Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fraudeonderzoek bij Pels Rijcken schoot flink tekort, deken belemmerde onderzoek
Het onderzoek naar de fraudezaak bij Pels Rijcken is niet goed uitgevoerd en de deken, een voormalig partner bij Pels Rijcken, heeft de evaluatie van dat onderzoek door het College van Toezicht Advocatuur zelfs belemmerd. In het fraudeonderzoek werd de Wwft geheel buiten beschouwing gelaten.
Lees verder »
Waarom een accountantskantoor meer is dan één vennootschap
Een storende fout – dat verweet ons een advocaat vorige week. We hadden een artikel gepubliceerd over een ontoelaatbare fiscale constructie door de fiscalistenmaatschap van het kantoor. Zijn verwijt: we schreven dat het kantoor (inclusief de accountants-BV) door de rechter op de vingers was getikt. Dat roept de vraag op: hoe ver staan de fiscalisten […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Anonimiseren van vermogen

• Januari editie
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer aanvragen »
Achtste periode NOW maandag open, vooral horeca profiteerde van zevende periode
Voor de maanden januari tot en maart 2022 kunnen werkgevers opnieuw loonsteun aanvragen bij UWV. Het loket voor deze achtste periode NOW opent aanstaande maandag 14 februari en blijft open tot en met woensdag 13 april. Er is een kleine wijziging in de berekening van de forfaitaire opslag.
Lees verder »
Handhaaf het sociale contract
Leveranciers en andere belanghebbenden rekenen erop dat bedrijven hun jaarrekeningen deponeren bij de Kamer van Koophandel. Vele ondernemingen laten deponering achterwege waardoor het onduidelijk is hoe verstandig het is met de betrokken bedrijven zaken te doen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je bij op 4 april.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Denk niet te licht over het wijzigen van een pensioenregeling

Voor werknemers is en blijft een goede pensioenregeling nog steeds een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ongeacht of deze regeling nu is ondergebracht bij een (verplicht) pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij. Wanneer je als individuele werkgever iets wilt wijzigen in de pensioenregeling van je werknemers, moet je de spelregels daarvoor kennen. Een aantal wettelijke verplichtingen is door de jurisprudentie […]

Lees verder »
Subsidieregeling STAP-budget wijzigt, aanvragen vanaf 1 maart
De Subsidieregeling STAP-budget wijzigt op een aantal punten. Het doel van deze wijzigingen is de regeling aan te laten sluiten op de komende uitvoeringspraktijk. De wijzigingen worden zoveel mogelijk doorgevoerd voordat het eerste tijdvak voor aanvragen van subsidie opengaat op 1 maart 2022.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Thuiswerkvergoeding: kosten en regelingen op een rij

Wat houdt de thuiswerkvergoeding precies in en hoe zit het met de fiscale gevolgen? Thuiswerken kost de medewerker extra geld. Om medewerkers tegemoet te komen in deze kosten, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven. Verzuimspecialist Sazas zet de belangrijkste vragen en antwoorden over de thuiswerkvergoeding voor u op een rij. Zodat u uw klanten goed advies […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de accountancybranche

De openbaringen over The Voice of Holland en de vlucht naar voren van AJAX rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn nog maar het begin. De door mannen gedomineerde sectoren, zoals de accountancybranche, zullen extra alert moeten zijn. Dat dit geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de in 2018 hoog opgelopen zaak waarin, na onderzoek van […]

Lees verder »
Visma neemt Amsterdamse HR-tech scale-up Appical over
Visma neemt de Amsterdamse HR-tech scale-up Appical  over. Appical wil onder Visma’s vleugels de groeiplannen in Europa versnellen. Met de overname is Visma Europees marktleider in onboarding tech, meldt het softwarebedrijf.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zes Groningers verdacht van TVL-fraude
Kamer spreekt over accountancy op 30 maart: hier zijn alle stukken
‘Bedrijven onvoldoende klaar voor minimumtarief vennootschapsbelasting’
Failliete projectontwikkelaar schuift zwarte piet naar De Jong & Laan
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Webinar Dagelijkse administratie en btw
NBA Opleidingen
23 maart 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
17 februari 2022
VACATURES
Assistent Accountant (24-40 uur) – Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
De Hooge Waerder
Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN