Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 13 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoren nog niet ingericht op financiële planning
Veel accountantskantoren zijn er nog niet op ingericht om klanten te helpen met financiële planning, ook al is daar wel een duidelijke behoefte aan. Dat blijkt volgens Novak uit een enquête die is gehouden onder kantoorleden van de MKB-organisatie.
Lees verder »
Krapte op de arbeidsmarkt neemt weer toe
Na een lichte verruiming in het derde kwartaal is de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2019 weer krapper geworden. Er kwamen opnieuw meer vacatures bij en de werkloosheid daalde licht. Het aantal banen nam toe. De meeste openstaande vacatures zijn er in de handel, zakelijke dienstverlening en zorg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Download gratis statistieken over Jaarrekening Dossiers.

Wist je dat een percentage dossiers midden in de nacht wordt gemaakt? Eén van de vele mooie eigenschappen van ons visionplanner cloud platform is dat we redelijk eenvoudig kunnen beschikken over interessante metadata. De statistieken zijn gebaseerd op de jaarrekeningen over boekjaar 2018. Gebruiksstatistieken, doorlooptijd & SBR komen onder andere aan de orde.

Lees verder »
DNB legt Rabobank miljoenenboete op om beloningsbeleid 
De Nederlandsche Bank heeft Rabobank drie bestuurlijke boetes opgelegd van in totaal twee miljoen euro omdat de bank de Europese beloningsregels niet correct heeft toegepast.
Lees verder »
Economie blijft groeien: bbp vorig jaar met 1,7 procent toegenomen
In 2019 was het bbp 1,7 procent groter dan in 2018, volgens een eerste berekening van het CBS. De groei in 2019 is te danken aan meer consumptie en investeringen. Er werd vooral meer geïnvesteerd in personenauto’s en gebouwen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet u van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 11 maart van Marja van den Oetelaar hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
Topman Rabobank sluit boete in verband met witwaskwestie niet uit
Rabobank krijgt mogelijk nog te maken met een boete vanwege tekortschieten bij het tegengaan van witwassen. Topman Wiebe Draijer sluit dat niet uit, zei hij bij de presentatie van de jaarcijfers.
Lees verder »
Flinke omzetstijging detailhandel in 2019
In 2019 heeft de detailhandel 3,4 procent meer omgezet dan in het jaar 2018, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 2,5 procent hoger. De omzet van zowel de winkels in voedingsmiddelen als de winkels in non-food groeide. Online is bijna 17 procent meer omgezet.
Lees verder »
Accountant in business liegt en bedriegt er op los: berisping
Een accountant in business die een tijd in de Verenigde Arabische Emiraten woonde en werkte deed alsof hij nog bestuurder van een bedrijf was waar hij al ontslag had genomen. Daarmee kreeg hij het voor elkaar dat er ten onrechte geld werd overgemaakt naar een bedrijf waarvan hijzelf en zijn echtgenote bestuurder waren.
Lees verder »
Hof: navorderingen fiscus terecht vanwege kwade trouw belastingconsulente
De navorderingsaanslagen IB/PVV die de Belastingdienst over 2013, 2014 en 2015 oplegde aan een als gastouder werkzame vrouw waren terecht, oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden onlangs. De Belastingdienst maakte aannemelijk dat de door de vrouw ingeschakelde belastingconsulente te kwader trouw is geweest
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nederlands personeel steeds vaker ziek thuis: 4 tips om verzuim tegen te gaan

In de afgelopen jaren is het gemiddelde ziekteverzuim, maar vooral het langlopende verzuim, fors gestegen. Juist mkb’ers worden hierdoor relatief hard geraakt. Een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld € 250,- per dag. In deze blog vier tips om verzuim tegen te gaan.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
17 februari 2020
Cursus Fiscaal innovatief ondernemen in 2020
Fiscaal Vanmorgen
17 maart 2020
Praktijkdiploma Assistent-Accountant
Markus Verbeek Praehep
17 februari 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Belastingadviseur 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN