Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 januari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advies MCA mogelijk gevolgen voor accountant gemeente
Eén onderdeel van het kritische MCA-rapport heeft nog weinig aandacht gekregen. De commissie bepleit een ander model voor de keuze van de gemeentelijke en provinciale accountant. Zo zou de keuze voor een van de Big4 ‘geen automatisme’ meer moeten zijn. Intermediairsmodel Niet de gemeente zelf zou moeten bepalen welke accountant de controle van de jaarrekening […]
Lees verder »
EY en KPMG: veel mis bij ‘ruggegraat’ Belastingdienst
‘Aan de hand van de onderzoeken constateer ik dat de Belastingdienst nog een aanzienlijke weg te gaan heeft.’ Dat schrijft minister Hoekstra aan de Kamer na twee kritische accountantsrapporten over de de afdeling Informatievoorziening.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Opleidingen Markus Verbeek Praehep binnenkort van start

Wil jij je dit jaar verder ontwikkelen op financieel gebied? Wacht dan niet te lang met inschrijven. Onze opleidingen starten binnenkort al. Weet je niet precies welke opleiding je wilt volgen? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag verder.

>> Bekijk alle opleidingen en schrijf je in

Lees verder »
‘Regering pakt corruptie Nederland onvoldoende aan’
Nederland doet te weinig aan corruptiebestrijding in eigen land. Dat vindt Transparency International Nederland na publicatie van de Corruption Perceptions Index 2019.
Lees verder »
‘Vast contract minder vast’
Een commissie onder leiding van oud-topambtenaar Hans Borstlap adviseert het kabinet om de arbeidsmarkt ingrijpend te hervormen. Minder flex en minder vast is de kern van hun aanbeveling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het UBO-register per 1 januari 2020 en privacy-structuren

Per 1 januari 2020 zijn ondernemingen en rechtspersonen verplicht om hun (in)directe eigenaren te registreren in het UBO-register. Welke informatie komt in het UBO-register? Wat zijn de verplichtingen van de adviseur? Wat doet u als er geen UBO te vinden is? Jeroen Knol bespreekt op 3 maart de ins en outs met u.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Meer tijd voor aangeven eindheffing, maar let op!
Heb je cliënten die meer hebben vergoed of verstrekt dan het bedrag van hun vrije ruimte? Dan betalen zij over het meerdere 80% eindheffing. Zij…
Lees verder »
Van der Vegte over MCA-rapport: ‘Het glas is ook half vol’
Voorzitter Marco van der Vegte kon er in zijn toespraak op de nieuwjaarsbijeenkomst van de NBA niet omheen: het kritische rapport van de Monitoring Commissie Accountancy. Een inhoudelijke NBA-reactie nog moet komen, maar Van der Vegte liet wel ergernis blijken over de toon van het debat: ‘Het lijkt alsof ons beroep consequent blijft falen en […]
Lees verder »
‘MCA-rapport niet overtuigend onderbouwd’
De onderbouwing van het recent gepubliceerde rapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) over het functioneren van de accountancysector is op onderdelen onvoldoende. Die kritiek verwoord de bij de Erasmus School of Law en KPMG werkzame Eva Eijkelenboom in een opiniebijdrage in het FD.
Lees verder »
NBA over de accountant en klimaatbeleid: tijd voor actie
De verantwoording over klimaatprestaties in jaarrekeningen en bestuursverslagen schiet tekort en accountants moeten meer oog hebben voor klimaatverandering. Dat zijn conclusies die de NBA trekt in haar jongste Publieke Managementletter (PML), waarin de beroepsorganisatie aandacht vraagt voor klimaatbeleid.
Lees verder »
5 jaar Accountancy Vanmorgen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen
5 jaar geleden schreef ik mijn eerste blogje/commentaar/redactioneel op deze website met als titel  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dat geldt na 5 jaar nog steeds. Begonnen from scratch, met een idee, met enthousiasme, met een netwerk en met mensen die met ons het experiment wel aan wilden gaan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rutte wil toeslagensysteem op termijn afschaffen
5 jaar Accountancy Vanmorgen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen
CONTENTPARTNER
Over deze kennis beschikt de MKB-accountant als adviseur

Het MKB heeft een steeds grotere behoefte aan een accountant als betrouwbare partner en financieel adviseur. Uit een onderzoek van het MKB financiering platform “October”, onder 1000 ondernemers, blijkt dat maar liefst de helft van de ondervraagden de accountant om advies vraagt.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
6 februari 2020
Feedback Geven en Ontvangen (Praktijkopleiding AA MKB)
Markus Verbeek Praehep
7 februari 2020
AD Accountancy Deeltijd_
HAN
1 februari 2020
VACATURES
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Belastingadviseur 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN