Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AFM: CTA te mild over kwaliteitsprobleem accountants
De AFM maakt ‘op onderdelen een andere taxatie van het kwaliteitsprobleem’ dan de commissie Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). Dat schrijft de toezichthouder in reactie op de voorlopige bevindingen van de commissie. ‘Het aantal materiële tekortkomingen is, ondanks initiatieven tot kwaliteitsverbetering, nog onacceptabel hoog.’
Lees verder »
Frauderende RA draait op voor boedeltekort failliet restaurant
De onlangs door de Accountantskamer doorgehaalde RA Nelleke V. moet een groot deel van het boedeltekort betalen aan de curator van het failliete restaurant waarmee zij fraudeerde om een lening te krijgen. Dat oordeelt de rechtbank Gelderland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, wilt u een betere samenwerking met uw klant?

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancysoftware? Ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen. Schrijf u nu in voor de gratis demosessie en ontdek hoe slimme software u en uw cliënten meer overzicht geeft.

Lees verder »
DGA-pensioenregels voor Nederbelgen duidelijker
Het Belgische ministerie van Financiën heeft uitleg gegeven over de fiscale regels voor het afkopen, omzetten of premievrij maken van het pensioen in eigen beheer voor DGA’s die in België wonen, maar bij een Nederlandse BV pensioen hebben opgebouwd.
Lees verder »
Dataroof Allianz treft meer dan 2 miljoen mensen
Bij een diefstal van een kluis met gegevens van Allianz Global Assistance zijn begin september de gegevens van 2,3 miljoen klanten buitgemaakt. Het voorval was al eerder bekendgemaakt, maar toen ging Allianz nog uit van ongeveer 260.000 getroffenen. De verzekeraar waarschuwt voor nepbrieven en phishingmails.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nog drie gratis kaarten beschikbaar voor kennissessie AVG

Fiscount en Accountancy Vanmorgen nodig je graag uit voor gratis kennisochtend over AVG op 30 oktober. Wij gaan het hebben over stand van zaken, wanneer AVG van toepassing, personeel en AVG, datalekken, afspraken met derden en beveiliginsmaatregelen. Meld je aan
Locatie Veenendaal| NOAB 3 | NBA 3 | RB 3 fiscaal | NIRPA 30 punten

Lees verder »
Belastingfraudeur huurde appartement om post Belastingdienst te ontlopen
Wel meer mensen zijn niet blij met een blauwe envelop op de mat, maar een bestuurder van twee bijlesinstituten in Apeldoorn maakte het wel heel bont. De man huurde een appartement voor € 850,- per maand zodat ongewenste post van de Belastingdienst hem niet bereikte. Uiteindelijk mocht hem dat niet baten, want de rechtbank Overijssel […]
Lees verder »
‘Vermogensbeheerders lopen achter met cyberbeveiliging’
Vermogensbeheerders hebben onvoldoende oog voor de risico’s van nieuwe technologieën en de beveiliging ervan. Dat concludeert PwC uit onderzoek. Dagblad Trouw heeft er een voorbeeld van gevonden: de site van vermogensbeheerder Nobel is lek. Daar was een persoonlijke brief aan een klant te lezen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, weet jij wat er van jouw accountants-of administratiekantoor wordt verwacht? 

Weet jij als accountant of boekhouder wat de nieuwe generatie ondernemers van jou verwacht? In deze blog lees je over drie verwachtingen die zij van jouw accountants – of administratiekantoor hebben.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
6 november 2019
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
Maatschap, vof en cv: oud en vertrouwd maar zeker niet versleten
Fiscount
7 november 2019
VACATURES
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN