

Lees verder »
Accountantsproducten voor aanvraag TVL nu beschikbaar
Ondernemers die een aanvraag van € 125.000 of hoger doen, moeten bij de aanvraag een accountantsproduct aanleveren. Dit geldt voor TVL Q1 2021 (alleen de grote ondernemingen) en TVL Q2 2021. Het accountantsproduct voor de aanvraag is op 13 juli goedgekeurd en nu beschikbaar, meldt de RVO.
Lees verder »
Geen gerichte vrijstelling WKR voor gezonde lunch: kweker moet loonbelasting betalen
Ondernemer Rob Baan van kwekerij Koppert Cress heeft bij de rechtbank Den Haag onlangs een nederlaag geleden in de strijd die hij al een tijd met de fiscus voert over de gezonde lunchmaaltijden die hij gratis aan zijn 200 medewerkers verstrekt. De rechter oordeelde dat de gerichte vrijstelling voor Arbovoorzieningen niet op de lunches van […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bij variabel bijtellen 15 procent minder privékilometers
KPMG: bedrijven moeten sneller aan de slag met nieuwe duurzaamheidsregels jaarverslaggeving
Accountantskamer rekende verkeerd: waarschuwing RA om beslaglegging bij klant geschrapt
Kabinet trekt 135 miljoen extra uit voor uitbreiding Garantieregeling Evenementen
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Looncontrole werkgeverszaken
Register Belastingadviseurs
22 september 2021
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 oktober 2021
VACATURES
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Accountant AA (24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Gouda)
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN